Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE elektromos kompaktkotrót és kerekes rakodót mutat be a baumán

A Volvo Construction Equipment két zéró kibocsátású gépet mutatott be új elektromos kompaktgép választékából, az ECR25 kotrót és az L25 kerekes rakodót.

Amikor a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) Münchenben, a baumán bemutatja első kereskedelmi célú, zéró kibocsátású, elektromos kompaktkotróját és kerekes rakodóját, azzal a "Jövő építése" iránti elkötelezettsége mellett tesz hitet. A modellek, melyek a Volvo márkás kompaktkotrói és kompakt kerekes rakodói új, elektromos választékából elsőként kerülnek bemutatásra, hagyományos megfelelőikhez képest zéró kipufogógáz kibocsátással, jóval alacsonyabb zajszintekkel, csökkentett energiaköltségekkel, jobb hatékonysággal és kevesebb karbantartási igénnyel jellemezhetők. 2020 közepétől, a Volvo CE megkezdni elektromos kompaktkotró (EC15 - EC27) és kerekes rakodó (L 20 - L28) választékának piacra dobását. Ezeknek a modelleknek új dízelmotor alapú fejlesztését befejezik.

Elektromos üzemeltetés

Az ECR25 és L25 elektromossá alakításához a robbanómotort lítium-ionos akkumulátorokra cseréltük. Az ECR25 lítium-ionos akkumulátorokkal és egy villanymotorral van felszerelve, mely a hidraulikát hajtja a gép és a szerelékek mozgatása érdekében. A gép akkumulátoraiban tárolt energia elegendő ahhoz, hogy a leggyakoribb alkalmazásokban, például közművesítési munkáknál, 8 órán át árammal lássa el az ECR25-öt. Az L25 lítium-ionos akkumulátorokat tartalmaz, amelyek, a gép normál alkalmazásai esetén, beleértve az építési munkákat, kertészkedést, tereprendezést és mezőgazdasági munkákat is, 8 óra üzemelést tesznek lehetővé. Az L25 két, célszerűen kialakított motorral is rendelkezik, egy a hajtáslánc, egy a hidraulika számára. Az alrendszerek kikapcsolásával a rendszerek és a teljes gép hatékonysága is megnövekedett. Mind az ECR25, mind az L25 fedélzeti töltővel rendelkezik, ami éjszakán át tartó töltést tesz lehetővé, normál háztartási dugós aljzatról. Erősebb hálózathoz való hozzáférést igénylő, gyors töltési opció szintén rendelkezésre áll majd.

"Az ECR25 és L25 forradalmi gépek, a Volvo CE jövőbeli technológiák iránti elkötelezettségét demonstrálják", mondta Scott Young, elektromobilitási és automatizálási igazgató. "Mivel elektromos gépekről beszélünk, szemcsés anyagok, nitrogén-oxid vagy szén-dioxid nem kerül a környezetbe. Ez, a rendkívül alacsony zajszint tényével párosulva, ideálissá teszi ezeket a gépeket a városokban és sűrűn lakott helyeken való használatra."

Ötlettől a valóságig

Az ECR25 és L25 bemutatása az elmúlt néhány év során a Volvo CE koncepció gépekre érkező pozitív reakciókat követte. A koncepció gépek közé tartozik az EX2 teljesen elektromos kompaktkotró prototípus és az LX2 elektromos kompakt kerekes rakodó prototípus. "Bár az ECR25 és L25 különböző gépek, amit ezekből a kutatási projektekből tanultunk, az segített megteremteni az elektromos kompakt gépek új választékának alapját", magyarázta Young. "Az általunk kifejlesztett technológia most már elég erős, és ez, az ügyfelek magatartásának változásával és a szigorúbban szabályozott környezettel együtt, a legjobb időpont elektromos kompakt gépeink piacra dobására."

Most, hogy bemutattuk az első elektromos kompakt gépeket, egy sor gép kerül ki használatra és tesztelésre ügyfeleinkhez, pilot projektek keretében, mielőtt, 2020 közepén, megkezdjük a gyártást.

Újítások a fenntartható jövő érdekében

"Első elektromos haszongépeink bemutatása jelentős pillanatot fémjelez a Volvo CE életében a fenntarthatóbb jövő építése felé vezető úton", mondta Melker Jernberg, a Volvo CE elnöke. "Mivel a Volvo Group minden üzletágban az elektromobilitásra helyezi a stratégiai fókuszt, vezető szerepet játszunk az elektromobilitásban, és fenntartható megoldásokat nyújtunk, melyek hozzájárulnak ügyfeleink sikeréhez. Az építőipari gépek villamosítása tisztább, csendesebb és hatékonyabb munkagépeket fog hozni – ez az iparágunk jövője."

Bővebb információért látogasson el az alábbi weboldalra: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/electrifying-the-future.

1. kép: A két zéró kibocsátású gép ideális városi használatra.
2. kép: Az elektromos ECR25 bemutatása.
3. kép: Az elektromos L25 bemutatása.