CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland

Geproduceerd door de beste: hier is de nieuwe EW240E Material Handler van Volvo

Volvo Construction Equipment heeft zijn enorme ervaring benut voor de ontwikkeling van de sterkste en meest innovatieve overslagmachine: de EW240E Material Handler.

De nieuwe EW240E overslagmachine van Volvo Construction Equipment die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in de afvalverwerking en recycling is een handige en betrouwbare partner in soms lastige werkomstandigheden. Deze veelzijdige machine belooft maximale productiviteit en flexibiliteit dankzij de vele beproefde functies.

De EW240E overslagmachine weegt 26 ton en wordt aangedreven door een Volvo Tier 4f-motor die goed is voor een vermogen van 129 kW (173 pk) en al op 1 350 omw/min een maximaal koppel van 850 Nm kan leveren. Dankzij de gestrekte monogiek van 6,5 m lang en de gekropte knikarm van 5,0 m heeft de machine een indrukkend bereik van meer dan 11 meter. 

Speciaal ontwikkeld voor de overslag van materialen

De EW240E die het resultaat is van decennialange technische expertise is speciaal ontwikkeld voor materialhandling. De toepassing van beproefde componenten van andere Volvo graafmachines op banden bood Volvo de mogelijkheid om de nieuwe machine optimaal af stemmen op de specifieke eisen die overslag stelt. De nieuwste machine die gebaseerd is op het beproefde design van zijn voorlopers, kent tal van nieuwe functies die uitgebreid zijn getest in de praktijk.

De EW240E overslagmachine die ontwikkeld is voor maximale productiviteit bij minimale stilstand, is ideaal voor toepassingen die een optimaal en zicht vereisen. De machine is uitgerust met een speciale opbouw en een versterkte onderwagen die bestand zijn tegen de krachten die tijdens het sorteren van sloopmateriaal optreden. Andere verschillen tegen opzichte van een standaardgraafmachine zijn de hydraulische liftcabine, standaard vier steunpunten, massieve rubberbanden en een gestrekte monogiek die flexibel genoeg is voor montage in combinatie met een gekropte knikarm van 5,0 m of een grijper-/sorteerarm van 4,0 m.

De prestaties worden verbeterd door de gieknivellering en door de einddemping van de hefcilinders, die schokken beperkt en voor meer stabiliteit de grijper in positie houdt. Ter verbetering van de nauwkeurigheid werken de grijperbediening en het soepele zwenken in harmonie bij gelijktijdige bediening en de geoptimaliseerde hydrauliek zorgt voor een directe respons.

Machinisten kunnen in alle comfort werken vanuit de ruime Volvo cabine die tot vijf meter boven de grond te heffen is om het werk op ooghoogte te bekijken. De cabine, die ook in geheven positie stabiel blijft, is tevens voorzien van cilinders met dubbelwerkende einddemping om geluid en trillingen tegen te gaan. Voor nog meer veiligheid is de bewegingsvrijheid van de knikarm van de EW240E overslagmachine gelimiteerd om te voorkomen dat de grijper tegen de cabine aankomt. Voor inpandige werkzaamheden kan Volvo extra veiligheid bieden in de vorm van de optionele hoogtebegrenzing. De machinist kan gemakkelijker in en uit de cabine stappen dankzij de fel gekleurde handgrepen en de nieuwe treeplanken bij de steunpoten.

Van nature veelzijdig

De EW240E overslagmachine die van nature veelzijdig is, kan van binnen en van buiten verder geconfigureerd worden. Klanten kunnen de productiviteit maximaliseren door specificatie van een machine die perfect is afgestemd op hun toepassing. Zo kunnen klanten een gekropte knikarm of een rechte knikarm om er zeker van te zijn dat de machine zich optimaal leent voor de klus. De grijper is optimaal te bedienen zijn dankzij af fabriek gemonteerde extra hydraulische circuits en in volledige harmonie met de Volvo machine werken.

De machine is niet alleen eenvoudig af te stemmen op de klus, maar ook optimaal aan te passen aan de eisen die de werkzaamheden stellen dankzij tal van opties. Volvo cabine biedt dankzij de grote ruiten een uitstekend zicht rondom en optimale veiligheid. Voor een verbeterd zicht kunnen klanten kiezen voor Volvo Smart View of een polycarbonaatruit uit één stuk met beschermfolie. Voor extra bedieningsgemak kan de machinist de machine besturen met de CDC-rolschakelaar (Comfort Drive Control) op de joystick, tot snelheden van 20 km/h (12 mph). Een nieuwe functie voor Volvo graafmachines op banden. De EW220E graafmachine en EW240E overslagmachine zijn af fabriek te bestellen zonder stuurkolom. De machinist kan zo via de joysticks de complete machine bedienen, inclusief het draaikantelstuk of sorteergrijper en de steunpunten.

De E van efficiency

De EW240E overslagmachine is slim en zuinig tegelijk dankzij zijn werkwijze. De automatische stationairregeling die voor maximale toerentalverlaging zorgt wanneer de bedieningselementen een bepaalde tijd niet worden gebruikt en de automatische motorafslag helpen het brandstofverbruik verlagen. De verbeterde EW240E met automatische ECO-modus zit boordevol functies die het brandstofrendement verbeteren en de machineslijtage beperken.

De EW240E overslagmachine is ontwikkeld met onderhoudsgemak voor ogen, voor een maximaal inzetbare machine. Alle E-serie graafmachines op banden zijn uitgerust met in groepen bijeengeplaatste smeerpunten en filters achter wijd openslaande motorluiken. Alle smeerpunten en filters zijn gemakkelijk vanaf de grond te bereiken. De verbeterde bereikbaarheid van onderdelen als de radiateurs en de luchtroosters maakt het onderhoud eenvoudig, ook onderweg, wat machinisten helpt om te blijven werken.

Klanten met deze volledig door Volvo geproduceerde machine hebben toegang tot een reeks Volvo Services die ontwikkeld zijn om maximaal rendement te behalen. Voor alles variërend van originele Volvo Parts, Volvo onderhoudsmonteurs tot Proactive Monitoring kunt u op één adres terecht.

EW240E overslagmachine

Belangrijkste specificaties:

Motor Volvo D6J
Bedrijfsgewicht
Rechte giek, sorteerarm 4 m, dubbele montage met 10.00-20 Solideal banden, sorteergrijper met snelwissel (1 500 kg)
kg 25 900 
lb 57 100 
Bedrijfsgewicht
Gestrekte monogiek, gekropter knikarm 5 m, dubbele montage met 10.00-20 Solideal banden, grijper van 600 l (1 600 kg)
kg 26 000 
lb 57 320 
Bruto vermogen kW 129 
pk (Engels) 173 
...bij motortoerental omw/min 1 800 
Max. graafbereik mm 11 000 
ft in 36'1" 
Max. snelheid km/h 20 
mph 12,4