Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE jelentős összekapcsolási mérföldkőhöz érkezett

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a Volvo Group részeként 1 millió összekapcsolt ügyféleszközt ünnepelhet – ami az okos megoldásokkal segíti az ügyfeleket a megnövelt hasznos üzemidő, biztonság és termelékenység elérésében is.

Ezt a mérföldkövet ma, október 3-án csütörtökön ünnepelte a Volvo CE azzal, hogy négy kotrógépet adott át – mindegyiket a Volvo beépített telematikai rendszerével, a CareTrackkel ellátva – a dán GSV Materieludlejning gépjármű-kölcsönző cégnek, a dániai Kirke Hyllinge városában.

De ez az eredmény, az iparág egyik legnagyobb eredménye az összekapcsolt munkagépek területén, még csak a kezdet. A Volvo CE több mint 150 000 összekapcsolt eszközzel rendelkezik a Csoporton belül.

Jens Ejsing, a Volvo CE Denmark ügyvezető igazgatója így nyilatkozott az eseményről: „A digitális ökoszisztémába való bekapcsolódás kulcsfontosságú az ügyfelek sikere szempontjából. Prémium márkaként minden nap azon dolgozunk, hogy prémium szolgáltatást nyújtsunk, amivel segítjük az olyan ügyfeleinket, mint a GSV Materieludlejning a Volvo munkagépeik lehető leghatékonyabb működtetésében. Büszkén mutatjuk az utat az összekapcsolt megoldások lehető legjobb kihasználása felé.

„Számunkra az összekapcsolódás nem csak a jobb biztonsággal, a hosszabb hasznos üzemidővel és a hatékonyabb üzemanyag-felhasználással, illetve az alacsonyabb költségekkel egyenlő. Alapvető szerepe van abban is, hogy együtt egy jobb világot építhessünk." 

A Volvo CE jelentős összekapcsolási mérföldkőhöz érkezett_02A mai átadásnál a munkagépeket – egy EC220EL kotrógépet, két EC250EL kotrógépet és egy ECR235EL kotrógépet – elláttuk a Volvo intelligens összekapcsolási rendszerével, a CareTrack-kel. A rendszer több ezer munkagép-adatpontot köt össze, melyeket azután távolról, a Volvo Uptime Center-ből figyelnek meg gondos szakemberek. Ezek a szakemberek élvonalbeli diagnosztikai szoftverek használatával hatalmas adatmennyiséget dolgoznak fel valós időben, amit aztán lényegi információ formájában átadnak az ügyfélnek és a kereskedőnek.

Az összegyűjtött adatoknak köszönhetően a kulcsfontosságú alkatrészek kopása előrevetíthető, a szervizek tervezhetők, és az alkatrészek előre beszerezhetők – ami mind csökkenti a tulajdonos számára az állásidőt, és növeli a termelékenységet. Ha ehhez hozzáadjuk a Volvo Csoport összekapcsolt képességeit az egész ágazatban – teherautókkal, buszokkal és munkagépekkel – akkor könnyen láthatjuk, hogy az egész értékláncban hogyan jelentkeznek ennek előnyei.

Dan Vorsholt, a GSV Materieludlejning vezérigazgatója azt mondta: „Nagyon izgalmas, hogy részesei lehetünk a forradalmian új összekapcsolt rendszerek megszületésének, és megmutathatjuk, hogy mit érhetünk el egy első osztályú flottakezelő rendszerrel. Alapvető fontosságú, hogy vállalatunk minden vetületét követni tudjuk, ezért a munkagépeink termelékenységének monitorozása, az elsőtől az utolsó másodpercig, nagy mértékben hozzájárul a sikerünkhöz."

1. kép: Rene Schelhase, a Volvo értékesítője (kék ingben); Jesper Lykke Jensen, a GSV műveleti igazgatója.
2. kép: Kotrógépek átadása a dán gépjárműkölcsönző vállalat, a GSV Materieludlejning számára a dániai Kirke Hyllinge városában.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Tiffany Cheng

Külső kommunikációért felelős igazgató
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com