Volvo CE avduker en elektrisk kompaktgraver og hjullaster på Bauma

Volvo Construction Equipment har avduket to utslippsfrie maskiner – gravemaskinen ECR25 og hjullasteren L25 – fra sin nye serie av elektriske kompaktmaskiner.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) leverer på sitt engasjement for 'Building Tomorrow' med avdukningen av deres første kommersielle utslippsfrie og elektriske kompaktgraver og hjullaster på Bauma i München. Maskinene – som er de første som vises fra en ny serie elektriske Volvo-merkede kompaktgravere og kompaktlastere – gir null eksosutslipp, betydelig lavere støynivå, reduserte energikostnader, bedre effektivitet og har mindre vedlikeholdskrav, sammenlignet med sine konvensjonelle motstykker. Fra midten av 2020, vil Volvo CE begynne å lansere sitt utvalg av elektriske kompaktgravere (EC15 til EC27) og kompaktlastere (L20 til L28). Utviklingen av nye dieseldrevne modeller har blitt avsluttet.

Elektrisk drift

For å lage de elektriske maskinene – ECR25 og L25 – har forbrenningsmotorene blitt erstattet med litiumbatterier. ECR25 er utstyrt med litiumbatterier og én elektrisk motor som driver hydraulikken for å bevege maskinen og utstyret. Maskinens batterier lagrer nok elektrisk energi til å drive ECR25 i åtte timer i ordinær drift, som f.eks. servicearbeider. L25 har litiumbatterier som gir mulighet for åtte timers ordinær drift, inkludert lett infrastrukturarbeid, hagebruk, landskapsforming og landbruk. L25 har også to dedikerte elektriske motorer, én for drivverket og én for hydraulikken. Utkobling av delsystemene har ført til høyere effektivitet i både systemene og for hele maskinen. Både ECR25 og L25 har innebygde ladere som muliggjør lading over natten via en vanlig stikkontakt. Et hurtigladningsalternativ vil også være tilgjengelig, men vil kreve en kraftigere strømkurs.

“ECR25 og L25 er revolusjonerende maskiner som viser Volvo CE's satsing på fremtidens teknologi,” sier Scott Young, direktør for “Electromobility and Automation”. “Siden maskinene er elektriske slippes det ikke ut partikler, nitrogenoksid eller karbondioksid i miljøet. Dette, sammen med det faktum at de har ekstremt lavt støynivå, gjør dem ideelle for bruk i byer og tettsteder.”

Fra idé til virkelighet

Lanseringen av ECR25 og L25 følger positive reaksjoner på Volvo CE's konseptmaskiner de siste årene. Dette omfatter den helelektriske kompaktgraverprototypen EX2 og den elektriske kompaktlasterprototypen LX2. “Mens ECR25 og L25 er forskjellige maskiner, har erfaringene fra disse forskningsprosjektene bidratt til å bygge grunnlaget for den nye serien av elektriske kompaktmaskiner,” forklarer Young. “Teknologien vi har utviklet er nå robust nok, og dette – sammen med endringer i kundeadferd og økte reguleringer – gjør det nå til et riktig tidspunkt for å lansere våre elektriske kompaktmaskiner.”

Nå som de første elektriske kompaktmaskinene har blitt avduket vil en rekke maskiner bli brukt og testet av kundene i pilotprosjekter før produksjonen starter i midten av 2020.

Innovasjoner for en bærekraftig fremtid

“Avdukningen av våre første kommersielle elektriske maskiner markerer en betydelig hendelse i Volvo CE's reise mot det å bygge en mer bærekraftig fremtid”, sier Melker Jernberg, administrerende direktør i Volvo CE. "I tråd med Volvo-konsernets strategiske fokus på elektromobilitet i alle forretningsområder fremmer vi elektromobiliteten og leverer bærekraftige løsninger som støtter kundesuksess. Elektrifiseringen av anleggsmaskinene vil gi renere, mer stillegående og mer effektive maskiner – dette representerer fremtiden for vår bransje.

For mer informasjon, vennligst besøk: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/electrifying-the-future.

Bilde 1: De to utslippsfrie maskinene er ideelle for bymiljøer.
Bilde 2: Introdusering av den elektriske ECR25.
Bilde 3: Introdusering av den elektriske L25.