Construction Equipment Magyarország

Mélyre megyünk, hogy megépítsük a világ leghosszabb országúti alagútját

Az E39 Coastal Highway Route rekonstrukciója nem csak Norvégia mindenkori legnagyobb infrastruktúra projektje - de a Rogfast alagút, mely ennek egy része, a világ leghosszabb és legmélyebb vízalatti országútja lesz. Ez az úttörő beruházás, amely legmélyebb pontján 392 m-rel a tengerszint alatt lesz, a nyolcadik izgalmas tétel a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) Megaprojekt listáján.

Új híd- és alagút építési technikákat alkalmazva, és az utazási idő megfelezését szolgáló kezdeményezéssel, a Norvégia nyugati partján futó E39 teljes rekonstrukciója egy ma bemutatott új filmsorozat központi témája - a sorozat az innovatív projekt mögött álló embereket és gépeket helyezi a rivaldafénybe.
 
Norvégia jól ismert magas hegyek és mély fjordok között futó,lélegzetelállító partvonaláról. De ennek a csodálatos tájnak van egy hátránya is. Jelenleg, a délen található Kristiansand és az északi Trondheim közti E39 Coastal Highway Route kb. 21 órás utat jelent. Ugyanakkor Norvégia 5,3 millió lakosának egyharmada e fő útvonal mentén lakik, amely a norvég vállalatok számára egyben fontos kereskedelmi útvonal is, mivel az ország exportcikkeinek mintegy 60%-át a nyugati parton gyártják. Ráadásul, amikor az E39 elhagyja Norvégiát, Dániában fut tovább, ami fontos összekötő ponttá teszi Európa többi részével. 
 
És ha a munkánk - mint Håvard Langåkeré, a Vassbakk & Stol teherautó vezetőjéé - azt jelenti, hogy ezen a partvonalon kell vezetnünk, az bizony kemény lehet. "Megyek és felpakolom a köveket az építési területen, aztán elviszem másik helyekre, ahol szükség van rá", magyarázza Langåker. "Út közben várnom kell a kompokra, sorba kell állni a kompoknál, kezelni kell a kimaradó kompok és a keskeny utak okozta problémákat. A partvonalat követő út szigeteken és fjordokon halad keresztül. Nem a legrövidebb, hanem a leghosszabb útvonalon halad, ezért eléggé időrabló." De mindez változóban van.

 

Ez a norvég partvidék hosszában zajló úttörő jellegű beruházás a felére akarja csökkenteni az utazási időt.

Az E39 Coastal Highway Route 39 milliárd USD-be kerülő rekonstrukciója a Trondheim és Kristiansand közti utazási időt 20 óráról 11 órára fogja csökkenteni. És a Rogfast alagút, melyet 2026-ra terveznek befejezni, a fejlesztés egyik fontos része. Az alagút, amely a tervek szerint a világ leghosszabb és legmélyebb tengeralatti országúti alagútja lesz, 27 km hosszan és a legmélyebb pontján 392 m-rel a tenger szintje alatt fog húzódni.

De alagutakat építeni ilyen mélységben nagy kihívást jelent. Annak érdekében, hogy az utazás a lehető legbiztonságosabb legyen az úthasználók számára, a közlekedési forgalom számára két külön alagutat fognak építeni. Ráadásul, 250 méterenként átjárók fogják összekötni a két alagutat, ami veszély esetén gyors és könnyű menekülést tesz lehetővé.

A Volvo CE saját szerepét ebben az innovatív beruházásban a díjnyertes Megaprojekt lista legfrissebb beruházásának részeként mutatja be. Tiffany Cheng, a Volvo CE külső kommunikációs igazgatója, így nyilatkozott: "Amikor ez az alagút elkészül, sokkal könnyebbé teszi majd a Norvégiában és azon kívül élő és dolgozó emberek életét. Az, hogy részesei lehetünk ennek a kivételes beruházásnak, és hogy szerepünk lesz abban, hogy jobban el lehessen jutni a földnek erre a szép részére, igazi büszkeséggel tölt el bennünket a Volvo CE-nél."

Bővebb információért, kérjük, forduljon a Spirit Magazin-hoz.

1. kép: A Rogast alagút egy része akár 392 méterrel a tengerszint alatt is épülhet.
2. kép: Ez a norvég partvidék hosszában zajló úttörő jellegű beruházás a felére akarja csökkenteni az utazási időt.