Construction Equipment Magyarország

A National Geographic a Volvo CE partnere a Fenntarthatósági kampányban

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) és a National Geographic lélegzetelállító közös projekt keretében védenek meg egy veszélyeztetett közösséget az emelkedő tengerszint veszélyeitől.

Volvo mega project Sundarbans

A két vállalat közös értékeire építő összefogás célja az egészséges egyensúly megteremtése Földünkön. Az új kampányban bemutatjuk, hogy a Volvo kotrógépei hogyan segítenek töltéseket építeni az India és Banglades közötti Szundarbansz területén, hogy megóvják a területet az áradás veszélyétől. A nagy kincsnek számító Szundarbansz delta a bengáli tigris otthona és az UNESCO Világörökség része – de sürgős és hosszú távú beavatkozás nélkül folyamatos pusztulásnak van kitéve.

A Bengáli-öböl mentén elhelyezkedő Szundarbansz számos veszélyeztetett faj és 4,5 millió ember otthona. A 2009-es pusztító ciklont követően termőföldek semmisültek meg, haszonállatok pusztultak el és a szigeteket védő sárfalakat elmosta a víz. Ennek következtében a terület különösen ki van téve az áradásoknak; dagály idején a földterület egyharmada naponta víz alá kerül. A probléma mellé társul az ivóvíz hiánya Indiában, ahol országszerte a vízkészlet 80%-a szennyezett.

A kampány bemutatja, hogy 20 Volvo kotrógép hogyan dolgozik az örökség részét képező területen a töltések újbóli felépítésén, hogy a földek és a haszonállatok védve legyenek a sós áradásoktól.

Volvo megaprojekt Szundarbansz

A moziba illő jelenetek találkozása a nemes célkitűzésekkel: egy hónapon át tartó digitális partnerségünk során rövidfilmek sorozatán keresztül mutatjuk be munkánkat a globális közönségünknek. Ezt mától nemcsak a Volvo CE díjnyertes 'The Megaproject Listing' globális kampányfilm-sorozatában mutatjuk be – amely a világ minden részén végzett hihetetlen építési projekteket tár a közönség elé – hanem a National Geographic digitális csatornáin is elérhető lesz.

Bill Law, a Volvo CE kommunikációs vezető alelnöke azt mondja: „Ez a hihetetlen projekt még egy lépést tesz előre globális klímavédelmi küzdelmünkben, melynek során büszkén tesszük meg a tőlünk telhetőt egy jobb világ építéséért. Nagyon örülünk annak, hogy a National Geographic oldalán hívhatjuk fel a figyelmet a téma fontosságára – így nemcsak a holnapot építjük együtt, hanem a partnerség segítéségével ezt az üzenetet még szélesebb körben juttathatjuk el a globális közönségnek.”

Szundarbanszról további információt tudhat meg itt: https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ és a Volvo CE közösségimédia-csatornáin.

1. kép: A több mint 4,5 millió ember otthonául szolgáló Szundarbansz területét nagy mértékben veszélyeztetik az áradások.
2. kép: Az India és Banglades közötti történelmi régió az UNESCO Világörökség része.

2019. február