Construction Equipment Magyarország

A Volvo piaci részesedése és egyszeri tételek nélküli jövedelme 2015 utolsó negyedévében növekedett

A fontos nagyobb gép ágazatok jobb egyszeri tételek nélküli jövedelme és növekvő piaci részesedése sem volt elég ahhoz, hogy ellensúlyozza a Volvo CE 2015 utolsó negyedévi eredményeiben mutatkozó hanyatló összpiaci eredményt, mely 11%-kal csökkent ebben az időszakban. A teljes évre nézve, a cég eladásai 2015-ben 3%-kal süllyedtek.

2015 4. negyedévében a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) jelentése szerint a nettó eladások 11%-kal, 10 967 M SEK-re csökkentek, míg az előző év azonos időszakában ez az érték 12 277 M SEK volt. Ezeket az adatokat a Kínában és Brazíliában tapasztalható továbbivisszaesések okozták, párosulva számos Észak Amerikán kívüli piacon tapasztalható csökkenéssel.A teljes 2015-ös évre a Volvo CE eladásai 3%-kal, 51 008 M SEK-re estek vissza, ugyanakkor az üzemi nyereség majdnem megduplázódott, a 2014 évi 1231 M SEK-ről 2090 M SEK-re nőtt.

Működik az átalakulás
Az üzemi nyereség, az átszervezési költségeket nem számítva, az év utolsó időszakában 191 M SEK veszteséget mutatott, ami jelentős javulás az előző év azonos időszakának 815 M SEK-es veszteségéhez képest. Az árbevétel-arányos működési eredmény is javulás jeleit mutatta, -1,7% az időszakra nézve - javulás a 2014 4. negyedévi -6,6%-hoz képest. A teljes évre nézve az árbevétel-arányos működési eredmény pozitív volt, 4,1%, ami javulás az előző év azonos időszakában elért 2,3%-hoz képest. Ezeket a viszonylag bíztató eredményeket a cég alacsonyabb eladási mennyiségek, alacsony kapacitás kihasználás és a Kínának nyújtott 158 M SEK hitel ellenére érte el. 

"Annak ellenére, hogy a globális piac 2015-ben is alacsonyan maradt, a Volvo CE folytatta olyan belső intézkedések végrehajtását, melyek jövedelmezőséget és az anyagi erőforrások hatékony felhasználását eredményezik," nyilatkozott Martin Weissburg, a Volvo CE elnöke. "A kevesebb eladás ellenére üzemi eredményeink javultak - és sokkal jobbak voltak, mint 2014 azonos időszakában. Piaci részesedést szereztünk nagyobb, jövedelmezőbb gépágazatokban, befejeztük a kotrógép, gréder és útmaró gépek gyártását és árusítását, és megszilárdítottunk egy új irányítási szervezetet, ami lehetővé teszi, hogy átláthatóbb, megalapozottabb döntéseket hozhassunk. Ez azt mutatja, hogy a Volvo, SDLG és Terex Trucks csoportok globális Volvo CE-vé alakulási törekvései működnek".

1. táblázat: A Volvo Construction Equipment nettó értékesítése piaci területek szerint, millió svéd koronában 

1. táblázat: A Volvo Construction Equipment nettó értékesítése piaci területek szerint, millió svéd koronában

Vége

2016. február

További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press 

webhelyet Vagy keresse kapcsolattartónkat:
Thorsten Poszwa
Külső kommunikációs igazgató
Volvo Construction Equipment
Tel: nemz. +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: nemz. +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com