Construction Equipment Magyarország

A Volvo Compact Assist rendszere valós idejű aszfaltsűrűség-kalkulációt kínál

A Volvo Construction Equipment egyes Volvo aszfalthengerekhez bemutatja a Compact Assistot – a Volvo Co-Pilottal egyetemben. A technológia két csomagban választható – Volvo Intelligent Compaction és Intelligent Compaction with Density Direct.

A Volvo Compact Assist rendszere valós idejű aszfaltsűrűség-kalkulációt kínál

Az útvonal, a hőmérséklet leképezése és az adattárolás mellett a Volvo Intelligent Compaction rendszere, illetve az Intelligent Compaction with Density Direct rendszer az iparág első valós idejű sűrűségleképező technológiája. Mindkét csomag tartalmazza a Volvo Co-Pilotot, ezt az egyszerűen használható, integrált fedélzeti kijelzőt, amely egyértelmű és részletes adatokkal szolgál a munkával kapcsolatban, garantálva a pontos teljesítményt.

"A sűrűségvezérlést a tömörítés "Szent gráljának" tartották. Az, aki elsőként előáll ezzel a technológiával, radikálisan előreviszi az aszfaltozási iparágat, jósolták egykor, és pontosan ezt tette a Volvo" – számolt be 
Dr. Fares Beainy, a Volvo Construction Equipment kutatómérnöke. "Az Intelligent Compaction with Density Direct rendszerrel a gépkezelőknek valós idejű hozzáférésük van azokhoz a mérőszámokhoz, amelyek végső soron meghatározzák munkájuk sikerét – azaz a sűrűséghez."

Adja meg a sűrűséget, és lásson munkához Az Intelligent Compaction with Density Direct egy kalibrációs képernyő, amelyen a felhasználó megadhatja a projekthez megfelelő sűrűséget. Amikor az alkalmazásnak megfelelően teljesen kalibrálták, a Volvo által szabadalmazott technológia a mintavételi értékhez képest legfeljebb 1.5% eltérés pontossággal kalkulál, így képes a sűrűségi értékek valós idejű, gyakorlatilag 100%-os leolvasására.

Ezekkel a valós idejű adatokkal a gépkezelőnek lehetősége nyílik elvégezni az esetlegesen szükséges módosításokat, mialatt az aszfaltot teríti. Ez nemcsak csökkenti a nem megfelelő sűrűség előfordulását, ami felviszi a projekt költségét, de csökkenti a mintavételezéssel töltött időt is, javítja a minőséget és sokkal nagyobb konzisztenciát biztosít, mint a mérőeszközökkel való tesztelés. A kalibrációkat a Volvo Co-Pilot is tárolja, így a gépkezelők a munka egyes elemeihez is hozzárendelhetnek bizonyos kalibrációkat, és gyorsan válthatnak a kalibrációk között az adott munkaelemek igényeinek megfelelően.

Kezelőbarát felület

A Volvo Co-Pilot egy sűrűségtérképet jelenít meg, a leterített aszfalt minden négyzetlábnyi területét a sűrűségnek megfelelő színnel jelölve, és valós idejű, számszerűsített sűrűségi értéket is feltüntet a képernyő sarkában. Mind a 
Volvo Intelligent Compaction, mind az Intelligent Compaction with Density Direct valós idejű hőmérsékleti és útvonal-leképezési adatokat nyújt. A 10-hüvelykes színes monitort kihasználva az útvonal-leképezési funkció minden útvonalrészletet és dobátfedést egyedi színnel jelöl, így a gépkezelő könnyedén megláthatja a réseket, és biztosíthatja az egységes lefedettséget. A hőmérséklet-leképezés egyfajta hőtérképet nyújt a gépkezelőnek, amely megmutatja a tömörítő útját a legutóbb rögzített felszíni hőmérséklettel átfedésben.

A Volvo Compact Assist rendszere valós idejű aszfaltsűrűség-kalkulációt kínál

Adattárolás és GPS
Az útvonal-leképezések, hőmérséklet-leképezések és sűrűség-leképezések adatait a Volvo Co-Pilot belső 14 GB-os merevlemezén tárolja, mintegy hét hónapra elég tárhelyet biztosítva az adatok számára, amelyek USB-meghajtóra is menthetők, valamint VETA formátumban is megtekinthetők. A választható Differenciális GPS használatával a gyűjtött adatok 20 mm-en belüli pontosságú helyzetinformációkhoz köthetők.
A Volvo Co-Pilot mellett mindkét Volvo csomag elülső és hátsó szerelésű infravörös hőmérséklet-érzékelőt is tartalmaz.

Függetlenül vizsgált és tanúsított
A Density Directet a US FHWA Highways for LIFE Technology Partnerships Program részeként fejlesztettük és vizsgáltuk. A technológiát különféle teljes mélységű és átfedéses aszfaltozási projekteken használták, és később független felhasználók értékelték szerte az országban lévő építési területeken. Az eredményeket az Oklahomai Egyetem kutatói is elemezték, és kimutatták, hogy a Density Direct számításainak pontossága a 180 teszthelyszín mindegyikén, minden alkalommal 1.5%-kal a mintavételi értéken belül volt.

A Volvo Intelligent Compaction és az Intelligent Compaction with Density Direct az új Volvo aszfalttömörítőkhöz érhető el, beleértve a Volvo DD105 modellt. A jövőben azonban a Volvo egyéb tömörítőihez is elérhetőek lesznek, kizárólag a Volvo Construction Equipment kereskedőitől.

2016. április

Vége

További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press 

webhelyet.

Thorsten Poszwa 
Külső kommunikációs igazgató 
Volvo Construction Equipment 
Tel.: nemz.: +32 490 65 96 68 
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel.: nemz. +44 77 333 50307
E-mail: osullivan@se10.com