Construction Equipment Magyarország

Az új Volvo G-sorozatú kompakt kerekes rakodók ötvözik a kényelmet, a biztonságot és a nagy teljesítményt

A Volvo Construction Equipment L30G és L35G kompakt rakodói tágas, kényelmes fülkével és erős motorral rendelkeznek – mindkettő továbbfejlesztett verziója fokozott kényelmet és még alacsonyabb tulajdonosi költségeket jelent.

Az új Volvo G-sorozatú kompakt kerekes rakodók ötvözik a kényelmet, a biztonságot és a nagy teljesítményt

A Volvo Construction Equipment L30G és L35G kompakt rakodói kis méretük ellenére tekintélyes szakító- és emelőerővel rendelkeznek, valamint hasmagasságban a sokkal nagyobb gépekkel is felveszik a versenyt. A legújabb Volvo D3.3M motorral hajtott, megújult G-sorozat anélkül felel meg a szigorú Tier 4 Final/IIIB-fázisú emissziós követelményeknek, hogy dízelrészecske-szűrőre lenne szüksége. Az intelligens kialakítású, jól védett és hihetetlen kormányozhatóságot nyújtó 5.5-6.1 tonnás Volvo kompakt rakodó ideális a korlátozott vagy szűk helyen való munkához, és kiváló tartósságot, hosszan tartó teljesítményt garantál.

Gördülékeny működtetés
A teljes körű kilátás, az ergonomikusan elhelyezett vezérlők és a könnyű hozzáférés gondoskodnak arról, hogy a Volvo fülke vezető konstrukció legyen az iparágban.

Az ívelt szélvédő kimagasló kilátást nyújt, miközben az új ablaktörlő és az alsó kipufogó kiválóan optimalizálják a hátralátást. A még kényelmesebb és hatékonyabb munkakörnyezetért az állítható kormányoszlopot újratervezték, hogy több helyet biztosítson az ülő gépkezelőnek, különösen a térdek környékén – így a gépkezelő a nehéz feladatokat is könnyedén végezheti el. Mindeközben az elülső irányítópultot, a kormánykereket és a gázpedált érintő fejlesztések tovább javítják a gépkezelő vezetési élményét. Az erős, csúszásgátló lépcsőket áthelyezték és lejjebb pozicionálták a könnyű be-és kilépés érdekében, emellett az első lépcső élénk narancssárga színnel emelkedik ki a környezetéből, segítve a gépkezelőt.

Az L30G és az L35G kompakt rakodók könnyű vezethetőséget biztosítanak, tereptől függetlenül. A csuklós rezgő illesztőelem és a választható gémfelfüggesztési rendszer elnyeli a rázkódást, míg a kettős hidraulikai rendszer lehetővé teszi az egyidejű emelést és kormányzást, így a gépkezelőknek nem kell kompromisszumot kötniük az erőátvitel és a manőverezhetőség között. Ezek a funkciók, valamint a regeneratív fékezést lehetővé tevő pedál megnyugtatják a tulajdonosokat, hogy a gépeiket még a kevésbé tapasztalt gépkezelők is könnyen vezethetik.

Nagy teljesítmény
Az L30G és az L35G kompakt rakodókat Tier 4 Final/IIIB-fázisnak megfelelő Volvo motor hajtja (55,4 kW/ 74,8 LE), biztosítva a nehéz feladatokhoz szükséges erőt. A nagy teljesítmény regenerálás nélküli fenntartásához választható az újonnan bemutatott D3.3M motor dízeloxidációs katalizátorral. A motor D3.3H verziójában dízelrészecske-szűrő is található, ezzel pedig a Volvo kompakt rakodó érzékeny környezetben is használható.

Az iparágban egyedülálló portáltengelyeknek és az első és hátsó kerék 100% differenciálzárainak köszönhetően a kompakt rakodók a legjobb hasmagassággal és verhetetlen vonóerővel rendelkeznek osztályukban. A gépkezelő egyetlen kapcsolóval bekapcsolhatja a differenciálzárakat, és biztosíthatja, hogy minden kerékre a legnagyobb erő jusson, és instabil körülmények között a lehető legkevésbé pörögjenek ki a kerekek.

Akár kényes rakományt kezel, akár gyakran változtat helyet az egyes munkaterületek között, akár bonyolult szerelvényekkel dolgozik, a Volvo kompakt rakodói késedelem nélkül elvégzik a rájuk szabott munkát. A gördülékeny hidrosztatikus hajtás garantálja a könnyű manőverezést, míg a nagy sebességű opció minimalizálja a tranzitidőt. Az extraként választható, akár 100 liter/perc kapacitású hidraulikus szivattyú növeli a gép termelékenységét.

Maximális rendelkezésre állás
Egy sor nagy teljesítményű funkciónak köszönhetően ezek a kompakt rakodók maximalizálják a hatékonyságot és alacsony összköltséget garantálnak a tulajdonos számára.

A Volvo Z-rudas kinematikája – amely kiváló párhuzamos irányú mozgást tesz lehetővé az emelővillával – és a TP (nyomatékkal párhuzamos) csatlakozás – amely az emelési tartomány egészén nagy szakítónyomatékot ad – közötti választás lehetővé teszi, hogy a gépkezelő a specifikus munkához szabja a gép működését. A Z-típusú szerelvényfoglalat választásával garantálható a nagyobb teljesítmény és raksúly. Mindeközben a Volvo eredeti szerelvényfoglalata lehetővé teszi a szerelvények alkalmazását nagyobb Volvo rakodók használatakor is, ezáltal csökkentve a szükséges eszközök számát. Az L30G modellhez választható univerzális gyorscsatlakozó garantálja a kompatibilitást a legtöbb mini kompaktrakodó és homlokrakodó szerelvénnyel.

Minden Volvo kompakt kerekes rakodó keresztirányban elhelyezett motorral rendelkezik, ami amellett, hogy kiváló egyensúlyt ad, könnyű hozzáférhetőséget biztosít a szervizeléshez is. A karbantartással töltött idő minimalizálásáért az L30G és az L35G lenyűgöző, 100 órás kenési intervallummal rendelkezik. A kompakt rakodók a könnyű karbantartás mellett hosszan tartó teljesítményt és a lamellás féknek köszönhetően egyszerűsített szervizelést garantálnak. A korábban kizárólag a nagy sebességű modellekhez kínált lamellás fék ma már az alapfelszereltség része a teljes G-sorozatban.

A lelki nyugalom érdekében a portáltengelyeknek köszönhető magas hasmagasság és a kemény hátsó ellensúly megóvja az alkatrészeket a kövek és más akadályok okozta károktól.

A maximális kapacitás kihasználását a szigorúan ellenőrzött és a Volvo által jóváhagyott szerelvények biztosítják. A gépkezelő a különböző Volvo kanalak, villák, rönkfogók és anyagmozgató karok közül válogatva kihasználhatja az L30G és az L35G modellek által kínált kiemelkedő sokoldalúságot és hatékonyságot.

Lényeges műszaki adatok

 Lényeges műszaki adatok

 

*Az L30G modellre vonatkozó információk az L30G vezetőfülkét, 365/80 R20 abroncsokat és az 1M3 általános célú kanalat tartalmazó verzióját veszik alapul. Hasonlóképpen, az L35G megadott adatai az L35G vezetőfülkével, 405/70 R20 abroncsokkal, Z-rudas összekötő elemmel, 1.2 M3 általános célú kanállal és FEMIII villával felszerelt modelljére vonatkoznak.

Vege

April 2016

További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press webhelyet.

Vagy keresse kapcsolattartónkat:

Thorsten Poszwa
Külső kommunikációs igazgató
Volvo Construction Equipment
Tel.: nemz.: +32 490 65 96 68
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel.: nemz. +44 77 333 50307
E-mail: osullivan@se10.com