Construction Equipment Magyarország

Jusson messzebb az új Volvo E-sorozatú kerekes kotróval

A Volvo Construction Equipment már bizonyított kivitelen alapuló EW220E kerekes kotrója a kényelmet, az erőt és a precíz mozdulatokat kombinálja a tökéletes teljesítmény érdekében.

volvo wheeled excavator ew180e

A Volvo Construction Equipment kerekes kotróinak legújabb tagja az EW220E, amely kistestvére, az EW180E minden jól megszokott funkcióját egészíti ki továbbiakkal. Végezzen el bonyolult munkákat könnyedén a nagy teljesítményű kétrészes gémmel, amely nehezebb emelőmunkákat tesz lehetővé. Sőt mi több, ez az erős gép 10 méterre lévő anyagokat is képes elérni.

Lenyűgöző munkagép

Az EW220Ea rugalmas beállításainak és a szerelékeinek köszönhetően sokféle feladat elvégzésére képes. A munkagép két stílusban választható a gyárból: homologizált vagy terep verzióban – ez utóbbi nehezebb ellensúllyal rendelkezik. A vásárlók választhatnak a különböző kiváló minőségű kerekek közül, melyek az útviszonyoknak megfelelően szimpla vagy kettős verzióban állnak rendelkezésre. A már bizonyított utazómotor a meredek vagy egyenetlen terepekhez szükséges vonóerő kifejtésére képes, míg a választható gémfelfüggesztési rendszer (Boom Suspension System, BSS) 5km/órás sebességnél automatikusan üzembe lépve elnyeli a rázkódásokat és csökkenti a kanálból kifolyó anyag mennyiségét.

Az E-sorozatú kerekes kotró különböző Volvo szerelékekkel látható el, melyeket úgy építettük, hogy jobb ciklusidőket és üzemanyag-hatékonyságot érhessen el velük. Az új kotrókanalak tökéletes társak a tájrendezéshez, szintek kialakításához vagy árok karbantartásához, míg a gyárilag felszerelt Steelwrist® billenő rotátor tökéletes vezérlést tesz lehetővé. A gép legjobb teljesítménye érdekében választható pótvezetékek gondoskodnak az optimális áramlásról és nyomásról, amikor a működésben lévő szerelékeknek egy-vagy kétirányú áramlást kell biztosítaniuk.

A gépkezelő nemcsak a szerelékek egyszerű és gyors cseréjét tudja elvégezni a munkaterületen, hanem más munkaterületekre is könnyedén elszállíthatja azokat. A választható vonóhorog akár háromtonnás tréler vontatására is képes – vagy ráfutófékkel akár nyolctonnáséra is – és felszerelhető az oldalkarra vagy a párhuzamos pengére egyaránt. A kezelők a speciális fiók típusú szerszámosládában, mely az alváz alól csúszik ki, minden szerszámukat magukkal vihetik. Az először a Volvo által bemutatott szerszámosláda akár 130 kg súlyt is elbír. A rekeszbeosztók, melyeket 5 különböző pozícióban lehet beállítani, segítenek a kezelőnek a rendszerezésben, a mechanikus ütközők pedig megakadályozzák, hogy a fiók szállítás vagy üzemeltetés közben kicsússzon.

Kényelem és vezérlés

Lenyűgöző teljes körű kilátás és ergonómiai kialakítású interfész: nem csoda, hogy iparágvezető a ROPS tanúsítással rendelkező Volvo fülke. A különleges kialakítású fülke nagy lábtérrel és bőséges tárolóhellyel rendelkezik, mert tudjuk, hogy a kényelemben lévő gépkezelő a jó gépkezelő.

A még nagyobb kényelem érdekében a Comfort Drive Control (CDC) lehetőséget ad a gépkezelőnek, hogy kizárólag a joystick görgőjét használva irányítsa a munkagépet akár 20km/óra sebességig – ez egy új funkció a Volvo kerekes kotróknál. Az EW220E különlegessége, hogy a kormányoszlop a további kényelem érdekében kiemelhető; a gépkezelő ekkor a teljes gépet – beleértve a forgatót, a pengét és az oldalkart – csupán a joystickkel képes irányítani.

A szokványos visszapillantó és oldalsó kamerák mellett az EW220E felszerelhető a Volvo Smart View kamerával is – ekkor három kamerát szerelünk a keretre, amelyek valós idejű madártávlatból mutatják a gépkezelőnek a műveleteket, így könnyítve meg a navigálást a nehéz szituációkban is. Ez integrálható a gép kijelzőjébe vagy használható magában önálló képernyőként is.

A gépbe való könnyű és biztonságos bejutás, illetve kijutás érdekben a kapaszkodók és a lépcsők élénk színűek, és választás szerint távolról vezérelhető "üdvözlőfénnyel" vannak ellátva, így segítve a gépkezelőt a sötétben.

volvo kerekes kotró ew180e

Mozgásra termett

Az erős, 4. végső szintű Volvo motor magas nyomatékot kínál alacsony rpm-mel, így garantálva az EW220E jobb teljesítményét. A termelékenység alacsony fogyasztás mellett történő fenntartása érdekében az ECO mód automatikusan bekapcsol. Ezt az automatikus alapjárat és az automatikus motorleállítás is kiegészíti, amely egy előre meghatározott idő után lép életbe, és segít csökkenteni a gép amortizációját.

A kerekes kotrót a legnagyobb hatékonyság és megbízhatóság jegyében terveztük és teszteltük. A tartós kialakítású alváz jól teljesít kemény, egyenetlen talajon, miközben a robusztus tengelyek – automata vagy a gépkezelő által vezérelt elsőtengely-oszcillátorral – erőt biztosítanak nehéz munkavégzéskor.

A gördülékenyebb és hatékonyabb működtetés érdekében az EW220E automata ásófékkel is felszerelhető, amelyet a Volvo első ízben mutatott be több mint 10 évvel ezelőtt. Az intelligens opció automatikusan működteti a szervizféket és lezárja az oszcillációt, amikor a gép sebessége nulla.

A folyamatos géphasználatot szem előtt tartva az EW220E munkagépet a könnyű szervizelhetőség jegyében terveztük. Minden E-sorozatú kerekes kotrónkon egy helyen találhatók a kenőpontok, a szűrők pedig a szélesre nyíló motornyílás mögött kaptak helyet, és mindegyik a talajszinten elérhető. A radiátorokhoz és a fogaskerekekhez való jobb hozzáférés egyszerűvé teszi a karbantartást, és segít a gépkezelőknek még menet közben is karbantartani a gépet.

A Volvo különböző értékesítés utáni szolgáltatásokkal igyekszik elkerülni a nem tervezett leállásokat. Az olyan megoldások, mint az Eredeti Volvo alkatrészek, a gépfigyelés vagy a karbantartás segítenek biztosítani, hogy a Volvo kerekes kotrók a legnagyobb megtérülést biztosítsák tulajdonosaiknak.

 


EW220E T4f fő specifikációk

Motor

Volvo D6J

Üzemi tömeg

kg

22180

font

48898,4716

Bruttó teljesítmény

kW

129

LE (imp)

172,99158

...motorfordulatszámnál

ford/perc

1800

Kanál kapacitása

m3

1

yd3

1,307951

Max. emelési kapacitás

kg

8500 elöl / 4800 oldalt

font

-

... a következő kinyúlás/magasság mellett

m

6 / 1,5

láb

20 / 5

Maximális kotrási kinyúlási távolság

mm

10150

láb hüvelyk

33'4"

Maximális kotrási mélység

mm

6310

láb hüvelyk

20'8"

Szakítóerő, ISO (normál)

kN

132

lbf

29674,7748

Szakítóerő, ISO (Boost)

kN

117

lbf

26302,6413

Max. sebesség

km/óra

30

mi/h

18,641136