5 enkle måter å øke sikkerheten på

Hos Volvo CE designer vi maskinene våre så sikre som mulig, men sikkerhet er et resultat av både maskinfører og maskinteknologi. Her er fem enkle måter maskinførere kan holde både seg selv og de rundt seg trygge på.

1. Utfør daglige vedlikeholdsinspeksjoner

Før skiftet startes skal maskinførerne gå rundt maskinen og se etter skader eller lekkasjer, sikre at bolter og foringer er på plass og er i god stand, samt at boltene har fått riktig smøring. Maskinførerne skal også kontrollere at lykter, vinduspussere, speiler, kameraer, varselsdekaler og andre sikkerhetsartikler er riktig justert og i god stand. Til slutt, fjern all smuss eller løse objekter fra førerhuset siden løse ting kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Utfør daglige vedlikeholdsinspeksjoner

2. Hold alltid trepunktskontakt ved inn- eller utstigning av førerhuset

Skli- og fallulykker er blant de vanligste i anleggsbransjen.Volvo CE designer maskinene sine med solide sklisikre trinn og rekkverk, men maskinførere skal fortsatt fjerne all gjørme, is eller olje. Maskinførerne skal også til enhver tid opprettholde trepunktskontakt ved inn- eller utstigning av førerhuset (to føtter og én hånd, eller to hender og én fot).

Hold alltid trepunktskontakt ved inn- eller utstigning av førerhuset

3. Bruk On-Board Weighing-funksjonene for å unngå overlasting

On-Board Weighing-systemer, f.eks. Volvo Load Assist for hjullastere og On-Board Weighing for rammestyrte dumpere, er like viktige for sikkerheten som for produktiviteten. Disse systemene hindrer maskinføreren i overlaste maskinen, noe som kan redusere stabiliteten og forårsake skade.

Bruk On-Board Weighing-funksjonene for å unngå overlasting

4. Overvåke telematikkdata for å se sikkerhetsproblemer

Å koble maskinene til Volvo CareTrack gir både maskineiere og maskinparkadministratorer en mengde informasjon om hva utstyret deres gjør ute i felt, inkludert hvor trygt det betjenes. Mange forekomster av høy hastighet kan, som et eksempel, indikere om feil kjørestil og signalisere om et behov for mer føreropplæring.

Overvåke telematikkdata for å se sikkerhetsproblemer

5. Forstå maskinens sikkerhetsfunksjoner

De fleste maskiner er pålagt å ha førerhus med ROPS-godkjenning (rollover protection system), men fordelen med en slik beskyttelse reduseres kraftig hvis maskinføreren ikke bruker sikkerhetsbeltet. Sikkerhetsfunksjonene kan variere fra maskin til maskin. Maskinførere skal alltid lese instruksjonsboken og søke tilgjengelig informasjon for å forstå de tilgjengelige funksjonene og hvorfor de er så viktige for å forebygge ulykker. Funksjonene kan dermed brukes på riktig måte og fungere fullt ut.

Forstå maskinens sikkerhetsfunksjoner

 

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com