Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE beindítja az EMEA Uptime Centert

A Volvo CE, annak érdekében, hogy az ügyfelek első számú választása legyen Európában, a Közép-Keleten és Afrikában, egy speciális csapatot hívott össze, amely proaktív módon támogatja a Volvo kereskedőket abban, hogy megoldásokat kapjanak a hasznos üzemidőt csökkentő problémákra.

A Volvo CE EMEA régiós központjában, a svédországi Eskilstunában székelő új Uptime Center a teljes európai, közép-keleti és afrikai Volvo-kereskedői hálózatot támogatja majd abban, hogy ügyfeleik gépeit üzemben és karban tartsák.

IT központként fog szolgálni, figyeli a csatlakoztatott gépek által, a CareTrack-en keresztül továbbított adatokat, és azonosítja azokat a területeket, ahol növelhető a hasznos üzemidő és a hatékonyság.

"A legtöbb probléma, amivel foglalkozni fogunk, olyan dolog lesz, amit hamarabb észlelünk, mint a kereskedő vagy az ügyfél. Ez a célunk - proaktívak akarunk lenni, és megoldást kínálni a problémákra, mielőtt fellépnének," nyilatkozta Fredrik Gerhardsson,a Volvo CE Sales EMEA régiós vevőszolgálati alelnöke.

Az ügykezelők figyelmeztetik a kereskedőket a gép hibakódokra és riasztásokra, így azonnal intézkedhetnek az ügyfeleik érdekében, ezzel csökkenthetik a terven kívüli leállásokat, az üzemanyag- és karbantartási költségeket, és megelőzhetik a jövőbeli problémákat.

"Ha azonosítok egy problémát, részletes jelentést készítek, amelyet megküldök a kereskedőnek. A kereskedő megelőző karbantartást, extra képzést kínál vagy olyan opciókat ajánl, melyek még jobb hasznos üzemidőt vagy hatékonyságot biztosítanak. A képzett gépkezelők, például, sok pénzt takaríthatnak meg az üzemanyagon és a terven kívüli karbantartásokon," mondta Leif Waad, az Uptime Center egyik esetkezelője.

Több funkciós együttműködés

A központ a terméktámogatási részleg átszervezésének eredménye, mivel a kereskedők megelőző karbantartásokkal történő hatékonyan irányítása nem csak vevőszolgálati szakembereket igényel.

"A Volvo CE csapat minden területének bevonása segít létrehozni egy hasznos üzemidő kultúrát, és az ügyfélszolgálatot az üzletág előterébe helyezi," mondta Robert Sundkvist, az Uptime Center menedzsere.

Uptime Centre