CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland
Volvo advanced operator training

Geavanceerde machinistentraining

Efficiëntie op een hoger niveau

Geavanceerde machinistentraining

De geavanceerde machinistentraining, ook bekend als de EcoMachinist-training, is een geavanceerde cursus voor ervaren machinisten, primair gericht op efficiëntie. Het programma helpt machinisten productiever te werken, het brandstofverbruik, de slijtage aan machines en ongeplande stilstand te verminderen met meer winstgevende en milieubewuste bedrijfsactiviteiten als gevolg.

Wat u krijgt

Optimale efficiëntie

Als machinisten zich beter bewust worden van hun machines en de toepassingen, kunnen ze hun werk effectiever inplannen en uitvoeren, meer doen met minder en hun efficiëntie en winstgevendheid een boost geven.

Verhoogde productiviteit

Door een goed begrip van de vele intelligente features en functies op hun Volvo-machines zijn machinisten in staat hun machines optimaal in te zetten.

Veiligere bediening

Door te trainen kunnen machinisten hun vaardigheden en gewoonten doorlopend verfijnen en kunt u de kans op incidenten of ongevallen verkleinen.

Minder slijtage, minder kosten

Door te trainen kan voorkomen worden dat machines onnodig belast worden, kan de slijtage geminimaliseerd worden en kunnen de kosten omlaag gebracht worden.

Meer productieve tijd

Door correct machinegebruik houdt u uw machines in goede staat en vermindert u niet alleen de kans op ongeplande stilstand, maar zorgt u er ook nog eens voor dat de machines langer meegaan en een hogere restwaarde hebben.

Hogere tevredenheid onder machinisten

Training heeft aangetoond het werkplezier te verhogen en leidt tot gelukkigere en productievere machinisten. Bovendien draagt een commitment ten aanzien van werknemersontwikkeling eraan bij dat u beter getalenteerde machinisten aan kunt trekken.

Training loont

Geld steken in de ontwikkeling van machinisten is een goede investering die zich altijd terugbetaalt. Een kundige machinist werkt sneller en efficiënter - en bespaart tijd en brandstof. Met een geschikte machinistentraining kunt u uw winstgevendheid vergroten en uw operationele kosten en impact op het milieu verminderen.

Nederland

Ton Driessen, wielladermachinist (Wienerberger)

“Voor de EcoMachinist-training gebruikte ik mijn machines altijd op vol vermogen, nu bereik ik dezelfde productiviteit met de helft van de snelheid.”

Algerije

Kader salhi, Production manager (SAPAM)

“Na de training zagen we een duidelijke afname in de kosten voor brandstof, banden en reserveonderdelen.”

Zweden

Anders Johansson, Teamleider (Econova)

"Als je al meer dan 23 jaar op een wiellader zit, denk je alles wel te weten. Maar het is indrukwekkend hoeveel je kunt leren van de EcoMachinist-training en in hoeverre je je vaardigheden kunt verbeteren. Je leert hoe je tijd, geld en het milieu kunt besparen."

Nederland

Peter Amsen, Plant Manager (Wienerberger)

“We hebben 4 liter brandstof per uur bespaard - een 20% daling - dat is veel!”
“Gezien de geweldige resultaten zullen wij de EcoMachinist-training ook op onze andere locaties aanbieden.”

Hoe het werkt

Volvo advanced operator training

Het programma van de EcoMachinist-training beslaat een scala aan terreinen waarop het gedrag van de machinist van invloed is op de uitkomst van uw bedrijfsprocessen. De Volvo-instructeur werkt nauw met de machinisten samen om hun kennis te vergroten en hen de vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om de best mogelijke prestaties te leveren.

Analyseren

Gegevensanalyse
De instructeur voert een initiële analyse van machinegegevens uit om mogelijke verbeterpunten te identificeren.

Locatiebezoek
Om meer informatie te verzamelen en de analysefase af te kunnen ronden, wordt de locatie bezocht. Tijdens dit bezoek worden machines geïnspecteerd en dagelijkse routines en werkomstandigheden beoordeeld.

verbeteren

Theorie
Machinisten krijgen een theoretisch deel om te garanderen dat ze diepgaande kennis verwerven van de best practices, inclusief bedieningstechnieken en algemene efficiëntie. Onze instructeurs werken met de nieuwste trainingstools om zeker te zijn van langdurige, blijvende verbeteringen.

Praktijk
De machinisten moeten de handen uit de mouwen steken en de geleerde technieken in de praktijk brengen. Dit praktische deel kan plaatsvinden via voorbereide praktische oefeningen of tijdens de dagelijkse werkzaamheden onder begeleiding van een instructeur.

systematiseren

Follow-up
Een paar maanden later worden de machinegegevens opnieuw geanalyseerd. Er wordt een overzicht van de resultaten verstrekt samen met aanbevelingen voor verdere verbetering.

Een krachtig rapport

Om uw activiteiten beter te begrijpen en uw mogelijke besparingen in een waarde uit te drukken, stelt de instructeur na bezoek aan uw locatie eerst een EcoMachinist-rapport op. Op basis van de geconstateerde feiten over uw operationele activiteiten kan de instructeur het trainingsprogramma aan de hand van uw specifieke verbeterpunten op maat aanpassen.

Tijdens de fase van de follow-up wordt er een nieuw EcoMachinist-rapport opgesteld om de verbeteringen en de behaalde kostenbesparingen te kunnen vergelijken met de prestaties voorafgaand aan de training.

Slimme trainingstools

Uw Volvo-dealer kan u een scala aan slimme oplossingen bieden om uw trainingsprogramma te ondersteunen en ervoor te zorgen dat u de resultaten blijvend vast weet te houden. Hieronder volgen een paar voorbeelden.

Geavanceerde trainingssimulators

Nooit meer kopzorgen over slecht weer of een gebrek aan machines, omdat het praktische deel van de EcoMachinist-training in een innovatieve Volvo-simulator wordt uitgevoerd.

Met configuraties voor graafmachines, wielladers en knikdumpers weten de Volvo-simulators echte locaties en werkomstandigheden altijd dusdanig nauwkeurig na te bootsen dat machinisten een authentieke ervaring geboden wordt. De efficiëntie en de productiviteit van uw machinisten worden in de simulator tot in het kleinste detail gemeten om de prestaties bij te houden en verbeteringen zichtbaar te maken.

Insight-rapporten

Insight-rapporten op basis van CareTrack telematica vormen een perfecte aanvulling op de machinistentraining. Een uitgebreide portfolio van verschillende rapporten geeft inzicht in de conditie, efficiëntie en productiviteit van de Volvo-machines en biedt machinisten eenvoudig te begrijpen informatie over de manier waarop hun stijl van invloed is op de prestaties van de machines.

Volvo-dealerlocator start
Verbeter uw business

Laten we kijken hoe we u kunnen helpen.

Contact