Volvos H-serie hjullastere, fra L60H opp til L350H, får en oppdatering

H-serie hjullastere har blitt forbedret kontinuerlig gjennom hele deres levetid, og nå får de ytterligere forbedringer som bidrar til å redusere de totale eierkostnadene.

I 2014 introduserte Volvo Construction Equipment (Volvo CE) L60H-L220H hjullasterne, og fulgte i 2017 opp med storesøstrene L260H og L350H. “Gjennom årene har vi bygd videre på erfaring og samarbeidet tett med kundene for å forbedre disse maskinene,” forklarer produktsjef Lars Eriksson. “Nå, i 2020, har vi introdusert nye funksjoner som tar disse maskinene til et nytt effektivitetsnivå.”

Forbedret ytelse

Trekkraftskontrollsystemet kommer nå som standard på alle modellene i H-serien. Denne funksjonen lar maskinførere minimere hjulspinn og optimaliserer balansen mellom trekkraften og hydraulikkfunksjonene. Dette hjelper videre til med å redusere dekkslitasjen og drivstofforbruket, samt gir en mer effektiv skuffefylling. Spesielt designet for landbruket, en ny Lock Up-funksjon (ekstrautstyr) muliggjør raskere syklustider ved siloarbeid på modellene fra L60H og opp til L120H.

Enkel betjening

Volvo CE's unike Volvo Co-Pilot er nå tilgjengelig på et bredere maskinspekter – fra L60H og opp til L350H. Den førerhusmonterte 10" berøringsskjermen gir tilgang til flere Load Assist-applikasjoner (avhengig av maskinmodellen) som tar sikte på å optimalisere maskinførerens ytelse og effektivitet på arbeidsplassen.

WLO_H_serie_oppdateringer_reduserer_de_totale_eierkostnadene

Først er det dekktrykksovervåkingssystemet, som gir maskinførerne sanntidsinformasjon om dekkenes tilstand. Ved å overvåke dekkenes individuelle trykk og temperatur hjelper appen til med å spare drivstoff, forlenge dekkenes levetid, samt å unngå dyre skader, reparasjoner eller ståtid. En kartapplikasjon har også blitt lagt til slik at maskinførerne kan få bedre oversikt og forståelse av arbeidsområdets oppsett og trafikksituasjon, slik at de kan justere deres kjørestil deretter. Vær-, Kalkulator- og Notat-appene er også nye – disse funksjonene fungerer på samme måte som de som finnes på en smarttelefon, og er forhåndsinstallert i Volvo Co-Pilot.

WLO Load Assist 2 nettbrett

Designet for å hjelpe til med å laste den optimale mengden materiale, On-Board Weighing-appen har blitt oppgradert til å omfatte to nye oppgavemoduser – opplagslasting og prosessering – og har blitt tilpasset skjermoppsettet og viser informasjon som er relatert til oppgaven. For økt komfort og sikkerhet, både ryggekameraet og radarsystemet vises nå på Volvo Co-Pilot. For å støtte maskinførere ytterligere har Volvo CE også introdusert en Operator Coaching-applikasjon. Ulikt noe annet i bransjen, dette verktøyet er designet for å forbedre førerytelsen ved å gi veiledning for å få mest mulig ut av Volvo-hjullasterne – og dermed redusere driftskostnadene.

WLO_H_serie_oppdateringer_reduserer_de_totale_eierkostnadene

Forbedret service

Volvo CE vet hvor viktig det er at vedlikeholdsrutinene må være enkle og raske når det gjelder det å minimere ståtiden og servicekostnadene. Med dette i tankene har flere nye oppdateringer blitt lagt til hjullasterne i H-serien.

 

For det første, fra april 2020, vil motorens oljeskiftintervall bli utvidet til 1000 driftstimer som standard. Dette gjelder for modellene i H-Serien som er utstyrt med Stage V-motorer. Nye håndtak har også blitt montert på begge sider av motvekten, noe som forenkler tilgangen til servicepunktene. Denne funksjonen kommer som standard på L150H til L260H. En hurtigkobling på hydraulikktanken vil nå bli montert som standard på alle modellene i H-serien. Denne funksjonen gir raskere og enklere fylling av hydraulikkolje. Kunder som velger biologisk nedbrytbar hydraulikkolje (ekstrautstyr) drar nå fordel av et forlenget oljeskiftintervall som er doblet til 8000 driftstimer. Til slutt, på L150H og opp til L260H-modellene, en ny hurtigkobling (ekstrautstyr) muliggjør renere og raskere motoroljeskift – på så lite som 15 minutter – og som bidrar til å eliminere oljesøl og forurensning.

WLO_H_serie_oppdateringer_reduserer_de_totale_eierkostnadene

 

“Vi er sikre på at disse oppdateringene vil hjelpe til med å få mest mulig ut av Volvo's H-serie hjullastere,” sier Lars. “Som alltid ønsker vi tilbakemelding fra kundene og bygge videre på kunnskapen vår for å fortsette å bringe frem de beste maskinene som dagens teknologi har å tilby.”