Construction Equipment Magyarország

EWR170E – Lendüljön mozgásba

A kis fordulósugárral rendelkező kerekes kotrók iránti megnövekedett piaci igényre válaszul a Volvo Construction Equipment bemutatja az EWR170E munkagépet egy sor intelligens funkcióval és kiváló üzemanyag-hatékonysággal.

volvo wheeled excavator ew170e

Hatékony környezet

Az EWR170E munkagépet az iparágvezető Volvo fülkével láttuk el, amelyben bőséges lábtér áll rendelkezésre, és minden irányban kiláthatunk a nagy ablakoknak, illetve az oldalsó és a visszapillantó tükröknek köszönhetően. Mivel a motor a gép hátuljában található, és elöl jobb oldalt extra hely áll rendelkezésre, jobb oldalra is zavartalan a kilátás. A kerekes kotró felszerelhető a Volvo Smart View kamerával is – ekkor három kamerát szerelünk a keretre, amely valós idejű madártávlatból mutatja a gépkezelőnek a műveleteket, így könnyítve meg a navigálást a nehéz szituációkban is. Ez integrálható a gép kijelzőjébe vagy használható magában önálló képernyőként is.

A további kényelem érdekében a gépkezelő különböző joystickfogók közül választhat, és személyre szabhatja a vezérlőket is, hogy könnyebben elérje az ablaktörlőket, a kamerákat vagy a némítás funkciót. Mindeközben a Comfort Drive Control (CDC) lehetőséget ad a gépkezelőnek, hogy kizárólag a joystick görgőjét használva irányítsa a munkagépet akár 20km/óra sebességig – ez egy új funkció a Volvo kerekes kotróknál.

A gépbe való könnyű bejutás, illetve kijutás érdekben a kapaszkodók és a lépcsők élénk színűek, és választás szerint távolról vezérelhető "üdvözlőfénnyel" vannak ellátva, így segítve a gépkezelőt a sötétben. Az új LED-es fénycsomagban most egy további, hetedik munkafény is helyet kapott, amelyet az oldalsó kamera mellé szántunk.

Termelékenységre termett

A gördülékenyebb és hatékonyabb működtetés érdekében az EWR170E automata ásófékkel is felszerelhető, amelyet a Volvo első ízben mutatott be több mint 10 évvel ezelőtt. Az intelligens opció automatikusan működteti a szervizféket és lezárja az oszcillációt, amikor a gép sebessége nulla. A jobb ciklusidők és üzemanyag-hatékonyság érdekében a választható gémlebegtetési funkció energiát takarít meg más hidraulikus áramkörök számára azáltal, hogy takarékoskodik a szivattyúval, és csökkenti a folyadékáramlást a gém leeresztésekor.

Az üzemanyag-takarékosságot az elismert 4. végső szintű Volvo motor egészíti ki, amely nagy nyomatékot kínál alacsony motorsebességnél. Emellett az automatikus üresjárat csökkenti a motor sebességét, ha a vezérlőket egy előre beállított ideig nem működtetik – az automatikus motorleállítás pedig leállítja a motort, ha a gép egy előre beállított ideig inaktív. Az üzemanyag-fogyasztást tovább csökkenti az ECO üzemmód, amely automatikusan bekapcsol, optimalizálva az üzemanyag-takarékosságot és fenntartva a termelékenységet. Emellett a passzív regenerációs folyamat automatikusan megtisztítja a DPF szűrőket anélkül, hogy ez hatással lenne a teljesítményre.

A nehéz terepen nagy sebességgel való közlekedéskor a stabilitás növelése érdekében az EWR170E választható gémfelfüggesztési rendszerrel (Boom Suspension System, BSS) van felszerelve. A hidraulikus áramkörrel és gáznyomás-csökkentővel felszerelt BSS 5km/órás sebességnél automatikusan bekapcsol, és elnyeli a rázkódást, ami elmozdíthatná a kanál rakományát.

Természetszerűleg sokoldalú

Az EWR170E egyedileg konfigurálható akár standard 2,5 m széles tengelyekkel, akár – a stabilitás növelésére – 2,75 méteres tengelyekkel és pengével. Az útra tervezett, mindig sokoldalú kerekes kotró választható homologizált vonóhoroggal, amely akár nyolc tonnát is képes vontatni (ráfutófékes trélerek esetében). A kezelők a speciális fiók típusú szerszámosládában, mely az alváz alól csúszik ki, 130 kg-ig minden szerszámukat is magukkal vihetik.

Az EWR170E teljesítményét kiegészítendő, a Volvo szerelékek átfogó portfólióját kínálja, melyeket úgy építettünk meg, hogy a munkagéppel harmóniában működjenek. A szerelékek könnyű és hatékony cseréje érdekében az Attachment Management System akár 20 különböző típus beállításait képes tárolni.

A termelékenység növelése érdekében a vásárlók rendelkezésére áll a Steelwrist® billenő rotátor. A gyárilag beszerelt rendszer teljes vezérlést tesz lehetővé mind a munkagép, mind a billenő rotátor esetében, és az információk egyetlen gépkijelzőn jelennek meg.

Hasznos üzemidő

A mozgásra termett EWR170E a gém és kar esetében optimalizált hidraulikavezetékekkel rendelkezik a nagyobb tartósság és a károsodás esélyének csökkentése érdekében. Ezenfelül a tengelyre szerelt új sárfogók nagyobbak lettek, így a gép is könnyebben tisztán tartható.

A folyamatos géphasználatot szem előtt tartva az EW170E munkagépet a könnyű szervizelhetőség jegyében terveztük. Minden E-sorozatú kerekes kotrónkon egy helyen találhatók a kenőpontok, a szűrők pedig a szélesre nyíló motornyílás mögött kaptak helyet, és mindegyik a talajszinten elérhető. A radiátorokhoz és a fogaskerekekhez való jobb hozzáférés egyszerűvé teszi a karbantartást, és segít a gépkezelőknek még menet közben is karbantartani a gépet.

A profitabilitás növelése és a termelékenység fenntartása érdekében a Volvo Eredeti Volvo alkatrészek széles körben elérhető, kipróbált és jóváhagyott skáláját kínálja – mindig Volvo garanciával. A Volvo különböző szolgáltatásokkal segíti az EWR170E folyamatos munkáját, többek között rugalmas karbantartási és javítási lehetőségekkel valamint tervezett szervizeltetéssel.

 

 EWR170E T4f fő specifikációk

Motor

D4J

Üzemi tömeg

kg

17950-19200

font

39573 - 42329

Bruttó teljesítmény

kW

115

LE (imp)

154,2173

...motorfordulatszámnál

ford/perc

2000

Kanál kapacitása

m3

0,7

yd3

0,9155657

Max. emelési kapacitás

kg

5500

font

12125,41

... a következő kinyúlás/magasság mellett

m

6,00/1,5

láb

20 / 5

Maximális kotrási kinyúlási távolság

mm

9360

láb hüvelyk

30'9"

Maximális kotrási mélység

mm

5750

láb hüvelyk

18'10"

Szakítóerő, ISO (Boost)

kN

126

lbf

28325,9214

Max. sebesség

km/óra

35

mi/h

21,747992

Hátsó rész fordulási sugara

m

1790

láb hüvelyk

5872'8"