Construction Equipment Magyarország

A Volvo L45H és L50H teljesen feltöltve az univerzális teljesítmény érdekében

A Volvo Construction Equipment új L45H és L50H kerekes rakodói jól kiegyensúlyozott gépek, megbízható kialakítással, mely még a legszűkebb munkaterületen is biztosítja a legjobb teljesítményt.

A Volvo L45H és L50H teljesen feltöltve az univerzális teljesítmény érdekében

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) H-sorozatú kerekes rakodói nagy teljesítményű vagyontárgyak minden munkahelyen és minden alkalmazásban. Ezeket a gépeket, melyek a Volvo egyedi, nyomatékkal párhuzamos (TP) rudazatával vannak felszerelve, úgy építették, hogy nagy szakítónyomatékot és kiváló párhuzamos mozgást biztosítsanak a teljes emelési tartományban. 

A hosszú tengelytáv, alacsony súlypont és jó súlyelosztás kiváló stabilitást biztosít a gép számára hepehupás, egyenetlen terepen. Az erős, kompakt kialakítás - erős központi zsanérokkal és dőlt ellensúllyal - minden munkaterületen biztosítja a stabil, nagyfokú teljesítményt. Az erős Volvo motor, a még jobb hajtási stabilitás érdekében, átlósan került beépítésre.                                                                                                           

Az L45H és L50H modell a Volvo intelligens terhelés érzékelő hidraulikarendszerével van ellátva, mely, a gyors reakció, rövidebb ciklusidők és kisebb üzemanyag-fogyasztás érdekében, igény szerinti teljesítményt biztosít a hidraulikus funkciók számára. Az opcionális gém felfüggesztési rendszer (BSS), a lengéscsillapítás, rázkódás és kanál kiömlés csökkentése által, akár 20%-kal is növelheti a termelékenységet. 

L45H-15H

Minden tereppel megbirkózik
Az L45H és L50H egyenetlen tereptől kezdve a sima betonig minden körülmények között kiváló teljesítményt nyújt. Az optimalizált hajtáslánc erős motort kombinál kiváló sebességváltóval és tengelyekkel, hogy tökéletesen harmóniában működjön együtt a hidraulikarendszerrel és kormányművel a kiemelkedő tartósság és megbízhatóság érdekében.

Ezek a robosztus Tier 4 Final Volvo motorral felszerelt gépek nagy nyomatékot és kis motor fordulatszámot nyújtanak. A motor integrált dízel részecskeszűrővel (DPF) és szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerrel kombinált kipufogógáz visszakeringtetés (EGR) funkcióval rendelkezik. 

A nagy teljesítményű bolygóműves tengelyek a legdurvább körülmények között is hosszú élettartamot biztosítanak, az első és hátsó 100%-os differenciál zárak pedig körmös kapcsolós kialakításúak, amivel minden terepen jobb fogás és maximális vonóerő érhető el.

Ezek a kerekes rakodók üzemanyag-hatékony hidrosztatikus sebességváltóval rendelkeznek, mely minden gépkezelői igénynek megfelelő teljesítményt nyújt. Ez tökéletes vezérlést biztosít a finom munkáknál, és teljes erőt a nagyobb követelményeket támasztó feladatoknál. A hidraulikus meghajtású, elektronikusan vezérelt hűtőventilátor szabályozza minden létfontosságú alkatrész hőmérsékletét. Megfordítható működéssel, a hűtőegységek öntisztítása érdekében, az ellenkező irányba fújja a levegőt.

Kényelmes vezérlő központ
Az L45H és L50H modell, a kényelmes, termelékeny műszakok érdekében, a Volvo iparág vezető fülkéjével rendelkezik. Ez a hitelesített ROPS/FOPS fülke ergonomikusan elhelyezett vezérlőkkel, kiváló klíma vezérlő rendszerrel, teljes körű kilátással és kis belső zajszinttel rendelkezik. A fülke fröccsöntött teteje és falai minimális szinten tartják a zajt és a rezgést, ezzel csökkentik a gépkezelő fáradtságát. 

A CDC (Comfort Drive Control) funkció segítségével a gépkezelő választhatja azt is, hogy karos vezérléssel irányítja a gépet. Ez növeli a gépkezelő kényelmét, csökkenti a fáradtságát, és jobb termelékenységet biztosít a hosszú munkaórák során. A Volvo klímavezérlő rendszere, a tökéletes fülke hőmérséklet kialakítása érdekében opcionális automatikus fűtés vezérléssel (AHC) vagy légkondicionálással (AC) kényelmes üzemeltetést biztosít.

A fülke levegő beszívása a gép felső részén történik, ahol a levegő tisztább. A könnyen cserélhető előszűrő leválasztja a durvább port és részecskéket, mielőtt alevegő áthalad a fő szűrőn, és végül a kabinba jut. Így a gépkezelő friss levegőhöz jut. A nagyobb biztonság érdekében nagy, csúszásmentes fellépők és kapaszkodók biztosítják a könnyű be- és kiszállást.

Kompakt szervizidő
A Volvo L45H és L50H modellt úgy építették, hogy a szervizelés könnyű, problémamentes legyen. A talajszintű szervizpontok és csoportosított zsírzási pontok könnyű és gyors karbantartást biztosítanak. Az oszcilláló hátsó tengely karbantartást nem igénylő bölcsőkben van megtámasztva. Csapágyai és perselyei életre szóló kenést kaptak, és jól bevált tömítésekkel vannak védve, ami több órányi karbantartási idő megtakarítását és hosszabb élettartamot biztosít. A géptulajdonosok a Volvo diagnosztikai elemző szoftverével növelhetik a gép hasznos üzemidejét. A MATRIS elemzi a gép üzemelési adatait, és a VCADS Pro a gép funkcióit ennek alapján állítja be.

Csatlakoztatva
Ezeket a kerekes rakodókat úgy tervezték, hogy jól együttműködjenek számos Volvo szerelékkel, amelyek tökéletesen illeszkednek a csuklós kar geometriához, és optimalizálják a szakítóerőt, vonóerőt és emelési erőt. Ezek a gépek gyárilag felszerelhetők extra hidraulikavezetékekkel, hogy számos opcionális szereléket tudjanak üzemeltetni és működtetni.

A Volvo standard hidraulikus szerelvényének számító VAB-STD tartó, melyet TPV-nek is neveznek, megfelel a nemzetközi ISO szabványoknak, és a szerelékek gyors és biztonságos cseréjét teszi lehetővé, a nagyobb munkahelyi rugalmasság érdekében. Az erős, nyitott tartójú kialakítás lehetővé teszi, hogy a kezelő a fülkéből tisztán lássa a csatlakozási pontokat. A Volvo VAB-TPZ szereléktartó segítségével a szerelékek könnyen cserélhetők egy TPZ interfész segítségével. A sima kialakítású keret, a jobb hasznos teher érdekében, közelebb viszi a szereléket a géphez.

 

Fő műszaki jellemzők

Fő műszaki jellemzőkVége

Jan 2016

További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press webhelyet.

Vagy keresse kapcsolattartónkat: 

Thorsten Poszwa                                           
Külső kommunikációs igazgató                                  
Volvo Construction Equipment                                  
Tel: nemz. + 32 4918 60331                                       
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                          
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: nemz. +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com