Hvordan forberede gravemaskinen for vinteren

Ekstremt lave temperaturer kan ha betydelig innvirkning på ytelsen og vedlikeholdet på en gravemaskin. Følg tipsene våre for å sikre maksimal driftstid og lønnsomhet fra maskinen din i de kalde månedene fremover.

1. Skift til motor- og hydraulikkoljer som tåler lave temperaturer.

Syntetiske- eller og multigradoljer er normalt sett tilstrekkelig i forhold til omgivelsestemperaturene i de fleste europeiske land gjennom året. Men dersom maskinene går jevnlig i kuldegrader kan det være lurt å vurdere å gå over til andre motor- og hydraulikkoljer som er spesifikt laget for kaldt klima. Dette vil sikre optimal viskositet og ytelse, selv i snø og is.

2. Bruk en dedikert vinterdiesel

Du kan også vurdere å bruke en dedikert vinterdiesel, eller arktisk diesel, som har lavere tåkepunkt og blokkeringspunkt enn standarddiesel. Det anbefales også å fylle drivstofftanken til mer enn 70 % for å minimere eventuell korrosiv kondens.

3. Øke kjølevæskens konsentrasjon

Dess lavere omgivelsestemperaturer, dess høyere er den anbefalte kjølevæskekonsentrasjonen. Ned til -10ºC kan du bruke en konsentrasjon på 40 %, men skal du arbeide i temperaturer ned mot -50ºC må du øke den til 50 %.

4. Test batteriene

Batterier kan miste opptil 50 % av styrken i kalde omgivelser, så hvis batteriet ditt allerede er svakt er det er lite sannsynlig at gravemaskinen vil starte. Forbered deg på vintermånedene, bruk en batteritester for å kontrollere spenningen og se etter tegn til dårlig ytelse, som f.eks. dårlig eller treg startmotoreffekt.

5. Vurder ekstrautstyr beregnet for drift i kaldt vær

Volvo CE tilbyr en rekke ekstrautstyr som gjør gravemaskinen egnet til drift i kaldt vær, noe som øker ytelsen, minimerer vedlikeholdet og forbedrer førerkomforten. Dette inkluderer blant annet motorvarmere for å varme opp motorblokken før start; dieseldrevne tilleggsvarmere som bidrar til forbedrede kaldstartsegenskaper og oppvarming av førerhus; vannutskillere med varmeelement for å minimere voksutskillelsen i dieselen; og slanger beregnet for arktiske forhold som tåler driftsforhold ned mot -40ºC.

Med litt forberedelse og assistanse fra din lokale Volvo CE-forhandler vil gravemaskinen din være klar til å produsere – og tjene penger – gjennom hele vinterhalvåret.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com