CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland

De nieuwe Volvo G-serie compacte wielladers: comfort, veiligheid en krachtige prestaties

De L30G en L35G compacte wielladers van Volvo Construction Equipment onderscheiden zich door hun royaal bemeten comfortabele cabine en krachtige motoren die beide een upgrade hebben ondergaan om meer comfort te bieden en de operationele kosten te verlagen.

De nieuwe Volvo G-serie compacte wielladers: comfort, veiligheid en krachtige prestaties

De L30G en L35G compacte wielladers van Volvo Construction Equipment mogen dan klein van formaat zijn, ze beschikken over ongekende opbreek- en hefkrachten en een uitmuntende bodemspeling die niet onderdoet voor tal van grotere machines. De vernieuwde G-serie wordt aangedreven door de nieuwste Volvo D3.3M-motor die aan de strenge Tier 4 Final/Stage IIIB-emissienorm beantwoordt zonder dat daarvoor een roetfilter nodig is. Dankzij het uitgekiende ontwerp, de goede bescherming en onvoorstelbare wendbaarheid zijn deze compacte 5,5-6,1 tons wielladers van Volvo ideaal voor werkzaamheden in krappe ruimtes en onderscheiden ze zich door hun lange levensduur en duurzame prestaties.

Soepele bediening
De Volvo-cabine is niet voor niets toonaangevend op de markt, dankzij zijn vlotte toegang, ongehinderd zicht rondom en ergonomisch geplaatste bedieningselementen.

De gebogen voorruit biedt een uitstekend zicht naar voren terwijl de nieuwe ruitenwisser en de verlaagde uitlaatpijp het gezichtsveld en het zicht naar achteren vergroten. De verstelbare stuurkolom is opnieuw ontworpen en de zitplaats van de machinist biedt nu vooral bij de knieën meer ruimte. Door dit extra comfort kan de machinist probleemloos lastige klussen uitvoeren, wat de productiviteit ten goede komt. Verbeteringen aan het dashboard, stuurwiel en gaspedaal dragen bovendien bij aan de rijbeleving van de machinist. De solide antisliptreden zijn verplaatst en verlaagd voor een veilige en gemakkelijke in- en uitstap. Bovendien is de eerste trede oranje gelakt zodat hij afsteekt tegen de omgeving en goed herkenbaar is voor de machinist.

Met de L30G en L35G compacte wielladers bent u verzekerd van comfortabele rijeigenschappen in elk terrein. Het knik-pendelgewricht en optionele Boom Suspension System absorberen oneffenheden en met het dubbel uitgevoerde hydraulische systeem kan de machinist gelijktijdig lasten heffen en sturen, zodat nooit concessies worden gedaan aan de wendbaarheid. Deze eigenschappen én het kruip-rempedaal verschaffen eigenaars de zekerheid dat hun machines gemakkelijk bestuurbaar zijn, zelfs voor minder ervaren machinisten.

Grootse prestaties
De L30G en L35G compacte wielladers worden aangedreven door Volvo-motoren die aan de Tier 4 Final/Stage IIIB-normen voldoen (55,4 kW/74,8 pk) en al het benodigde vermogen voor de zwaarste klussen leveren. Klanten kunnen hierbij voor de onlangs geïntroduceerde D3.3M-motor met dieselkatalysator kiezen om dit grote vermogen te handhaven zonder dat regeneratie nodig is. En als Volvo's compacte wiellader in een omgeving met strengere milieueisen moet worden ingezet, is er de D3.3H-uitvoering met roetfilter leverbaar.

Deze compacte wielladers beschikken over de beste bodemspeling in hun klasse en een onovertroffen trekkracht, dit vanwege de portaalassen – die uniek zijn voor de bedrijfstak – én de volledige differentieelsloten voor de voor- en achterwielen. De machinist kan de differentieelsloten inschakelen door een schakelaar om te zetten. Al het vermogen wordt dan over de afzonderlijke wielen verdeeld zodat ze minder snel doorslippen op een instabiele ondergrond.

Of u nu werkt met kwetsbare lading, veelvuldig heen en weer moeten rijden tussen werklocaties of zware aanbouwdelen gebruikt, met de compacte wielladers van Volvo is elke klus op tijd klaar, ongeacht de toepassing. De soepel lopende hydrostatische aandrijving zorgt hierbij voor korte cyclustijden terwijl de hogesnelheidsfunctie de transittijd tot een minimum beperkt. Een optionele hydrauliekpomp verhoogt de flow voor de aanbouwdelen tot 100 liter per minuut, waardoor de productiviteit verder wordt verhoogd.

Maximale inzetbaarheid
Dankzij een aantal High Performance-functies verschaffen deze compacte wielladers een optimale efficiency tegen lage operationele kosten.

De keuze tussen Volvo's Z-vormige hefframe – voor een uitstekende parallelgeleiding van de palletvork – en de TP-hefarmen – voor hoge hefkrachten in het gehele hefbereik – stelt de machinist in staat om de machine af te stemmen op specifieke toepassingen. Als voor de Z-snelwissel voor aanbouwdelen wordt gekozen, profiteren klanten van de verhoogde prestaties en het grotere laadvermogen. Daarentegen kunnen met de originele Volvo-snelwissel ook aanbouwdelen van grotere Volvo-laders wordt gebruikt, zodat het totaal aantal aanbouwdelen beperkt kan blijven. De universele snelwissel, die beschikbaar is op de L30G, is compatibel met de meeste aanbouwdelen voor wiel- en rupsschrankladers.

Alle compacte wielladers van Volvo hebben een dwarsgeplaatste motor die perfect is uitgebalanceerd en uitstekend toegankelijk is voor servicecontroles. Om de stilstandtijd bij onderhoud tot een minimum te beperken, beschikken de L30G en L35G over een smeerinterval van maar liefst 100 uur. Deze compacte wielladers zijn niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ze gaan ook lang mee en zijn eenvoudig te repareren dankzij de schijfremmen. De schijfremmen, die voorheen alleen bij de hoge­snelheidsuitvoeringen werden aangeboden, zijn nu standaard aanwezig op de complete G-serie.

De grote bodemspeling van de portaalassen en het robuuste, gegoten contragewicht aan de achterkant voorkomen dat vitale onderdelen beschadigd raken door rotsen of andere obstakels, zodat u zorgeloos kunt werken.

Met de uiteenlopende, grondig geteste en goedgekeurde Volvo-aanbouwdelen kunnen eenvoudig maximale prestaties worden behaald. De machinist heeft hierbij de keuze uit Volvo's bakken, vorken, grijpers en knikarmen voor materiaalhandling om het potentieel van de machine ten volle te benutten en de veelzijdigheid en efficiency van de L30G en L35G te vergroten.

*De informatie over de L30G is gebaseerd op de L30G met cabine, 365/80 R20 banden en GP-bak van 1 m3. Op analoge wijze is de informatie over de L35G gebaseerd op de L35G met cabine, 405/70 R20 banden, Z-vormig hefframe, GP-bakken van 1,2 m3 en FEMIII-vorken.

Einde bericht.

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press
Of neem contact op met:
Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel.: +32 490 65 96 68
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Londen
Tel.: +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com