CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland

Rijwerkinspecties

Zicht op uw rijwerk

Rijwerkinspecties

Het Volvo programma voor rijwerkinspecties is een compleet programma aan diensten voor een maximale levensduur van het rijwerk dat gebruikmaakt van de nieuwste gegevens- en informatietechnologie. Samen met de knowhow van de Volvo expert levert dit een programma op voor onderhoud, preventie en support op maat. De rijwerkinspectie omvat het gebruik van MATRIS, een Volvo expert, originele Volvo onderdelen en een visuele inspectie. Dit garandeert dat niets over het hoofd wordt gezien en dat maximale prestaties worden verkregen.

MATRIS

Het geavanceerde MATRIS (Machine Tracking Information System) gebruikt de gegevens van de rijwerkinspectie. MATRIS biedt een uitgebreid statusrapport van de rijwerkslijtage op basis van de draaiuren van de machine. De verschillende MATRIS-rapporten zorgen voor meerwaarde van de gegevens om slijtagetrends in grafische vorm weer te geven. Dit stelt klanten en dealers in staat om goed onderbouwde beslissingen te nemen op het gebied van onderhoud.

Visuele inspectie

Tijdens de eerste stap van de inspectie wordt het rijwerk op het oog gecontroleerd om zichtbare problemen op te sporen. Onze experts kunnen klanten tevens adviseren over elementaire technieken voor een visuele rijwerkinspectie: door potentiële problemen in een vroeg stadium op te sporen zijn grotere problemen te voorkomen.

Originele Volvo onderdelen

Alle onderdelen van een Volvo rijwerk zijn niet alleen ontwikkeld om in volledige harmonie samen te werken, ze zijn bovendien betrouwbaar en duurzaam. Wanneer een rijwerkonderdeel aan vervanging toe is, kunt u met originele Volvo onderdelen uw machine origineel houden en de betrouwbaarheid van uw machine maximaliseren. Geen concessies op het gebied van kwaliteit en veiligheid met originele Volvo onderdelen. De inbouw van een niet-origineel onderdeel in een systeem kan ertoe leiden dat de machines niet langer optimaal presteren, aanleiding geven tot gevolgschade en ervoor zorgen dat de garantie vervalt.

Belang van het rijwerk

Het rijwerk van een graafmachine heeft het zwaar te verduren. Het draagt het totale gewicht van de machine en stuit tijdens het gebruik van de machine voortdurend op stenen, puin en andere obstakels. Tal van onderdelen staan voortdurend bloot aan slijtage en belasting. Wanneer u het rijwerk in goede conditie houdt, weet u zeker dat de machine altijd veilig en efficiënt zijn werk doet. U kunt bovendien rekenen op de gewaarborgde topprestaties en hoge kwaliteit van originele rijwerkonderdelen van Volvo. De onderdelen speciaal ontwikkeld voor gebruik op uw machine en werken optimaal in combinatie met de rest van de aandrijflijn. De machine gaat daardoor langer mee en het levert de laagst mogelijke bedrijfskosten.

  • Regelmatige inspectie door een Volvo monteur.
  • Die de slijtagegegevens monitort en analyseert aan de hand van geavanceerde software.
  • Slijtageresultaten rapporten en adviezen aandragen voor de optimale onderhoudsoplossing.
  • Onderdelen vervangen en onderhoud verrichten.
  • Volgende inspectie- en servicebeurt inplannen
Volvo-dealerlocator start
Verbeter uw business

Laten we kijken hoe we u kunnen helpen.

Contact