CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland
Volvo simulator operating training

Machinistentraining met simulator

Gesimuleerde machine, echte resultaten

Machinistentraining met simulator

De machinistentraining met simulator is een flexibele en praktische cursus gericht op het vergroten van de veiligheid en productiviteit met minimale verstoring van de dagelijkse activiteiten. Aan de hand van innovatieve simulators van Volvo-machines kunnen machinisten in een veilige en plezierige leeromgeving ervaringen opdoen met scenario's die in het echte leven voor kunnen komen.

Wat u krijgt

Training op maat

De simulators bootsen specifieke werkplekomstandigheden uiterst nauwkeurig na en zorgen ervoor dat machinisten de voor hen meest relevante scenario's kunnen trainen en de training in hun eigen tempo kunnen doorlopen.

Veiligere bediening

De training met simulators stelt machinisten in staat hun vaardigheden te ontwikkelen zonder een risico te vormen voor de trainer, het personeel of de machines op de locatie. In een veilige trainingsomgeving leren machinisten een veilige werkplek te creëren voor het moment waarop ze weer in de echte wereld aan de slag gaan.

Verhoogde productiviteit

Onze simulators zijn uitgerust met authentieke bedieningselementen en zien eruit en gedragen zich als echte machines. Machinisten krijgen direct feedback en beoordelingen en leren zodoende hoe ze het optimale uit de vele intelligente functies van Volvo kunnen halen.

Minder kosten, meer productieve tijd

Machinisten kunnen altijd en onder alle weersomstandigheden trainen zonder een machine te gebruiken die ingezet hoort te worden voor productie, zonder brandstof te verbruiken en zonder onderdelen te laten slijten. De training zorgt er ook voor dat de slijtage in het veld omlaag gaat en de machines dus langer meegaan.

De efficiënte keuze

Emissies zowel tijdens als na de training verlagen. De simulators bewegen in alles als echte machines, maar dan zonder brandstof te verbruiken. De training zorgt er ook voor dat de machinisten efficiënter zijn als ze in de echte wereld weer achter het stuur zitten.

Hogere tevredenheid onder machinisten

Training heeft aangetoond het werkplezier te verhogen en leidt tot gelukkigere en productievere machinisten. Bovendien draagt een commitment ten aanzien van werknemersontwikkeling eraan bij dat u beter getalenteerde machinisten aan kunt trekken en vast kunt houden.

Hoe het werkt

Volvo simulator operator training
Van theorie naar praktijk

De machinistentraining met simulator bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk - altijd ondersteund met geavanceerde simulators van machines. De cursus is ontwikkeld met optimale flexibiliteit in gedachten en kan worden gevolgd op een Volvo-locatie of op uw eigen locatie.

De training begint in het klaslokaal met een theoriedeel waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Belang van de machinist
  • Veiligheid op de werkplek
  • Introductie van de machine
  • Best practices op het gebied van bediening

Daarna steken de deelnemers de handen uit de mouwen en brengen ze het geleerde in de praktijk. De trainer stelt een trainingsprogramma in de simulator in met oefeningen op maat en afgestemd op het huidige niveau van de machinist en zijn leerdoelen.

In de veilige simulatoromgeving brengen deelnemers het geleerde in de praktijk en werken ze een aantal specifiek voor hen ontwikkelde scenario's af. Naast directe feedback en ondersteuning voor machinisten leveren de simulators ook gegevens op basis waarvan instructeurs de prestaties kunnen analyseren.

Aan de hand van deze gegevens kunnen instructeurs tijdens het praktische deel tips en tricks op maat aanbieden en na afloop van de training advies uitbrengen over verdere verbeterpunten.

Slimme trainingstools

Met de ondersteuning van een aantal slimme bij uw Volvo-dealer verkrijgbare oplossingen houdt u de voortgang op peil en maakt u van trainingsactiviteiten langdurige en continue verbetertrajecten.

Insight-rapporten

Insight-rapporten op basis van CareTrack telematica vormen een perfecte aanvulling op de machinistentraining. Een uitgebreide portfolio van verschillende rapporten geeft inzicht in de conditie, efficiëntie en productiviteit van de Volvo-machines en biedt machinisten eenvoudig te begrijpen informatie over de manier waarop hun stijl van invloed is op de prestaties van de machines.

Volvo-dealerlocator start
Verbeter uw business

Laten we kijken hoe we u kunnen helpen.

Contact