Construction Equipment Magyarország

A Volvo EWR150E a legszűkebb fordulású IV. fázisú megoldást kínálja

A Volvo Construction Equipment EWR150E kerekes kotrója iparág vezető szűk fordulási sugarat kombinál kiváló stabilitással.

A Volvo EWR150E a legszűkebb fordulású IV. fázisú megoldást kínálja

A Volvo Construction Equipment új EWR150E kerekes kotrója a piacon jelen lévő összes IV. fázisú gép közül a legszűkebb fordulási sugárral büszkélkedhet. 1720 mm-rel ez a gép lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a legszűkebb területen is az iparágban vezetőnek számító biztonsággal és hatékonysággal dolgozzon. A Volvo a gép tervezésének és gyártásának minden szintjébe bevonta az ügyfeleket is, hogy az együttműködéssel biztosítsa az optimális termelékenységet és jövedelmezőséget.

A géposztályban vezető szűk fordulási sugár segítségével a gépkezelő sokféle körülmény esetén biztonságosan tud dolgozni, ideértve a szűk, egy sávos utakat is. Az ebbe az osztályba tartozó hagyományos kotrókkal összehasonlítva jobb emelési kapacitással pedig a kezelő élvezi a rövid hátsó hossz előnyét, anélkül, hogy kompromisszumot kéne kötnie a kinyúlási, emelési vagy ásási teljesítmény terén.

A V-ACT technológiával rendelkező hatékony, IV. fázisú Volvo motor a kis üzemanyag-fogyasztás érdekében kis motor fordulatszámon nagy nyomatékot biztosít. Ez a hatékony motor rendelkezik a Volvo intelligens ECO módjával, ami csökkenti a kibocsátási szintet és a gépnek a környezetre gyakorolt hatását, és megfelel a legújabb kibocsátási előírásoknak. Az üzemelést nem befolyásoló regeneráció érdekében az EWR150E a Volvo új, intelligens, passzív regenerációs rendszerével van ellátva.

Hatékony környezet 
Az iparág vezető Volvo fülke, a biztonságosabb üzemeltetés érdekében, kiváló kilátást biztosít. A gép az opcionális Volvo Smart View rendszerrel is felszerelhető. A keretre szerelt három kamera kombinációjával a gép felülnézeti képe hozható létre. A kamerák egyedi nézeteket kínálnak, így a gépkezelő minden szögben lát, és biztosítani tudja a biztonságos fordulást.

A gém felfüggesztési rendszer, hidraulikus körrel és gáznyomásos lengéscsillapítókkal, lehetővé teszi, hogy a kezelő egyenetlen talajon gyorsabban haladhasson, s emellett, a nagyobb érzékenység érdekében, a teljes hidraulikus rendszert is tökéletesítették. Az erős kotró tengelyek, automatikus vagy kezelő által vezérelt első tengely rezgéssel, nagyon tartósak; ahogy az alváz is, mely magas hasmagassággal védi magát, és elég erős ahhoz, hogy ellenálljon a kemény környezeti feltételeknek.

Az ügyfelek, a talajállapotoknak megfelelően, 12 különböző gumiabroncs konfigurációból választhatnak (beleértve a szimpla és iker abroncsot is). Ezt a gépet országúti használatra is jóváhagyták, és vonóhoroggal is felszerelhető, mely motorfékkel 8 tonnát, fékek nélkül 3 tonnát tud húzni. A kezelők, a speciális fiók típusú szerszámosládában, mely az alváz alól csúszik ki, minden szerszámukat is magukkal vihetik. Ez az új kiegészítés 120 kg-ot bír el. A fülke belsejében további tárolóhely, valamint tágas lábtér van. Az optimális szabályozás és hatékonyság érdekében minden gép interfész, beleértve a botkormányokat, billentyűzetet és nagy LCD kijelzőt, elhelyezése és kialakítása ergonomikus. A további kényelem és a használat megkönnyítése érdekében a kapcsolók számát jelentősen csökkentettük.

Sokoldalú választás
Az EWR150E két különböző alváztípussal rendelhető, így a gép súlya és vonórúd húzása bármilyen alkalmazáshoz hozzáigazítható. A lehetséges legkönnyebb konfiguráció 15,2 tonnát nyom, és radiális lapáttal ellátott hegesztett alvázat, valamint EW140-osztályú hajtást foglal magában. A legnehezebb konfiguráció 17,8 tonnát nyom, párhuzamos lapáttal felszerelt szegecselt alvázat, szegecselt egyensúlyozókat és EW160-osztályú hajtást kínál, ami 30%-kal nagyobb vonórúd húzóerőt biztosít.

Az EWR150E szerelékek széles választékával is kompatibilis. Steelwrist® döntő-forgató elemekkel és gyors csatlakozókkal, tartós kanalakkal és törőkkel, az EWR150E nem csak szűk helyeken tud dolgozni, de a leghatékonyabb és termelékenyebb módon képes ásásra, rakodásra, jövesztésre és anyagmozgatásra is. Az opcionális "X1 szakító/nyíró" és "X3 forgató" hidraulikus funkciók erőt biztosítanak az egy vagy két irányú áramlást igénylő szerelékeknek, és két irányú áramlást külön a szerelékek döntéséhez vagy forgatásához. A felhasználóbarát szerelék kezelő rendszer akár 20 különböző szerelék tárolását is lehetővé teszi. A rendszer segítségével a kezelő előre, a fülkében beállíthat hidraulikus áramlást és nyomást a monitoron, ami a nagyobb rugalmasság érdekében különböző szerelékek használatát teszi lehetővé.

Ezt a gépet a könnyű szervizelhetőséget szem előtt tartva tervezték. Amint a gépet beindítják, automatikusan ellenőrzi az összes folyadékszintet a fedélzeten, beleértve az olajszintet és a hidraulikafolyadékot, és riasztja a kezelőt, ha az elektronikus kijelzőn bármire fel kell figyelni. A könnyű utántöltés érdekében az elektromos üzemanyag betöltő szivattyú percenként 50 liter üzemanyagot szállít. Kényelmes helyen, az üzemanyagtartály mellett helyezkedik el, és talajszintről is elérhető.

A Volvo CE EWR150E modellje, osztályában vezető, 1720 mm-es fordulási sugarával, sokoldalú, hatékony gép - ideális a szűk munkahelyeken történő biztonságos munkavégzésre.

Fő műszaki jellemzők:

Fő műszaki jellemzők

Vége

2016. January

További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press webhelyet.
Vagy keresse kapcsolattartónkat: 

Thorsten Poszwa                                                       
Külső kommunikációs igazgató                      
Volvo Construction Equipment                                  
Tel: nemz. + 32 4918 60331                                       
Email: thorsten.poszwa@volvo.com                          
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: nemz. +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com