Construction Equipment Magyarország

A Volvo CE felvásárolja a különleges alkalmazásokra specializálódó CeDe vállalatot

Megegyezés született egy kis mennyiségben gyártó svéd adaptációs specialista felvásárlásáról

Volvo CE aquires CeDe group

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bejelentette, hogy egyelőre ismeretlen összegért felvásárolja különleges alkatrészeket gyártó CeDe Group partnerét. A CeDe Group a svédországi Malmöben tevékenykedik, és a megállapodás – amely várhatóan március közepén lép érvénybe – az összes szellemi jogra, műveletre, vagyontárgyra, eszközre és a mintegy 45 teljes munkaidős személyzetre vonatkozik majd. Mivel az évente termelt mennyiség viszonylag kevés, a megállapodás gyakorlatilag nincs hatással a Volvo CE bevételére vagy pénzügyi pozíciójára.

A CeDe Group jó hírnévnek örvend Skandináviában, mint a különleges műveletekhez használt kivitelezési és bányászati berendezések kis mennyiségű gyártója. A számos vezető eredeti gyártónak, köztük a Volvo CE-nek és kereskedőinek gyártott adaptációkra példák a dömpereknek készített új törzsek (pl. üzemanyag, víz, hulladék), a kerekes kotróknak készített vasúti átalakítók, valamint a föld alatti bányászati műveleteket lehetővé tévő átalakítók stb.

A vállalatot 2000-ben alapították, és a gyökerei a Volvo eredeti kotrógépgyártójához, az Åkermanhoz nyúlnak vissza.

Megerősödött, független specialista

A Volvo CE tulajdonában a jövőképünk az, hogy a CeDe egy agilis, vállalkozói, önmagában működő vállalat lesz. A Volvo CE jelentős kompetenciáit elérhetővé teszi a vállalat számára, és további erőforrásokkal megerősítve lehetővé teszi, hogy a cég kiterjessze piaci jelenlétét és ügyfélbázisát, és európai vezető legyen ezen a speciális területen. Egy megerősödött partner képes lesz támogatni a Volvo CE céljait, kiterjesztve temékkínálatát új szegmensek és alkalmazások számára, valamint olyan partner lesz az oldalunkon, amely kis mennyiségben képes prototípusokat készíteni. A vállalat továbbra is kiterjeszti mérnöki szolgáltatásait a nem-Volvo CE ügyfelek számára.

„Ez a felvásárlás számos stratégiai szinten logikus döntés” - kommentálta a Volvo CE elnöke, Melker Jernberg. „A CeDe már bizonyította, hogy a munkagépeink specializált átalakításához mélyreható mérnöki tehetséggel rendelkezik. Ez a szorosabb kapcsolat lehetővé teszi, hogy a Volvo CE növelje termékkínálatát, ugyanakkor növelje a CeDe lehetőségét az új piacokra és szegmensekre történő bevezetéssel, mind a Volvo CE, mind a más eredeti gyártó ügyfelek számára.”

A CeDe Group vezérigazgatója, Krister Johnsson hasonlóképpen vélekedik: „Nagyon nagy örömmel csatlakozunk a Volvo CE vállalatcsaládhoz. A Volvo CE-vel már eleve hosszú és jó kapcsolata van a vállalatunknak, alaposan ismerjük a termékeiket, és nagy örömmel fogadjuk a lehetőséget, hogy fejlesszük a szolgáltatásainkat, és új piacokon is megjelenhessünk.”