5 enkle måter å øke maskinens annenhåndsverdi på

Høy annenhåndsverdi er en viktig bidragsyter til Volvo-maskinenes lave totale eierkostnader (TCO). Her er fem enkle tips for å ytterligere øke lønnsomheten til maskinen din.

1. Hold en fullstendig servicehistorikk

Hvis du selger en bruktmaskin med mange timer på timetelleren vil en kjøper kanskje anta at den trenger mange reparasjoner – selv om den er i glimrende stand. Hold alltid en oppdatert servicehistorikk for å bevise at servicene har blitt utført, så vel som et bevis på at eventuelle komponenter eller deler har blitt skiftet. Dette vil hjelpe kjøperen med å forstå maskinens reelle tilstand – og for at du skal få en riktig pris – uavhengig av alder og driftstimer.

2. Rengjør maskinen og utbedre lakkskader

Førsteinntrykket betyr noe. Ta deg tid til å rengjøre maskinen, sørg for at alle plater og deksler er rette og utbedre lakkskader siden det vil forbedre både utseendet og verdien. Ikke ta for hardt i med lakken. Overdreven lakkering ser ikke ensartet ut og kan indikere ovenfor kjøperen at du prøver å skjule noe. På samme måte kan gullakkering av sorte komponenter som magneter, fjærer og hydraulikkslanger faktisk redusere annenhåndsverdien. En ren maskin med mindre lakkutbedringer er alltid best.

3. Ta godt vare på førerhuset

Et godt vedlikeholdt førerhus antyder at du totalt sett har skjøttet maskinen godt. Rengjør førerhuset grundig. Sørg for at alle bryterne fungerer som de skal og skift dem ut dersom noen er defekte. Det er viktig å kontrollere at førerstolen kan justeres skikkelig siden de kan være dyre og at kostnadene ved en utskiftning vil bli trukket fra salgsverdien.

4. Utbedre eventuelle lekkasjer

Hvis en kjøper oppdager en lekkasje kan han ta det som et tegn på et større problem – selv om det ikke skulle være det. Inspisér hele maskinen og utbedre eventuelle lekkasjer.

5. Skift deler ved behov

Det kan virke som en stor og unødvendig kostnad å skifte deler på en maskin du vil selge, men det er verdt det. Det er ikke uvanlig at en gravemaskin som driver med rivningsarbeider f.eks. har skader på dekslene, det kan koste deg en del å skifte det, men beløpet kan betale seg tilbake flere ganger ved et videresalg.

 

Som en del av vårt ønske om å levere lavest mulig TCO for kundene, designer vi maskinene våre for å beholde en så høy annenhåndsverdi som mulig. I tillegg til høy maskinkvalitet, å sørge for at maskinen er ren og i god driftsstand øker annenhåndsverdien – og med en fullstendig servicehistorikk vil det hjelpe deg med å bevise at maskinen er verdt hvert eneste øre.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com