Construction Equipment Magyarország

A Volvo erőt és pontosságot ad a 3 és 4 tonnás kompaktkotróknak

A Volvo Construction Equipment új ECR35D, EC35D és ECR40D kompaktkotrói kényelmes fülkével és a pontos üzemeltetést segítő fejlett, könnyen használható vezérlőkkel rendelkeznek.

A Volvo erőt és pontosságot ad a 3 és 4 tonnás kompaktkotróknak

A kipróbált konstrukción alapuló ECR35D és ECR40D kis fordulási sugarú kompaktkotrókat úgy tervezték, hogy szűk helyen is erősen és pontosan dolgozzanak. A hagyományosabb EC35D hasonló kialakítású, és nagy fokú kényelmet, teljesítményt és rugalmasságot biztosít. A könnyű szervizelhetőség, rugalmasság és nagyobb hatékonyság mind azt segíti, hogy az új modellek számos alkalmazásban termelékenyebbek legyenek.

Az új 3 és 4 tonnás osztályú Volvo kotrók erős, tágas és kényelmes fülkével rendelkeznek, mely megfelel a FOPS, TOPS és ROPS feltételeknek. A nagy ajtó és a három pontos megközelítés biztonságos ki- és beszállást tesz lehetővé, ami különösen fontos ezeken a kis gépeken, ahol a gépkezelőnek gyakran, rendszeresen ki-be kell szállnia. Belül, a többféleképpen állítható ülés és konzol ugyanarra a felfüggesztésre van felszerelve, és együtt mozog - ez elnyeli a rezgést és vibrálást, csökkenti a fáradtságot, és a talajviszonyoktól függetlenül segíti a gép vezérlését. Mind a hagyományos modell, mind a kis fordulási sugarú hasonmások kiváló, teljes körű kilátást biztosítanak.

Kis gépek, nagy termelékenység
Az EC35D az új D1.8A 3A fázisú motort hidraulikus rendszerrel kombinálja, ami nagy teljesítményt és egyenletes üzemelést biztosít - így az ügyfelek minden alkalmazásnál kevesebbért többet tehetnek. Az intuitív érintőképernyős vezérlők megkönnyíti az üzemeltetést, így a gépkezelők nagy ásó- és emelőerőt élvezhetnek, vagy könnyen üzemeltethetnek nagy teljesítményű hidraulikus szerelvényeket.
 
Az új Volvo ECR35D és ECR40D kotrók, a kis fordulási sugár és a gémhengernek a fülke bal alsó részén történt elhelyezése miatt, ideálisak szűk munkahelyeken, és korlátozott területeken is használhatók, miközben csökkent a gép és a környezet károsodásának kockázata. A forduló oszlop és henger eltölt helyzetben a nyomvonalon belül marad, és a fordítás és eltolás vezérlése, a gép könnyű és gyors pozícionálása érdekében, szimultán történik.

A gépkezelői interfész szabja meg a teljesítményt
Minden gép egy elektromos rendszerrel kapható, ami lehetővé teszi a gépkezelők számára a funkciók és beállítások finom hangolását a billentyűzet vagy monitor segítségével. A rendszerben maximum három profil menthető el, melyek beszabályozzák a gép viselkedését, hogy megfeleljen az alkalmazás/gépkezelő igényeinek. A rendszer további tartozékai:

• Négy szerelék-specifikus gomb, melyek segítségével a hidraulikus áramlás pontos beállítása a fülkéből történhet.
• ECO mód, amely az üzemanyag-fogyasztást akár 10%-kal s csökkentheti.
• Két (felhasználó által beállított) előre kiválasztott motor fordulatszám, például talaj egyengetéshez vagy emeléshez.
• Az automatikus üresjárat rendszer csökkenti a zavaró zajokat és az üzemanyag-fogyasztást.
• Az automatikus motor leállítás csökkenti a motor üzemóráit, a karbantartási költségeket és a gép értékcsökkenését.
• Szervizelési emlékeztetők.

Azok számára, akik az egyszerűbb kialakítást kedvelik, az ECR35D, EC35D és ECR40D hagyományosabb külsővel, az elektronikai csomag nélkül is kapható.

Bármelyik verziót is választja az ügyfél, alapértelmezett jellemzők hosszú sorára számíthat, melyek hatékony napi üzemeltetést tesznek lehetővé. Jó vonóerővel és hatékony tolólap kialakítással ellátva, az új kotrók dózerolásnál nagy teljesítményt nyújtanak. A tolólap lebegés funkciója is pontos kivitelezést tesz lehetővé, ha talajegyengetésről van szó, ugyanakkor az automatikus két sebességes haladás csökkenti a visszaállítási időt.
 
A lopás kockázatának csökkentésére opcionálisan egy indításgátló rendszer is kapható. A billentyűzet segítségével maximum három felhasználói kód megadásával lehet beindítani a gépet. (A négyjegyű kódokat a felhasználó választhatja.)

Volvo ECR35D

Egyszerű szerviz
A hasznos üzemidő növelése érdekében a Volvo CE új kompaktkotróit úgy tervezték, hogy alacsony tulajdonlási összköltséget biztosítson, ami számos hatékony jellemző kombinációjának köszönhető. A szélesre nyíló motorháztető jó hozzáférést biztosít a betöltési pontokhoz és napi ellenőrzéshez, ugyanakkor hátul az üzemanyag- és hidraulikus betöltő csövek jól védettek. A hidraulikaolaj ellenőrzés és betöltés egy átlátszó edényen keresztül történik, ami lehetővé teszi a szennyeződés korai észlelését, és a tartály teletöltésénél szűrőként üzemel.

A könnyű karbantartás érdekében minden szűrő egy sorban van beszerelve, és a szerviz ellenőrzési pontok talajszintről elérhetőek. A zsírzási időközök 50 órára nőttek, ami csökkenti a napi karbantartást.

Szerszámok a munkához
A Volvo szerelékek és ügyfél központú megoldások széles választékát kínálja ezekhez a gépekhez. A kínálat mechanikus és hidraulikus gyorscsatlakozókat, hidraulikus hüvelykfogót, bontókalapácsot vagy árokásó kanalat tartalmaz - mindegyik rugalmasságot és hatékonyságot biztosít.

Lényeges műszaki adatok:

Lényeges műszaki adatok

A Volvo ECR35D, EC35D és ECR40D, IIIA fázisnak megfelelő motorral, az EMEA országokban kapható.
 

Vége

2016. April

További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press 

webhelyet, vagy keresse kapcsolattartónkat:

Thorsten Poszwa 
Külső kommunikációs igazgató 
Volvo Construction Equipment 
Tel: nemz. +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal
  
Brian O’Sullivan
SE10
London
Tel: nemz. +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com