Construction Equipment Magyarország

Az egyszerű Volvo hibrid akár 17%-kal javítja az üzemanyag-hatékonyságot.

A hamarosan forgalomba kerülő EC300E Hybrid kotrógép gémleengedő mozgása tölti az energiatároló akkumulátorokat, amelyek a hidraulikaszivattyú tápellátásáról gondoskodnak.

Gyakran a legegyszerűbb ötletek a legjobbak. A Volvo CE megszívlelte ezt a gondolatot a helyszíni tesztelésnél tartó zseniális új EC300E Hybrid kidolgozásakor. Más rendszerektől eltérően, amelyek egy kotrógép felépítményének fordulási energiáját kötnék meg a motor elektromos támogatásához, a Volvo vadonatúj hidraulikus hibridje a kotrógép gémjének leengedésekor keletkező „szabad” energiát használja fel a hidraulikus rendszer feltöltésére. 

Az erős és rendszeres gémleengedő mozdulatok töltik a 20 literes hidraulikus akkumulátorokat, amelyek energiát adnak a hidraulikaszivattyút ellátó hidraulikus támogatású motoroknak. A vezérelhetőség és a teljesítmény nem változik a standard EC300E munkagéphez képest, beleértve az ECO mód és a Hybrid mód egyidejű alkalmazását.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-02-1920x1400

Gyors megtérülés a kotrási és billentési alkalmazások során

Ez az egyszerű, intelligens megoldás csökkenti a motor terhelését, és közben 10-12%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé, akár 12%-kal kisebb CO2-kibocsátás mellett – mindezt változatlan teljesítménynél. Kotrással és billentéssel járó munkálatok során (különösen a 90 fokos fordulásnál) ez az egyszerű megközelítés mintegy egy év során megtérül. A gép ugyanolyan szintű vezérelhetőséget és teljesítményt nyújt, mint amit egy hagyományos munkagéptől elvárna, és alkalmazástól függően akár 17%-os javulást is elérhet az üzemanyag-hatékonyságban.

Nemcsak az ötlet egyszerű, hanem a komponensek is: mindössze néhány, egyszerűen karbantartható komponenst adtunk hozzá.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-03-1920x1400

Bár kereskedelmi forgalomban még nem kapható, az EC300E Hybrid munkagépeket jelenleg teszteljük néhány ügyfelünk telephelyein, hogy a technológiák a való világ alkalmazásaiban is biztosan helytálljanak.

Az ehhez hasonló technológiák is példázzák a Volvo CE elkötelezettségét a fenntarthatóbb és költséghatékonyabb megoldások fejlesztése iránt. 

További információ: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/ec300e-hybrid

1. kép: Az EC300E Hybrid a terepen történő tesztelési szakaszba lép.
2. kép: a Volvo új hidraulikus hibrid munkagépe a kotrógép gémjének leengedésekor keletkező „szabad” energiát használja fel.
3. kép: Ez a technológia segít csökkenteni a motor terhelését.