Construction Equipment Magyarország

Volvo L260H: Profit minden kanálban

A Volvo Construction Equipment újdonsága, az L260H kerekes rakodó optimális teljesítményt nyújt, beleértve az akár 10%-kal nagyobb üzemanyag-takarékosságot, és az akár 15%-kal nagyobb termelékenységet.

A Volvo Construction Equipment 2011-ben először mutatott be a piacon 35 tonnás kerekes rakodót – ez volt az L250G – és most az L260H lett a H-sorozat következő tagja. A változó üzleti igényeknek megfelelően kialakított 35 tonnás gép nagy teljesítményű munkavégzésre készült, és a legújabb technológiával van ellátva.

Fel, fel, fel!

Az elődjével összehasonlítva a számok magukért beszélnek. Az L260H akár 15%-kal nagyobb termelékenységet tesz lehetővé, hála az intelligensen újratervezett, 50 mm-rel megnövelt tengelytávnak és az első keret és az emelőkar-rendszer optimalizált súlyelosztásának; ez a két változtatás lehetővé tette, hogy a munkagép nagyobb kanalakkal legyen használható.

A termelékenységre termett L260H munkagépet erős D13 motorral láttuk el, ami 6%-kal nagyobb teljesítményt és 5%-kal nagyobb nyomatékot biztosít, mint az L250G motorja. A következő generációs rakományérzékelő hidraulika növeli a szerelékek válaszadási képességét, és a gém emelési és lefektetési sebességét. A gyorsabb ciklusidők érdekében az új HTL310 sebességváltó az erős motorral és a tengellyel harmóniában működik, míg az új konverter nagyobb nyomatékot, s ezáltal jobb teljesítményt tesz lehetővé. Emellett a sebességfokozatok közötti lépések is csökkentek a gyorsabb gyorsulás érdekében.

Az üzemanyag-hatékonyság a továbbfejlesztett funkciók sorának köszönhetően akár 10%-kal nő. A következő generációs hidraulika a hidraulikus szivattyúnál megtakarított energiát más funkciókra fordítja, csökkenti a folyadékáramlást leeresztéskor és a rakomány kiöntésekor; és az új száraz P-fék gondoskodik a veszteségek kizárásáról, amelyet a belső nedves többtárcsás fék okoz. A továbbfejlesztett OptiShift technológia integrálja a Volvo által szabadalmaztatott hátramenet fékezés (Reverse By Braking, RBB) funkciót és az új nyomatékváltót a lezárással, és közvetlen meghajtás jön létre a motor és a váltó között, ami jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Az üzemanyag-hatékonysághoz hozzájárul a Fully Automatic Power Shift (FAPS), amely terhelés alatt kapcsolható rendszerével igazítja a sebességfokozatot a motorhoz, és a legjobb sebességet választja ki a munkagép számára. Az L260H emellett eco pedállal is felszerelt – ilyen funkció egyedül Volvo járműben található – ami elősegíti a gazdaságos működtetést: visszaható erőt alkalmaz a gázpedál túlságosan erélyes nyomásakor.

Profit minden kanálban

Az L260H négy új kanállal választható – ezek a Volvo Sziklakanál, a Volvo Homokkanál és két Volvo Átrakókanál – amelyek mindegyike tökéletesen illeszkedik a munkagéphez. A munkához optimalizált kanalak elősegítik a kerekes rakodó maximális teljesítményét, így az ügyfelek időt, pénzt és energiát takarítanak meg.

A Volvo Sziklakanál most hosszabb alsó résszel rendelkezik, és 11,5%-kal több anyag kezelésére képes, mint korábban, ami növeli a teljesítményt. Alagútásáshoz a Volvo oldalsó ürítésű Sziklakanalakat is kínál.

A homokhoz és apró szemcsés aggregátumhoz optimalizált 6,6 m³-es Volvo Homokkanál ideális választás puha talajokhoz. A hosszú kanálalj maximális áthatolást tesz lehetővé a jobb tapadás érdekében, míg a sík kivitel segít a tiszta és egyenletes munkaterület fenntartásában.

Az újratervezett 7,3 m³-es Volvo Átrakodókanál könnyebben megtölthető, és az új konvex oldalainak köszönhetően minimalizálható a kifolyt anyag mennyisége, ami akár 5%-kal nagyobb termelékenységet tesz lehetővé. Az L260H rakodótevékenységének optimalizálása érdekében a választható gémfelfüggesztési rendszer (Boom Suspension System) automatikusan bekapcsol és segít csökkenteni a rázkódást. Emellett a Volvo különféle Átrakodó csomagokat is kínál.

A Rakodósegéd egy dinamikus raksúlymérő rendszer, amellyel az ügyfelek mérhetik a megrendeléseknek megfelelő mennyiségeket, és könnyedén ellenőrizhetik a termelékenységet. A 10 hüvelykes Volvo Co-Pilot érintőképernyővel a Rakodósegéd megjeleníti a mozgatott anyag mennyiségét, így Ön biztos lehet abban, hogy profitot termel minden kanállal.

Nagyobb kényelem, nagyobb teljesítmény

A kemény munkára termett L260H munkagépet úgy terveztük, hogy hatékony munkakörnyezetet nyújtson. Az egy vagy több karral, valamint három hidraulikamóddal is választható L260H munkagépnél a kívánt válaszadási készségnek megfelelően állítható a kényelem és a termelékenység. Emellett az új kanálkiegyenlítő funkció lehetővé teszi, hogy a kanál automatikusan visszatérjen a szintre, mind az ürítési, mind a hajlított pozícióból, csökkentve a gépkezelő fáradtságát. A további kényelem érdekében a Comfort Drive Control (CDC) lehetővé teszi a gép rövid karról történő irányítását. Ezenfelül az új ISRI prémium állítható ülés is választható, amely szintén kevésbé fárasztja a gépkezelőt.

A fülkéből való kilátást növelik az új visszapillantó tükrök, és egy opcionális hátsó kamera is hozzáadható, amely fény- és hangjelzésekkel segíti a gépkezelőt, értesítést adva a közelben lévő tárgyakról.

Lezárva és megrakodva

A nehéz munkavégzéshez erőt biztosító L260H a tartósságot és a könnyű szervizelhetőséget figyelembe véve épült. A Volvo Z-profilú rudazat nagy szakítóerőt biztosít, ami lehetővé teszi, hogy teljesen megrakodott kanalakat maximális magasságba emeljenek. A hosszan tartó teljesítmény érdekében az emelőkar minden csapszegen dupla lezárással rendelkezik. Az erős keretstruktúra ideális a Volvo hajtáslánchoz és hidraulikus hajtású hűtőventilátort tartalmaz a komponensek hőmérsékletének szabályozására; a ventilátor automatikusan megfordul, és önműködően tisztítja a hűtőegységeket. A komponensek kopásának csökkentésére késleltetett motorleállás automatikus aktiválása is ütemezhető. Az új funkció kikapcsolja a gépet a turbótöltő megfelelő hőmérsékletű lehűlésekor.

Az L260H iparágvezető szervizelhetőséget és egyszerű karbantartást nyújt a hosszú hasznos üzemidő érdekében. A fülke 30º-os vagy 70º-os szögben dönthető, korlátlan hozzáférést ad a kulcsfontosságú komponensekhez, és a motor elektronikusan működtetett, szélesre nyíló motorháztetőn keresztül érhető el. Emellett a gémfelfüggesztési rendszer akkumulátorai már az első keret külső részén találhatók, és a P-fék is kívül helyezkedik el az egyszerűbb hozzáférésért és a megnövelt alkatrész-élettartamért. Emellett a kapaszkodók és a lépcsők narancssárga festést kaptak, hogy a karbantartási személyzet és a gépkezelők könnyebben eligazodjanak a gép körül.

A Volvo különböző szolgáltatásokkal növeli a hatékonyságot. Az Eredeti Volvo alkatrészek, a Proaktív monitorozás, a gépkezelői képzés és a Volvo terepszimuláció csak néhány a számos megoldás közül, amelyekkel az L260H a tulajdonosok számára maximális megtérülést biztosít.

Lényeges műszaki adatok:

L260H

T3

T4f

Statikus billentőterhelés, teljesen bekormányozva

kg

23 770

23 770

Kanál kapacitása

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Üzemi tömeg

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Szakítóerő

kN

328

328

Motor

Volvo D13E

Volvo D13J

Maximális teljesítmény a következő fordulatszámon:

ford/perc

1 500

1 500

. . . SAE J1995 bruttó

kW

310

310

. . . ISO 9246, SAEJ1349 nettó

kW

309

309

Maximális nyomaték a következő fordulatszámon:

ford/perc

1 100

1 100

. . . SAE J1995 bruttó

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9246, SAEJ1349 nettó

Nm

2 328

2 328

Gumiabroncsok

29.5 R25, 875/65R29

A következő gépkonfiguráció alapján: 6,7 m³ / 8,8 yd³ STE BOE P kanál