Lanseringen av EC350E sørger for en solid etablering i 35-tonnsklassen

En helt ny gravemaskin utvider Volvo CE's utvalg av mellomstore gravemaskiner der enestående allsidighet, effektivitet og produktivitet er nøkkelordene.

EC350E

Den helt nye EC350E fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har blitt designet for å dekke spekteret mellom selskapets eksisterende gravemaskiner; EC300E og EC380E. Den 35-tonn tunge gravemaskinen er det perfekte valget for generelt anleggsarbeid. Med en totalhøyde på under fire meter, når den står på tralle, kan den transporteres uten demontering – noe som gjør transporten mellom arbeidsplassene mye enklere.

EC350E

I tillegg til å være optimalt dimensjonert, denne allsidige maskinen kan tilpasses for å kunne benyttes innen en rekke forskjellige bruksområder. Maskinførerne kan velge mellom flere funksjoner avhengig av oppgaven og deres preferanser. Dette inkluderer bom/sving- og bom/belting-prioritet, som lar en hydraulikkfunksjon overstyre en annen. Bommens senkehastighet kan også justeres, noe som gir økt kontroll ved oppgaver som krever ekstra høy presisjon. En rekke tilpasset Volvo-utstyr lar deg gjøre jobben med optimal produktivitet, effektivitet og ytelse.

Effektiv og behagelig

Lange dager i førerhuset blir mindre stressende takket være teknologi som demper gyngingen i graveaggregatet – for mindre slag og rystelser i maskinen. Comfort Drive Control (ekstrautstyr) bidrar til å redusere førerbelastningen ved at maskinførerne kan styre maskinen via proporsjonalbrytere på manøverspakene – i stedet for å måtte benytte seg av pedalene. Det er også tilpasningsbare innstillinger som lar maskinføreren på et enkelt og raskt vis opprette snarveisfunksjoner på manøverspakene.

EC350EMaskinførerne blir ytterligere støttet av Dig Assist-apper – drevet av den 10" Volvo Co Pilot-berøringsskjermen. Disse inkluderer 2D, In-Field Design, 3D-programvarepakker og On-Board Weighing. For ikke å glemme Volvo Active Control, som automatiserer bom- og skuffebevegelser, noe som gjør gravingen enda mer nøyaktig og dobbelt så raskt. Med Volvo Active Control kan maskinførerne også stille inn sving-, høyde- og dybdebegrensing. Dette bidrar til å unngå kontakt med sidehindringer og andre hindringer, som for eksempel kraftlinjer og underjordiske rør og kabler.

EC350E

Sikkerhet først

Sikkerheten har ytterligere blitt forbedret med sklisikre trinn, signalfarget rekkverk, samt det ergonomiske, støysvake og vibrasjonsdempede Volvo Care Cab-førerhuset. Når det gjelder tilgangen til overbygningen kan maskinførerne føle seg trygge under entring takket være 3-punktstilgangen på høyre side. God sikt er essensielt når det gjelder sikkerhet. Overbygningens lave design bidrar til klasseledende sikt både bakover og til siden. Sikten forbedres ytterligere ved hjelp av bak- og sidemonterte kameraer, samt ekstrautstyret; Volvo Smart View.

EC350E

Lave drifts- og vedlikeholdskostnader

EC350E gir klasseledende drivstoffeffektivitet takket være en kombinasjon av funksjoner som inkluderer den klassiske ECO-modusen, valgbar arbeidsmodus og et intelligent elektro-hydraulisk hydraulikksystem. D8M Volvo-motoren har nominell effekt på 1600 o/min, samtidig som at den leverer imponerende høyt dreiemoment på lavt turtall. I tillegg har maskinen automatisk tomgangssenking og automatisk motoravstenging for å redusere unødvendig drivstofforbruk.

EC350EMed automatisk regenereringsteknologi trenger ikke maskinen å stoppes for å regenerere dieselpartikkelfilteret. I tillegg kjøles de hardtarbeidende (og varme) turboladerne tilstrekkelig ned takket være forsinket motorstenging (ekstrautstyr), som hjelper til med å unngå overoppheting og øker maskinens pålitelighet. Et annet bidrag til økt maskinpålitelighet er det elektro-hydrauliske hydraulikksystemet, som krever færre slanger enn det som tidligere har vært normalt – noe som reduserer antallet koblinger og minimerer vedlikeholdsbehovet.

Ståtiden og vedlikeholdskostnadene reduseres ytterligere grunnet 1000 t skiftintervall på motorolje og motoroljefiltre, samt grupperte filtre som kan nås fra bakkenivået. Og når det skal etterfylles AdBlue gjør en ny sprutbeskyttelse fyllingen raskere og enklere – noe som reduserer faren for at det kan oppstå korrosjonsproblemer.

EC350E

Arbeide hardere – enda lengre

Volvo CE's portefølje av driftstidsfremmende servicer er nøkkelen til å sikre langvarig maskinytelse. Oljeanalyse, ettersyn- og understellsinspeksjoner bidrar med å holde maskinene i topp stand, mens lettleste rapporter – drevet av CareTrack-telematikksystemet – hjelper maskineierne med å ha kontroll på produktiviteten, drivstoffeffektiviteten, og maskinens tilstand. For enda mindre stress, Volvo Uptime Center kan overvåke maskinen og varsle kunden dersom det skulle oppstå et behov for tiltak. Denne servicen kalles Volvo Active Care.

Ved å kombinere allsidighet og effektivitet med høy brukervennlighet og enkelt vedlikehold, EC350E er designet for å hjelpe kundene med å få maksimal lønnsomhet i deres prosjekter.

Hovedspesifikasjoner:

Driftsvekt kg 34 690 - 40 600
lb 76,478 - 89,508
Brutto effekt kW  220 
hk(imp) 295 
. . . ved motorturtall
o/min 1600
Skuffevolum m3 0,87–2,33
y3
1,14–3,05
Løftekapasitet, langs understell kg 13 470
lb 29 700
… ved rekkevidde/høyde m 6,0 / 1,5 
ft 20' / 5'
Maks. rekkevidde mm 11 123
ft in 36'6''
Maks. gravedybde mm 7 490
ft in 24'7''
Brytekraft, SAE J1179 (normal) kN 177
lbf 39,791
Brytekraft, SAE J1179 (tillegg) kN 192
lbf 43,163
Rivekraft, SAE J1179 (normal) kN 201
lbf 45,187
Rivekraft, SAE J1179 (tillegg) kN 219
lbf 49,233
Totalbredde mm 3 190 
ft in 10'6''
Svingradius bak mm 3 600
ft in 11'10''

Basert på maskinkonfigurasjon: EC350E L; Bom 6,45 m; Stikke 3,2 m

Slutt.
Desember 2020

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com