Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE elektromosra vált a kisebb munkagépek kínálatával

Az iparágban elsőként, a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bejelentette, hogy 2020-ban megkezdi a Volvo márkájú kompakt kerekes rakodók és kompaktkotrók elektromos változatainak értékesítését.

A jövő technológiája iránt az iparágban kiemelkedően elkötelezett Volvo CE bejelentette, hogy 2020 közepére elindítja elektromos kompaktkotróit (EC15 - EC27) és rakodóit (L20 - L28), egyidejűleg megszüntetve ezen modellek dízelmotoros változatainak fejlesztését.

Ezzel a lépéssel a Volvo CE az első építőgép-gyártóként teszi le a voksát a kompakt gépek elektromos jövője mellett. A lépést az elmúlt években bemutatott elektromos munkagépek kedvező fogadtatása készítette elő, és a vásárlókkal való szoros együttműködés formálta. Ez a lépés a Volvo Group stratégiai szemléletének része, melynek értelmében minden üzleti területen kiemelt figyelmet szentel az elektromos járműveknek.

Az első munkagépeket a 2019 áprilisi Bauma kiállításon mutatják be, majd ezt követően 2020-ban indul a fokozatos bevezetés minden piacon.

Míg a vállalat hangsúlyozza, hogy a nagyobb munkagépek számára továbbra is a dízel marad a megfelelő erőforrás, az elektromos hajtás és akkumulátortechnológia kiválóan illik a Volvo kisebb gépeihez. A kutatási és fejlesztési befektetések jelenleg az elektromos kompakt kerekes rakodókra és kotrógépekre irányulnak, így a Volvo CE fokozatosan halad a dízelmentes kompakt munkagépek irányába.

„A Volvo CE a holnap építésére vonatkozó ígéreteit valósítja meg az elektromobilitás és az ügyfelek sikereit támogató fenntartható megoldások fejlesztésével” - jelenti ki a vállalat elnöke, Melker Jernberg. „Az általunk fejlesztett technológia már kellően robusztus és ez az ügyfelek változó igényeivel és a fokozott szabályozási környezettel együtt azt jelenti, hogy most itt az ideje, hogy elköteleződjünk a kompakt kínálatunk elektromos jövője iránt.”

További információ a következő hónapokban várható.