CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland

Volvo L260H: Winst voor het opscheppen

De nieuwe L260H wiellader van Volvo Construction Equipment biedt optimale prestaties, inclusief tot 10% brandstofbesparingen en tot 15% meer productiviteit.

Volvo Construction Equipment die in 2011 een brancheprimeur had met zijn 35 tons wiellader – de L250G – komt nu met de L260H, de laatste aanwinst in de H-serie. De machine van 35 ton die inspeelt op de groeiende marktvraag is ontwikkeld voor zware toepassingen en uitgebreid met de nieuwste technologie.

Alsmaar hoger!

De nieuwe cijfers spreken duidelijke taal vergeleken met die van de voorgaande modellen. De L260H heeft een tot 15% grotere productiviteit dankzij de slimme aanpassing van de wielbasis die 50 mm langer is gemaakt en de geoptimaliseerde gewichtsverdeling over het voorframe en het hefframe. Samen maken ze het gebruik van grotere bakken mogelijk.

De L260H die gebouwd is voor productie is uitgerust met een krachtige D13-motor, die 6% meer vermogen levert en 5% meer koppel dan de L250G. De nieuwe LS-hydrauliek is aangepast voor een verbeterde respons van aanbouwdelen en een verbeterde hef- en daalsnelheid van de giek. De nieuwe HTL310 transmissie is perfect afgestemd op de krachtige motor en de assen, voor snellere cyclustijden. En de nieuwe koppelomvormer levert een hoger koppel, wat betere prestaties betekent. De overbrengingsverhoudingen zijn bovendien verkleind om sneller te kunnen accelereren.

Er zijn tot 10% grotere brandstofbesparingen gerealiseerd dankzij diverse verbeterde functies. In de nieuwe generatie werkhydrauliek wordt slim gebruik gemaakt van zwaartekracht bij het uitkiepen van de bak en het laten zakken van het laadframe. Hiervoor hoeft de pomp geen olie te leveren en dat scheelt weer vermogen en brandstof. De nieuwe en droge parkeerrem voorkomt aandrijfverliezen door de interne natte multilamellenrem. Bovendien maakt de vernieuwde OptiShift-technologie gebruik van de RBB-functie (Reverse By Braking) – gepatenteerd door Volvo – en een nieuwe koppelomvormer met lock-up, voor een directe aandrijving tussen motor en transmissie, wat aanzienlijke brandstofbesparingen oplevert.

Een andere factor die brandstofbesparend werkt is het systeem voor automatisch terugschakelen, de Fully Automatic Power Shift (FAPS), dat op basis van het motortoerental en de rijsnelheid de juiste versnelling kiest. De L260H is tevens voorzien van een Eco-pedaal – een Volvo uniek – dat aanzet tot zuinige bediening en een geringe mechanische tegendruk geeft bij overmatig gebruik van het gaspedaal.

Winst voor het opscheppen

De L260H is leverbaar met vier nieuwe Volvo bakken: een rotsbak, een zandbak en twee overslagbakken, die stuk voor stuk perfect zijn afgestemd op de machine. Dankzij de bakken die zich optimaal lenen voor hun toepassing kan de wiellader maximaal presteren, wat klanten tijd, geld en moeite helpt besparen.

De steenbak van Volvo heeft een langere bodem en kan 11,5% meer materiaal bevatten, wat een productiviteitsverhoging mogelijk maakt. Volvo heeft ook zijkiepende rotsbakken voor het werken in tunnels.

De Volvo zandbak van 6,6 m³ die zich leent voor overslag van zand of los gestort materiaal met een geringe korrelgrootte vormt de ideale keuze voor een zachte ondergrond. De lange bodem van de bak biedt maximale indringing door optimale tractie, terwijl de werkomgeving beter schoon en egaal te houden is dankzij het vlakke design.

De aangepaste Volvo overslagbak van 7,3 m³ is gemakkelijker te vullen en de nieuwe bolle zijschotten beperken materiaalverlies, voor tot 5% meer productiviteit. Om de L260H te optimaliseren voor Load & Carry-werk wordt de optionele dansonderdrukking (BSS) automatisch ingeschakeld. Dit helpt vermijdt materiaalverlies en verhoogt het rijcomfort. Volvo biedt tevens een reeks overslagpakketten.

Met Load Assist, een dynamisch systeem voor lastweging, kunnen klanten werkorders beheren en heel eenvoudig de productiviteit monitoren. Load Assist dat gebruikmaakt van het 10 inch grote touchscreen van Volvo Co-Pilot monitort de hoeveelheid verzet materiaal wat garandeert dat de winst voor het opscheppen ligt.

Meer comfort, meer prestaties

De L260H met zijn unieke design biedt een efficiënte bestuurdersplaats om goed te kunnen werken. Dankzij de keuze uit joystick of 2-hendelbediening en drie verschillende hydrauliekmodi – met elk hun eigen respons – is de L260H aan te passen voor meer comfort en productiviteit. Bovendien keert de bak dankzij de nieuwe bakvlakstand altijd automatisch terug naar de horizontale stand vanuit de uit- of ingekiepte stand, zodat de machinist minder snel vermoeid raakt. Voor extra gemak is de machine te besturen via de compacte CDC-joystick (Comfort Drive Control). Ook leverbaar is de nieuwe, verstelbare premiumstoel van ISRI die vermoeidheid tegengaat.

Het zicht vanuit de cabine is verbeterd door de toepassing van nieuwe buitenspiegels, al dan niet aangevuld met een optionele achteruitkijkcamera. De functies werken samen met het radardetectiesysteem dat de machinist via visuele en akoestische signalen attendeert op obstakels in de buurt.

Vergrendeld en geladen

De L260H die over de vereiste kracht voor zware toepassingen beschikt is gebouwd met duurzaamheid voor ogen en ontwikkeld voor onderhoudsgemak. Het beproefde hefframe van Volvo met Z-kinematiek biedt een hoge uitbreekkracht, zodat bakken ook bij maximale vullingsgraad tot maximale hoogte te heffen zijn. Voor duurzame prestaties zijn alle pennen van het hefframe voorzien van dubbele afdichtingen. De sterke frameconstructie is perfect afgestemd op de Volvo aandrijflijn en voorzien van een hydraulisch aangedreven koelventilator die de componenttemperatuur regelt. De ventilator kan automatisch van draairichting wisselen om de koelers schoon te blazen. Ter beperking van de onderdelenslijtage is automatische activering van de vertraagde motorafslag mogelijk. De nieuwe functie zet de machine af wanneer de turbocompressor voldoende is afgekoeld.

De L260H biedt eersteklas onderhoudsgemak voor nóg meer uptime. De cabine is 30° of 70° naar links te kantelen voor ongehinderde toegang tot componenten zoals de pompen en transmisse. De motor is te bereiken via de elektronisch bediende en wijd openslaande motorkap. De accumulators voor de dansonderdrukking (BSS) zitten voortaan aan de buitenkant van het frontframe en ook de parkeerrem is van het externe type, zodat ze beter toegankelijk zijn en langer meegaan. Daarnaast zijn de handgrepen en treeplanken helder oranje gespoten om onderhoudspersoneel en machinisten te helpen die zich over de machine bewegen.

Volvo biedt tevens diverse efficiencyverhogende diensten. Originele Volvo Parts, Proactive Monitoring, machinistentraining en Volvo Site Simulation zijn slechts enkele van de vele oplossingen die ontwikkeld zijn om ervoor te zorgen dat de L260H zijn eigenaars maximaal rendement opleveren.

Belangrijkste specificaties:

L260H

T3

T4f

Statische kieplast, volledig geknikt

kg

23 770

23 770

Bakinhoud

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Bedrijfsgewicht

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Opbreekkracht bak

kN

328

328

Motor

Volvo D13E

Volvo D13J

Max. vermogen bij

omw/min

1 500

1 500

. . . SAE J1995 bruto

kW

310

310

. . . ISO 9249, SAE J1349 netto

kW

309

309

Maximumkoppel bij

omw/min

1 100

1 100

. . . SAE J1995 bruto

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9249, SAE J1349 netto

Nm

2 328

2 328

Banden

29.5 R25, 875/65R29

Gebaseerd op de machineconfiguratie: STE BOE P-bak van 6,7 m³ / 8.8 yd³