CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland

Volvo CE helpt mijlpaal behalen met baanbrekende connectiviteit

Als onderdeel van de Volvo Groep viert Volvo CE het eervolle aantal van 1 miljoen activa van zogenaamde connected customers (verbonden klanten). Volvo CE helpt deze klanten door het optimaliseren van hun bedrijfstijd, veiligheid en productiviteit met slimme oplossingen.

In het kader van deze mijlpaal leverde Volvo CE vandaag (donderdag 3 oktober) vier graafmachines - elk met Volvo's ingebouwde telematicasysteem CareTrack – aan het Deense verhuurbedrijf GSV Materieludlejning in Kirke Hyllinge, Denemarken.

Maar hoewel dit een van de grootste aantallen verbonden bedrijfsvoertuigen en machines in de sector betreft, is het slechts het begin. Volvo CE heeft 150.000 van de verbonden klantenactiva van de Groep.

Jens Ejsing, Managing Director van Volvo CE Denemarken, zei tijdens de ceremonie: "Deel uitmaken van het digitale ecosysteem is van essentieel belang voor het succes van onze klanten. Als vooraanstaand merk zetten wij ons iedere dag in om een premium service te bieden, zodat klanten als GSV Materieludlejning hun Volvo-machines zo efficiënt mogelijk kunnen gebruiken. We zijn er trots op toonaangevend te zijn in de sector met verbonden oplossingen van de hoogste kwaliteit.

“Connectiviteit betekent voor ons niet alleen een aanzienlijk betere veiligheid, bedrijfstijd en brandstofefficiëntie, maar het staat ook voor kostenverlaging. Bovendien is het essentieel bij het realiseren van ons doel om te werken aan een betere wereld." 

Volvo CE behaalt mijlpaal met baanbrekende connectiviteit_02Tijdens de levering vandaag worden de machines - een EC220EL graafmachine, twee EC250EL graafmachines en een ECR235EL graafmachine – uitgerust met het slimme connectiviteitssysteem van Volvo CareTrack. De werking is gebaseerd op het registreren van duizenden machinegegevenspunten, die vervolgens op afstand gecontroleerd worden door toegewijde specialisten in een Volvo Uptime Center. Deze specialisten gebruiken geavanceerde diagnosesoftware om enorme hoeveelheden gegevens in realtime te kunnen verwerken. Vervolgens filteren ze alleen de belangrijkste gegevens uit om naar de klant en dealer te sturen. 

Dankzij de verzamelde gegevens kan slijtage aan belangrijke delen voorspeld worden, kan onderhoud gepland worden en kunnen reserveonderdelen op voorhand besteld worden. Dit alles om de tijd van stilstand voor de eigenaar zo kort mogelijk te houden, wat leidt tot een betere productiviteit. Neem daarbij de mogelijkheden op het gebied van connectiviteit van de Volvo Groep binnen de hele sector – trucks, bussen en bouwmachines – en het is duidelijk dat efficiëntie over de hele waardeketen terrein wint.

Dan Vorsholt, CEO van GSV Materieludlejning, zegt: “We zijn blij dat we deel uit mogen maken van deze revolutie op het gebied van connectiviteit en dat we kunnen bewijzen tot welk resultaat een hoogwaardig fleetmanagementsysteem kan leiden. Het is van essentieel belang dat we zicht houden op alle facetten van ons bedrijf. Het feit dat we de productiviteit van onze machines tot op de seconde nauwkeurig kunnen controleren, draagt dan ook in grote mate bij aan ons succes."

Afbeelding 1: Rene Schelhase, verkoopmedewerker bij Volvo (blauw shirt); Jesper Lykke Jensen, operationeel directeur bij GSV.
Afbeelding 2: Levering van graafmachines aan Deens verhuurbedrijf GSV Materieludlejning in Kirke Hyllinge, Denemarken.

VOOR MEER INFORMATIE

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com