Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE és a Trimble 3D frissítést fejleszt a kotrógép Dig Assist vezérlőrendszerén

A gyárilag szerelt Trimble Earthworks Grade Control Platform tökéletes kiegészítője a Volvo Dig Assist 2D gépvezérlésnek a Volvo kotrógépen.

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bejelentette, hogy hároméves Trimble Inc. együttműködésének eredményeként létrejött az integrált Trimble® Earthworks Grade Control Platform a Volvo Dig Assist 2D gépvezérlő rendszerhez. A Volvo CE kerekes és lánctalpas kotrógépeihez tervezett Trimble Earthworks a Volvo Dig Assist képességeit egészíti ki a 3D építhető modellek használatával, mint például megvalósulási tervek, távoli támogatás, tervezés és eszközkezelés, és más Trimble Connected Site® technológiák. 

Gépvezérlés: az automatizmus jövőjének kulcsa

A Volvo Co-pilot használata elsődleges felhasználói interfészként szükségtelenné teszi a további monitorokat és érzékelőket. Elég letölteni a Trimble Earthworks alkalmazást, és telepíteni egy további CPU-t. A Co-Pilot és a Dig Assist együttes rendelésekor minden szükséges hardvert gyárilag szerelünk a munkagépbe. A 3D esetében az ügyfél megrendelheti a Volvo Trimble Earthworks Grade Control Platformot is, melyet szintén gyárilag szerelünk. A Volvo kotrógép ekkor gördülékenyen alkalmazkodik a Trimble Connected Site ökoszisztémához.
 
A Trimble Earthworks 3D szintezési megoldása egészíti ki a Volvo kotrógépeken a Volvo Dig Assist képességeit. A 3D funkció hozzáadásával a 3D építhető modellek vezeték nélkül importálhatók a gép fülkéjének kijelzőjébe. A nagyobb, bonyolultabb infrastrukturális projektekhez ideális 3D tervek számos kotrógépbe importálhatók, így mindenki ugyanazt a modellt használhatja. A felhasználói felület is ismerős lesz a Trimble megoldások felhasználói számára.

Az ügyfelek választása – gyárilag beszerelve

„A Volvo Co-Pilot a tökéletes gépkezelői felület” – mondta Jeroen Snoeck, a Volvo CE összekapcsolt telephelyekért és gépszolgáltatásokért felelős elnöke. „Számos ügyfelünk már rendelkezik 3D és térképezési beszállítói preferenciával. Mivel mi nem szeretnénk részt venni a térképezési és 3D tervezési iparágakban, örömmel működünk együtt olyan vezető technológiai partnerekkel, mint a Trimble. És így visszük el az ügyfeleknek a két világ legjobb szeleteit: a jól ismert Trimble megoldásokat a gyárilag szerelt Volvo Dig Assist és Co-Pilot platformban.
 
„Azzal, hogy a Volvóval dolgozunk az integrált 3D szintezési megoldásokon, mindkét vállalat előnyeit kínáljuk egyidejűleg közös ügyfeleinknek” – mondja Jean Francois Sourdoire, a Trimble EMEA-régióért felelős üzleti fejlesztési menedzsere. „A Trimble Earthworks és a Volvo Dig Assist szerződéses partnereinknek egyszerűbben alkalmazható kivitelezési technológiát kínál a gyorsabb ROI kedvéért.”
 
A Trimble és a Volvo globális ügyfélvalidációs vizsgálatot végez a 2019-es nemzetközi bemutatásra való felkészülésként.

 

1. kép: A Volvo Dig Assist és a Trimble® Earthworks Grade Control Platform integráció gördülékenyen összeköti a Volvo kotrógépet a Trimble Connected Site® ökoszisztémával a civil földmunkaprojekteken. A Trimble Connected Site ökoszisztéma magában foglalja a gépvezérlő rendszereket, a telephely-pozicionáló rendszereket és a kommunikációs együttműködést az egész kivitelezési életciklus során.