Construction Equipment Magyarország

A Volvo új 20 tonnás lánctalpas kotróval mutatja az utat

A Volvo új EC200E 20 tonnás lánctalpas kotrója kifejezetten a közepes teljesítményű piac nagy kihívást jelentő munkáihoz épült.

Volvo Crawler Excavator EC200E

A kotrók piacának egyik legnagyobb versenyt megtapasztaló szegmense számára alkotta meg a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) az új EC200E lánctalpas kotrót, amely tökéletes a közepes terhelést jelentő munkák széles köréhez. A 20 tonnás modell kifejezetten a meglévő EC220E és EC180E egységek közötti átmenetként pozícionálható az EMEA régióban. Az építőiparban, a közművesítésben, az útépítésben és még sok másban a házon belüi munkákhoz, vagy bérelhető flottához is ideális EC200E jobb teljesítményt nyújt kiváló ár-érték aránnyal, így nagyszerű és kifizetődő választás ügyfeleinknek.

Lenyűgöző teljesítmény

A Volvo Csoport által támogatott, és több évtizedes tapasztalatra építő Volvo CE következő generációs emissziós szabályozásoknak is megfelelő motort épített be az erősen szabályozott piacok megelégedésére. Az V. fázisú tanúsítással rendelkező D4 Volvo motor úgy van optimalizálva, hogy a gépkezelők a legjobb teljesítményt hozhassák ki az EC200E munkagépből, és számos munkafeladatban megkapják a szükséges erőt, üzemanyag-hatékonyságot és megbízhatóságot. 

EC200E Volvo lánctalpas kotró

A Volvo teljesítménynövelő funkciójával a már eleve lenyűgöző emelési és ásási erőt továbbfejlesztettük, ami gyorsabb ciklusidőket és optimális teljesítményt tesz lehetővé.

Az EC200E fejlett hidraulikarendszere harmóniában működik a teljesen elektromos vezérlőrendszerrel, míg a Volvo CE fejlett ECO módja gondoskodik a minimális teljesítményvesztésről és a vezérelhetőség valamint a válaszidők javításáról. A lánctalpas kotró gyárilag szerelhető kiegészítő hidraulikus vezetékekkel is, amelyekek a hidraulikus szerelékek teljesítményét növelik, fejlesztve ezáltal a gép sokoldalúságát és produktivitását.

Egy igazi ezermester

Az EC200E egy kifejezetten sokoldalú munkagép, amely képes számos feladatot elvégezni különböző feladatok egész sorában. A kivitelezési funkciók része a robusztus gém és kar, az erős alváz, a nehéz ellensúly és a védett komponensek, melyek mindegyike elősegíti, hogy az egység a kihívást jelentő környezetekben elvégezhesse a nehéz feladatokat. Ha az EC200E munkagépet személyre szabott Volvo szerelékekkel kombinálják, az ügyfelek a legtöbbet hozhatják ki a munkagépből – maximális hatékonyság és profitabilitás mellett. A szerelékek skálája tartalmazza:

EC200E Volvo lánctalpas kotró

Steelwrist® forgató

A forgató gyárilag szerelhető egy vezérlőrendszerrel és többfunkciós joystickkel. A géppel és a fülkében található kijelzővel teljesen integrált rendszer tökéletesen működik együtt a Volvo kanalakkal.

Kanalak

Akár lágy, akár közepes, akár kemény anyagokkal dolgozik, a Volvo ásókanalai maximális termelékenységet és hosszú élettartamot kínálnak, és eredeti Volvo alkatrészeket tartalmaznak. A Volvo rézsűkanalak tökéletes partnerek a tájrendezési, szintezési vagy karbantartási munkákhoz. A mindkét oldalon 45° fokban dönthető rézsűkanál ideális választás, amikor tiszta, sima felületet kell létrehozni.

Bontókalapács

A Volvo hidraulikus bontókalapácsai harmonikusan dolgoznak együtt a kotrógéppel, és konzisztens teljesítményt nyújtanak. Ezek a szerelékek tartósak és számos eszközzel szerelhetők, így többféle feladathoz alkalmazhatók.

Gyorscsatlakozók

A szerelékek gyors és egyszerű cseréjéhez a Volvo gyorscsatlakozókat kínál.

Bztonság és kényelem a gépkezelőknek

Minden Volvo munkagépet a biztonságot kiemelten szem előtt tartva terveztünk, és az EC200E munkagép ROPS védelemmel ellátott fülkével, láthatósági fogantyúkkal és csúszásgátló lépcsőkkel rendelkezik. Elsőként a Volvo közepes méretű munakgépei esetében, az EC200E most már sokkal könnyebben hozzáférhető a jobb oldalról. Ez annak köszönhető, hogy az alvázba egy új lépcsőt építettünk be, amely fölé hárompontos fogantyút szereltünk – így egyszerűbb felkapaszkodni és elvégezni a rutin szervizeléseket.

EC200E Volvo lánctalpas kotró

A gépkezelői környezet kényelmét és a gépkezelő, valamint a gép körül dolgozók biztonságát fokozza a kiváló kilátás minden irányba, melyet az oldalnézeti kamera és a választható Volvo Smart View tesznek teljessé. A fülkét gépkezelőkkel konzultálva terveztük, hogy kényelmes munkakörnyezetet biztosíthassunk csökkentett zajjal, könnyen használható vezérlőkkel és ergonomikus kialakítással. 

Leviszi a költségeket

Az EC200E munkagép kialakítása elősegíti a maximális üzemidőt és minimálisra csökkenti a munkamegszakítások előfordulását. A hossz szervizinterallumok, az olaj- és szűrőcserék csökkentik a szükséges megállások számát; a rutinszerű szervizelés egyszerűbb lett egy sor funkciónak köszönhetően, beleértve a fölszinten elérhető, csoportosított szűrőket, a behajtható korlátokat és a valós idejű szervizértesítéseket. A szervizelhetőség fejlesztése érdekében a radiátor, a léghűtő és a hidraulikusolaj-hűtő egy szinten, egymás mellett található.

Ahogy a sorozat más kotrógépeinél már megszoktuk, a Volvo az EC200E esetében is kiváló gépfigyelő rendszereket kínál. A CareTrack valós idejű telematikai adatokat kínál, beleértve a működtetett órák számát, a helyzetet és a szervizértesítéseket, ami segít követni az egység állapotát és teljesítményét. A különböző igényeknek megfelelően több lehetőség közül választhat. Az egyszerűség érdekében a CareTrack különböző Insight Report jelentéseket kínál, beleértve a gép állapotára, üzemanyag-hatékonyságára és termelékenységére vonatkozókat. A kész formátumú jelentések elősegítik a flottakezelési döntéseket anélkül, hogy adatokat és riasztási kódokat kellene értelmeznie – ezzel időt és pénzt takarít meg. Az ügyfeleknek emellett lehetőségük van arra is, hogy a Proaktív monitorozás szolgáltatással kiszervezzék flottájuk szemmel tartását a Volvónak.

Ahogy minden Volvo termék esetében, az EC200E lánctalpas kotrót is támogató és szakértő kereskedői hálózat támogatja, amely megoldások széles skálájával gondoskodik gépei termelékenységéről. Jöjjön, és nézze meg Münchenben a Bauma 2019 kiállításon!

Lényeges műszaki adatok:

Üzemi tömeg

kg

19 870 - 24 580

font

43.806 - 54.190

Bruttó teljesítmény

kW

115

LE (imp)

154

. . . motorfordulatszámnál

ford/perc

2 000

Kanál kapacitása

m3

0,275 - 1,1

y3

0,36 - 1,44

Emelőteljesítmény a járószerkezet mentén

kg

7 320

font

16 138

... a következő kinyúlás/magasság mellett

m

6,0 / 1,5 

láb

20 / 5

Maximális kotrási kinyúlási távolság

mm

9 993

láb hüvelyk

32'9"

Maximális kotrási mélység

mm

6 781

láb hüvelyk

22'3"

Szakítóerő, SAE J1179 (normál)

kN

125

lbf

28.101

Szakítóerő, SAE J1179 (növelt)

kN

132

lbf

29.675

Tépőerő, SAE J1179 (normál)

kN

101

lbf

22.706

Tépőerő, SAE J1179 (növelt)

kN

107

lbf

24.055

Teljes szélesség

mm

2 990

láb hüvelyk

9'10"

Hátsó rész fordulási sugara

mm

2 850

láb hüvelyk

9'4"