CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland

Volvo CE presenteert het tweede deel van ‘Megabouwprojecten’ over de verhuizing van de stad Kiruna

Het nieuwste deel van ‘Megabouwprojecten’ neemt kijkers mee naar de noordelijkste stad van Zweden, Kiruna, die in zijn geheel wordt verplaatst. Kiruna wordt drie kilometer verplaatst om te voorkomen dat de stad wordt opgeslokt door de mijn waar de stad haar bestaan aan te danken heeft.

De ‘stadsverhuizing’ vertelt het verhaal van de historische verhuizing van Kiruna en wat daarbij komt kijken. De noordelijkste stad van Zweden ontstond meer dan 100 jaar geleden na de ontdekking van de grote ijzerertsader in de grond. Tegenwoordig is mijnbouw de belangrijkste bron van inkomsten voor de stad. De ijzerertsmijn is zelfs zo belangrijk dat Kiruna het complete centrum van de stad verplaatst, zodat de mijnbouwactiviteiten voortgezet en uitgebreid kunnen worden.

Zo'n slordige 6000 inwoners moeten de komende 20 jaar gedwongen meeverhuizen. Bovendien worden zo'n 3000 huizen afgebroken en elders weer opgebouwd of in hun geheel verplaatst tijdens deze verhuizing die naar schatting 1,3 miljard Euro gaat kosten.

Volvo Megabouwprojecten Kiruna

Hoewel Kiruna voor een grote uitdaging staat, biedt de verhuizing tevens een unieke kans om een nieuwe, moderne en duurzame stad voor de gemeenschap te creëren.

“In deze video volgen we het verhuisproject en de wijze waarop Volvo machines worden ingezet om de nieuwe stadskern voor te bereiden voor nieuwe appartementen en winkels. Dit deel geeft weer wat het streven is van Volvo CE en dergelijke megabouwprojecten: bouwen aan een wereld waarin we graag leven” aldus Tiffany Cheng van Volvo CE.

Dit tweede deel over Kiruna volgt op het eerste deel van de serie ‘Megabouwprojecten’ dat de grootschalige vernieuwing van Interstate 4 in Florida belichtte. De ‘Megabouwprojecten’ van Volvo CE is tevens een belangrijke serie in de doorstart van Spirit Magazine in drukvorm, online en op sociale media.

Dit tweede deel van de serie ‘Megabouwprojecten’ is nu beschikbaar op www.volvoce.com/spirit. Klik hier voor de video over het ‘Megabouwproject’.