Construction Equipment Magyarország

Volvo P4820D: Városon belüliből városközi

Az új, kompakt P4820D ABG olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyet sokkal gyakrabban láthatunk nagy Volvo útburkolóknál. Ez lehetővé teszi, hogy városon belüli kis munkákat és városok közti nagyobb projekteket is végezhessen. A 2 - 6,5 m-es burkolási szélességgel pedig egy kompakt gép, nagy lehetőségekkel.

Volvo P4820D: Városon belüliből városközi

A Volvo Construction Equipment új P4820D ABG modellje igen sokoldalú útburkoló, mely a legtöbb alkalmazásban helyt áll, legyen az járdák, parkolók, magán behajtók, városon belüli vagy városokat összekötő utak, kavicsolt közutak, állami közutak vagy akár autópályák burkolása. A P4820D ABG könnyen manőverezhető, és a legfejlettebb burkolási technológiát alkalmazza, ami számos feladatra tökéletessé teszi.

A P4820D ABG kompakt méretei lehetővé teszik, hogy ugyanazon a járművön másik berendezést is szállítsanak. Az alacsonyabb szállítási magasság érdekében a tető és a füstgáz cső könnyen felemelhető és leengedhet, ezzel elkerülhetők a kitérők, ha hidakon vagy alagutakon keresztül kell áthaladni útban a munkahely felé.

A nagy garat űrtartalom megszakítás nélküli anyagadagolást biztosít, így az útburkoló egyenletes sebességgel tud haladni, és csökken a megállások és elindulások szám, ami simább felületet eredményez. A kiömlés és a kézi tisztítás elkerülése érdekében egy hidraulikus első köténylemez segít kiüríteni a garat első részét.

A Volvo, tartósság figyelembe vételével épült, hosszú alváz kialakítást a P4820D ABG modellen - automatikus lánctalp feszítő rendszerrel - a nagyobb megbízhatóság érdekében továbbfejlesztették. Az új stílusú, rácsavarozott gumi hernyótalplemez élethosszan tartó kenéssel ellátott hernyótalplánccal nagyobb felületi érintkezést nyújt, mint a versenytárs márkák.

Vezérlés könnyedén
Egy fejlett Electronic Paver Management rendszer optimalizálja az útburkolót a különböző alkalmazásokhoz, és növeli a gép általános vezérelhetőségét, így a gépkezelő a munkára összpontosíthat. A P4820D ABG beállítás menedzser funkciója lehetővé teszi, hogy a gépkezelők tárolják és mentsék az egyes feladatokra szabott beállításokat, gy munkáról munkára azonos minőséget érhetnek el. Hasonló útburkolási feladattal szembesülve, a gépkezelő elő tudja hívni az EPM 3-ban elmentett paramétereket, ezzel egyszerűbbé válik a gép kezdő beállítása, és gyorsabban elkezdődhet a burkolás. Amikor az útburkolás már folyamatban van, a teljesítmény és termelékenység javítása érdekében finomított beállítás végezhető.

A gépkezelőnek, a jobb láthatóság érdekében, teljes körű, akadály mentes rálátása van a gép, garat, szállítócsiga-csatorna és betonsimító környezetére, ami növeli a teljesítményt és a burkolási minőséget. A kényelmes vezérlő környezet csökkenti a gépkezelő fáradtságát, így hosszabb és összpontosítottabb üzemeltetést tesz lehetővé, a szintező platform pedig csökkenti a kiborítás kockázatát. A csúszásgátló fedélzet lemezburkolat és kapaszkodók, a jármű körbejárása során, stabilitást biztosítanak.

Útburkolás üzemanyag-hatékonyan
A Volvo olyan technológiát támogat, amelyik csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, és javítja a gép hatékonyságát. A Volvo IV. fázisú és IIIA fázisú motorjai erősek és hatékonyak, az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére és a termelékenység növelésére lettek tervezve. Az új Volvo elektronikus intelligens rendszer alapértelmezett Eco móddal rendelkezik, mely burkolás közben a helyzethez igazítja a gép teljesítményét, így megnöveli a gép és az alkatrészek élettartamát. Az Eco mód, a még hatásosabb és hatékonyabb burkolás érdekében, akár 30%-kal is csökkentheti az üzemanyag-felhasználást , az EPM 3 pedig figyeli az átlagos üzemanyag-fogyasztást, mutatja a napi üzemanyag-fogyasztást és a fennmaradó üzemanyag felhasználási időt.

Minden Volvo útburkolót úgy terveztek, hogy rendkívül alacsony zajszintten működjön. Az Eco mód, a motorteljesítményt az aktuális igényhez igazítva, még tovább csökkenti a zajszintet. Ez a tulajdonság különösen hasznos városi környezetben vagy lakónegyedekben, ahol zajkorlátozás van. A hidraulikus meghajtású, elektronikus vezérlésű hűtőventilátor szükség szerint szabályozza a sebességét, ami kisebb üzemanyag-fogyasztást és még alacsonyabb zajszintet jelent.

A burkoló hidraulikus rendszert a Volvo motorhoz igazították, hogy nagy teljesítményt, kis üzemanyag-fogyasztást, kibocsátást és zajszintet érjenek el. A motor fordulatszám intelligens szabályozása nem csak hatékonyabb gépet eredményez, hanem kellő mennyiségű tartalék erőt is biztosít, hogy a legkeményebb alkalmazások kezelése is könnyű legyen. A hidraulikus rendszer ugyanolyan nagy teljesítményt hozz létre, miközben kevesebb üzemanyagot fogyaszt.

Gyenge megvilágítás esetén hat alapfelszereltségbe tartozó LED munkafényszóró segíti az üzemeltetést. Két fényszóró előre világít, kettő a gép mögötti területet világítja meg, és két további fényszórót szereltünk fel oldalra, a láthatóság és teljesítmény növelése érdekében. A világítás beállítás opcionálisan, max 10 LED fényszóró és gömblámpa segítségével, növelhető.

Az iparágban élenjáró betonsimítók
A Volvo betonsimítók úgy tervezték, hogy a legjobb minőséget, egyenletességet és simaságot biztosítsák. Ezek az iparág vezető betonsimítók, melyekkel max. 6,5 méter szélességig rugalmasan és hatékonyan lehet burkolni, anyagok széles választékával megbirkóznak. És, a maximális előtömörítési fokozat elérésének köszönhetően, jelentősen csökkent a hengerlési munka.

A betonsimítóra szerelt két vezérlőegység segítségével a gépkezelők könnyen hozzáférhetnek a betonsimító és szabályozási beállításokhoz. A betonsimító vezérlőegység (Screed Control Unit, SCU) segítségével a gépkezelő könnyedén szabályozhatja a betonsimítás és az anyagáramlás funkcióit. Az újonnan kialakított SCU rugalmas, és minden irányba forgatható, valamint fel- és lefelé is mozgatható, hogy a gépkezelő könnyebben használhassa.
A Volvo gyorscsatlakozó rendszerének köszönhetően, toldatok percek alatt, célszerszám nélkül hozzáadhatók (vagy levehetők), így az útburkoló személyzet különböző munkahelyi igényeknek meg tud felelni. A Volvo betonsimítóknak minden hidraulikus toldathoz négy vezetőcsöve van. A merev csövek együttműködnek, hogy megakadályozzák a betonsimító toldatok elcsavarodását, amikor nagy erők hatnak rájuk. Ez állandó, egyformán tömörített, sima felületet eredményez.

A betonsimító döngölőrudak, a jobb teljesítmény és sima felület érdekében, elektromosan fűthetők. A teljes mértékben edzett döngölőrúd jelentősen megnöveli az alkatrész élettartamát. A döngölőrudak könnyen cserélhetők, ami az előtömörítési hatékonyság megőrzése mellett növeli a hasznos üzemidőt.

Korszerű szerviz
A gép hatékonyságának megőrzésére és az élettartam növelésére, a Volvo számos alkatrész élettartam növelő funkciót kínál a rendszeres, gyors és könnyű szervizelhetőséghez. Az EPM 3-en látható egy automatikus menedzsment rendszer, amely értesíti a gépkezelőt a szükséges vagy ütemezett karbantartásról. Figyelmezteti a gépkezelőket a rutin szerviz igényekre, a napi ellenőrzésekre, hosszabb időközű szerviz követelményekre és minden késedelmes karbantartásra. A rendszer tárolja az információt, és megőriz egy szerviz történet jelentést. Ezen kívül, a fedélzeti MATRIS gép információs rendszer a tevékenység jellemzőinek nyomon követésével és a fejlesztési lehetőségek beazonosításával támogatja a jobb üzemeltetést - ami jobb megtakarítást és kevesebb kopást eredményez. A Volvo forgalmazók szakszerű elemzést tudnak nyújtani a gép üzemi tevékenységéről ezen az eszközön keresztül.

A platformról kivitelezhető jobb szerviz hozzáférés könnyű karbantartást biztosít, csökkenti az állásidőt és az üzemeltetési költségeket. Minden napi, rutin karbantartás és üzemanyag-töltés gyorsan elvégezhető a padozatról, ami időt és erőfeszítést takarít meg a gépkezelő számára.

Lényeges műszaki adatok:

Lényeges műszaki adatokVége

2016. április
 
További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press  webhelyet.

Vagy keresse kapcsolattartónkat:

Thorsten Poszwa 
Külső kommunikációs igazgató  
Volvo Construction Equipment 
Tel.: nemz.: +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com  
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel.: nemz. +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com