Construction Equipment Magyarország

Az új B-sorozatú tömörítők rugalmasan szembeszállnak a nehézségekkel

A Volvo Construction Equipment új SD75B, SD115B és SD135B talajtömörítői, melyek a legfárasztóbb alkalmazáshoz és munkahelyhez is alkalmazkodó, fejlett technológiával vannak ellátva, maximális rugalmasságot és teljesítményt nyújtanak.

Az új B-sorozatú tömörítők rugalmasan szembeszállnak a nehézségekkel

Bemutatjuk a Volvo Construction Equipment új, IV. fázisnak megfelelő talajtömörítőit. Ezek a sokoldalú és intelligens gépek segítenek a gépkezelőnek elérni a lehető legmagasabb teljesítmény- és hatékonysági szintet, bármilyen kihívásokat tartogat is a feladat. A Volvo fejlett henger vezérlési rendszere például lehetővé teszi, hogy a gépkezelő - egy könnyen kezelhető konzol segítségével - állítsa a frekvenciát és az amplitúdót, s ezzel kompenzálja a változó talajtípusokat és feltételeket. A gép alapként két frekvencia beállítással érkezik, de opcionálisan ötöt tartalmazhat. Magas vagy alacsony amplitúdót választva, a feladattól és az anyagmélységtől függően állítható a dob dinamikus ereje. Közben az optimalizált centrifugális erő és automatikus rezgési funkció is javítja a teljesítményt, könnyíti az üzemeltetést és növeli a termelékenységet.

A vonóerő kezelési rendszer kiváló mászó és vontató képességet biztosít a nehéz alkalmazásoknál, például meredek lejtőkön vagy csúszós felületeken, és a kiváló kapaszkodóképesség, teljesítmény és termelékenység érdekében megakadályozza a kerék vagy dob kipörgést.

A B-sorozatú tömörítők három különböző konfigurációban alakíthatók ki, és sima palástú vagy Padfoot hengerrel kaphatók. A tömörítő sima palástú hengerből egy Padfoot köpeny felerősítésével gyorsan és könnyen átalakítható - ami tovább javítja a sokoldalúságot.  

Volvo SD115B

Rendkívül hatékony
A prémium, IV. fázisnak megfelelő Volvo motor az alacsonyabb kibocsátás és kisebb üzemanyag-fogyasztás érdekében kis fordulatszámon nagy nyomatékot biztosít, miközben az erő kérdésében nem kell kompromisszumot kötni. Az SD75B, SD115B és SD135B modellnél az ECO mód már alapfelszereltség, és akár 40%-os üzemanyag-megtakarítás is elérhető a motor fordulatszám és az üzemeltetési mód egymáshoz igazításával. Továbbá, az új excentrikus kialakítás emelkedőn való gyorsabb haladást biztosít kisebb nyomás mellett, ami szintén az üzemanyag-hatékonyságot növeli.  

A passzív regeneráció a normál üzemmód során automatikusan megtisztítja a szűrőket, a kezelő bármilyen beavatkozása vagy a teljesítményre vonatkozó negatív befolyás nélkül. Egyidejűleg a hidraulikus meghajtású, változtatható sebességű ventilátor csak akkor vesz el teljesítményt, amikor szükséges. Az alacsonyabb ventilátorsebesség csökkenti a zajszintet, ami nagyobb gépkezelői kényelmet és alacsony tulajdonlási összköltséget eredményez.  

Kényelem és vezérlés
A B-sorozatú tömörítők a kiváló kilátással, csoportosított, ergonomikus vezérlőkkel és kényelmes környezettel rendelkező iparág vezető fülkének köszönhetően is segítenek a nagyfokú kezelői hatékonyság és termelékenység támogatásában. A ROPS/FOPS-nak megfelelő fülke üvegezése a padlótól a tetőig ér, ezzel kimagasló látási viszonyokat nyújt a munkaterületre, tisztán le lehet látni az első hengerre, és a teljes mértékben állítható ülés, a még jobb láthatóság és kényelem érdekében forgatható és csúsztatható. Az új, csúcstechnológiás, színes kezelői kijelző, mely az üzemeltetési információkat és fontos diagnosztikát mutatja, mindig jól látható, még erős napsütésben is.  

Erős és megbízható
Az új Volvo SD75B, SD115B és SD135B modellek a piac legerősebb és legtartósabb talajtömörítői között vannak, kiváló hasznos üzemidőt és hosszú üzemélettartamot biztosítva. A B-sorozatú modellekre csak a legjobb minőségű alkatrészek, átgondolt hidraulikus tömlő vezetés és letisztult kialakítás jellemző. A nagy teljesítményű hengert, központi csatlakozót és első keretet a tartósság és teljesítmény szem előtt tartásával terveztük és gyártottuk. A keretek hegesztéssel, kiváló minőségű acélból készültek. A pontos és egyenletes hegesztővarratok garantálják az erős szerkezetet. Minden alkatrész és elektronika a fülkébe került, a hátsó falra lett felszerelve, hogy védve legyen az elemekkel szemben.

A B-sorozatú modelleken alapfelszereltség a dönthető fülke, mely könnyű szerviz hozzáférést biztosít az összes hidraulikus alkatrészhez. A motorháztető elektromosan nyitható a motortérhez való tágas, talajszintű hozzáférés érdekében. A karbantartás és ellenőrzés hatékonyabban végezhető, minimális állásidővel - ez növeli a teljes termelékenységet és megbízhatóságot.  

Lényeges műszaki adatok:  

Lényeges műszaki adatokAz SD75B, SD115B és SD135B talajtömörítők az EMEA szabályozott piacain kaphatók.  

Vége   

January 2016

Thorsten Poszwa                                                       
Külső kommunikációs igazgató                      
Volvo Construction Equipment                                  
Tel: nemz. + 32 4918 60331                                      
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                      
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O’Sullivan
SE10London
Tel: nemz. +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com