Load Assist – nå som standard på Volvo-hjullastere i Europa

Hjullasterkunder i Europa kan nå dra nytte av det produktivitetsfremmende Load Assist-systemet som standard.

Volvo Services Load Assist

Fra januar 2020 vil alle kunder i Europa som kjøper nye hjullastere i Volvo L120H til L260H segmentet få Volvo CO-Pilot med et utvalg av Load Assist-apper inkludert som standard. Systemet forblir ekstrautstyr på L110H.

Volvo Services Load AssistVolvo Co-Pilot leverer maskindata i sanntid til skjermen i førerhuset og hjelper maskinførere med å øke produktiviteten, effektiviteten og sikkerheten. Volvo CO-Pilot sender også data til en sky for ekstern tilgang til maskininformasjon. Dette gjør det også til et verdifullt verktøy for dem som styrer maskinparken.

Load Assist er paraplynavnet til en familie av applikasjoner som er spesialdesignet for Volvo's hjullastere, og alle disse applikasjonene er tilgjengelige via Co-Pilot-skjermen. Kunder vil kunne få tilgang til tre av disse applikasjonene som standard – verktøy-applikasjonen, som inkluderer en notisblokk, kalkulator med enhetskonverterer og værmeldinger; et ryggekamera (for å unngå å ha to separate skjermer i førerhuset); og Operator Coaching.

Operator Coaching hjelper til med å sikre at maskinførerne utnytter Volvo-hjullasterens fulle potensiale ved å gi dem sanntidsveiledning angående saker som; tomgang, bremsing, gasspådrag og bruk av transmisjonens lock-up. Med Operator Coaching vil maskinførere kunne få tilbakemelding på hvordan deres tiltak påvirker produktiviteten og effektiviteten, i tillegg til det å kunne identifisere forbedringspunkter eller påkrevde endringer av kjøreteknikk.

Forberede maskinen for fremtiden


Kunder vil også få den nødvendige maskinvaren for On-Board Weighing-applikasjonen som standard – men ikke selve programvaren. Programvaren kan kjøpes i tillegg ettersom kunden ser behovet.

On-Board Weighing-applikasjonen gir maskinføreren sanntidsinnsikt i skuffens last innenfor en nøyaktighet på +/- 1 %. Den viser også informasjon som f.eks. totalt transportert last, antall sykluser og – når den er koblet til Volvo's telematikksystem CareTrack – transportert last per liter drivstoff. Med denne innsikten er maskinførere og maskinparkadministratorer i bedre stand til å styre produksjonen og forhindre overlastning, noe som igjen begrenser maskinslitasjen, dekkskader og unødvendig drivstofforbruk.

Årsaken til at On-Board Weighing-maskinvaren monteres som standard er at kabelmatten og trykksensorene ikke kan ettermonteres. De må monteres på fabrikken siden systemets nøyaktighet avhenger av deres nøyaktige plassering.

Ved å inkludere teknologien som kundene måtte trenge, gir vi dem muligheten til tenke lenger frem og fremtidssikre maskinene deres. Volvo CE planlegger å slippe flere Load Assist-applikasjoner i fremtiden, som også kan bruke denne maskinvaren.

“Å gjøre Load Assist tilgjengelig for flere kunder som standard, samt det å inkludere en ny Operator Coaching-applikasjon, er en tydelig demonstrasjon av vårt engasjement om å videreutvikle funksjonene til Volvo CO-Pilot og kontinuerlig levere enda mer verdi til kundene. Vi hjelper også kundene med å forberede maskinene deres for fremtiden,” sier Jens Frid, produktspesialist for Customer Services & Solutions i Europa, Midtøsten og Afrika.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com