Construction Equipment Magyarország

A Volvo Construction Equipment és az SDLG újabb lépést tesz Kínában

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) és az SDLG tovább bővíti együttműködését, hogy felgyorsítsák a jövedelmező növekedés menetét. 2020 decemberétől, minden 15 tonnásnál nagyobb, a kínai piacra gyártott kotrót egy, a legújabb Volvo technológián alapuló és Volvo márka alatt futó termékvonalba egyesítenek.

A Volvo CE és az SDLG jelenleg saját külön kotró termékvonalaikat árulják Kínában. A várható Kína IV. kibocsátási szabványokhoz kapcsoló növekedés további gyorsítása érdekében, 2020 decemberétől, a 15 tonnástól kezdve minden, a kínai piacra szánt kotrót egy termékvonalba egyesítenek. A termékek a legújabb Volvo technológián alapulnak és Volvo márkanév alatt futnak majd. 


Mióta 2007-ben a Volvo felvásárolta az SDLG 70%-át, a nettó eladások, jó jövedelmezőséggel, kb. 3 milliárd SEK-ről 17 milliárd SEK-re növekedtek. Az SDLG piaci helyzete a kerekes rakodók terén erős, és a Volvo CE technológiai támogatásával sikeresen lépett a kotrópiacra. 


"Azzal, hogy nagyobb kotrógép üzletágunkat együtt visszük Kínába, még jobban ki tudjuk szolgálni a kínai ügyfeleket," mondta Melker Jernberg, a Volvo Construction Equipment elnöke. "Mióta 2007-ben megkezdtük együttműködésünket, az SDLG nagy siker lett. A két márka eladásainak növekedésével és azzal, hogy együttműködésünk az évek alatt egyre szorosabb lett, ez egy természetes következő lépés számunkra."

Újságírók további információt az alábbi elérhetőségen kaphatnak: Bill Law, SVP Corporate Communications +46 31 323 84 96