CONSTRUCTION EQUIPMENT Nederland
volvo innovatie conceptvoertuigen

Het juiste concept

Conceptvoertuigen van Volvo CE

Ons doel bij Volvo Construction Equipment is om het juiste concept te ontwikkelen.

Een betere toekomst

Bij Volvo CE bespreken we de problemen waar we vandaag tegenaan lopen om te weten te komen welke weg we moeten bewandelen voor de klant van morgen én voor de samenleving in het algemeen.

Het plan

In deze video geeft Volvo Construction Equipment zijn visie op het beheer en de bediening van zijn toekomstige producten: CO2-neutrale, zelfstandige machines die voortbouwen op de energie-efficiëntie en veiligheid die u van Volvo gewend bent. Deze video toont een toekomstbeeld en kan als een visie worden beschouwd. Wij noemen dit "Het plan".

Dumper met knikbesturing

Het Centaur-concept

Een tweedelig ontwerp, een hybride aandrijflijn en tal van futuristische elektronische functies. De Centaur herschrijft de regels voor dumpers met knikbesturing.

Meer informatie over Centaur

Asfalteermachine/wals

Het Fenix-concept

Deze gecombineerde asfalteermachine en wals is gebaseerd op het ingenieuze POD-systeem en effent de weg naar de wegaanleg van de toekomst.

Meer informatie over Fenix

Wiellader

Het Gryphin-concept

Vrijwel geen emissies, lawaai of trillingen. En met een innovatief wielophangingssysteem. Gryphin vormt onze visie van de wiellader van de toekomst.

Meer informatie over Gryphin

Graafmachine

Het SfinX-concept

De lichtgewicht krachtpatser. De SfinX-graafmachine heeft een radicaal nieuw ontwerp en wordt aangedreven door elektrisch aangestuurde waterstofcellen.

Meer informatie over SfinX

Compacte graafmachine

Het GaiaX-concept

Geen emissies en een gebruikersgeoriënteerd ontwerp. Hij kan zelfs op afstand met een tablet worden bediend. GaiaX is een compacte graafmachine die zijn weerga niet kent. 

Meer informatie over GaiaX

Volvo GaiaX-concept - De nieuwe stap voorwaarts

GaiaX, de compacte elektrische graafmachine werd in maart 2014 onthuld op de ConExpo. In deze video ziet u hoe nieuwe technologie het mogelijk maakt om graafwerkzaamheden sneller, veiliger en milieuvriendelijker uit te voeren.