Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE eladásai 2%-ot csökkentek a 3. negyedévben

A haszonkulcsok a Volvo Construction Equipment harmadik negyedévének visszaeső volumene ellenére is javultak.

Az európai piac fejlődése és a beérkező megrendelések száma 17%-kal nőtt ugyan, de ez nem tudta ellensúlyozni a más piacok folytatódó gyengélkedését, így a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) eladásai 2%-ot estek vissza a harmadik negyedévben, az árfolyamok korrigálása után.

A nettó értékesítés a harmadik negyedévben 3%-kal csökkent 11,539 M svéd koronára (11,884). Az árfolyammozgásokkal korrigálva a nettó értékesítés 2%-kal csökkent. A korrigált működési bevétel így 601 M (576) svéd koronára nőtt, ami 5,2%-os üzemi haszonkulcsnak felel meg (4,8).

A harmadik negyedévben a nettó megrendelések 17%-kal nőttek a 2015-ös év hasonló időszakához képest, bár alacsony szintről. A megrendelések száma minden régióban nőtt. Európában a Franciaországban és Németországban tapasztalt több megrendelést a Norvégiában és Oroszországban beérkező kevesebb megrendelés ellensúlyozta. Észak-Amerikában a növekedés részben a IV. végső szintű motorokkal ellátott kompakt gépeknek köszönhető. Dél-Amerikában a megrendelések megnövekedett száma mögött nagyrészt a brazíliai SDLG áll. Az ázsiai (köztük kínai) megrendelések 24%-kal nőttek. Ennek fő mozgatórugója a Volvo márka nagyobb keresettsége volt Kínában, elsősorban a kotrókat illetően, valamint a további növekedés Indiában és az SDLG márkájú termékek megnövekedett rendelése Kínában és Délkelet-Ázsiában. A harmadik negyedévben a szállítások a tavalyihoz hasonló szinten alakultak. A több szállítás Európában, valamint az SDLG márkájú termékek exportpiacokra kerülése és a stabilizálódó kínai kereslet a kotrógépek iránt a Közel-Keleten, illetve Észak- és Dél‑Amerikában a Volvo márkájú értékesítések csökkenésével párosult.

"A folytatódó alacsony kereslet ellenére az üzemi haszonkulcs kis mértékben, 5,2%-ra javult a harmadik negyedévben. További pozitívum, hogy a megrendelések kis mértékben valamennyi régióban nőttek, a BRIC régiókban alacsony szintről" - kommentálta a számokat Martin Weissburg, a Volvo Construction Equipment elnöke. "Nem látunk azonnali keresletnövekedést és továbbra is folytatjuk a belső munkálatokat a Volvo CE erős területeire koncentrálva"

A negyedévben a Volvo CE különféle innovációkat mutatott be, mint például az üzemanyag-takarékosságot 50%-kal növelni képes hibrid kerekes rakodót, továbbá az autonóm kerekes rakodók és csuklós dömperek prototípusait.

Tab Q3 2016Vége

2015. október

További információért látogassa meg a www.volvoce.com/press webhelyet.
Vagy keresse kapcsolattartónkat:

Tiffany Cheng
Külső kommunikációs igazgató
Volvo Construction Equipment
Tel.: nemz.: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com


Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel.: nemz. +44 77 333 50307
E-mail: brian.osullivan@se10.com

Látogassa meg a http://www.thenewsmarket.com/volvogroup weboldalt a Volvo-csoport videójáért. A videóanyagokat MPEG2 fájlformátumban vagy Beta SP szalagon igényelheti, és tekintheti meg. A regisztráció és a videóanyagok a média részére ingyenesek.