Construction Equipment Magyarország

Négy módszer, amellyel a gépkezelő tréning csökkentheti a TCO-t

A gépkezelők hatalmas befolyással vannak a teljes tulajdonlási költségre (TCO). Az ügyfelek,aki beruháznak az embereikbe, hosszú távon óriási pénzügyi előnyökhöz juthatnak, ha segítenek nekik, hogy a legjobbat hozzák ki gépeikből. Íme, a négy fő módszer, amellyel a gépkezelő tréning változást jelenthet.

1. Pénzmegtakarítás az üzemanyagon

A tapasztalatlan gépkezelők, akik egész idő alatt tövig nyomják a gázpedált, és hirtelen mozdulatokat végeznek a géppel, a kéményen eresztik ki az üzemanyagot. Az üzemanyag nem olcsó mulatság, és ez idővel szükségtelen üzemanyag-fogyasztásra elpazarolt könnyfakasztó összeget fog kitenni. A tanfolyam segít a gépkezelőkben kifejleszteni, hogy megérezzék, mennyi erőt alkalmazzanak, hogy elkerüljük a kipörgő kerekeket. Még a tapasztalt gépkezelők is tanulhatnak, például az EcoOperator tanfolyamból, amely segít a résztvevőknek ügyesebben megtervezni a munkájukat, és a legtöbbet kihozni az új Volvo gépeken megtalálható legújabb, hatékonyság növelő tulajdonságokból. A beruházás hamar megtérül. Azután pedig az üzemanyag-fogyasztásból eredő összes megtakarítás egyenesen a pénzügyi eredményeket növeli.

2. Karbantartási költségek csökkentése

Az üzemanyag pazarlás mellett, a motor túlpörgetése, a hirtelen, szaggatott mozgások vagy a túlterhelés a gép szükségtelen kopását eredményezi, és csökkenti a gép alkatrészeinek élettartamát. A képzetlen gépkezelők akár veszélyes manőverekkel vagy feladatokkal is próbálkozhatnak, melyekre a gép nem megfelelő, s amelyek költséges károkat eredményezhetnek. A tanfolyami gépkezelők arra biztatják a résztvevőket, hogy finoman, óvatosan és felelősségteljesen dolgozzanak a géppel, ami hosszú távon jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket.

3. Költséges balesetek elkerülése

A balesetek minden ügyfél rémálmai. Még ha a gépkezelő vagy a munkahelyi környezetben lévő emberek nem is sérültek, a balesetek akkor is terven kívüli állásidőt jelentenek, amíg megtörténik a baleset okának kivizsgálása, és minden kárt helyrehoznak. A kiesett termelési idő és a javítási költségek akkora részt harapnak ki a profitból, mint semmi más. A Volvo a biztonság mellett kötelezte el magát, és számos biztonság növelő funkciót épít a gépeibe, de nem vállalhat garanciát azok hibás használatáért. A tanfolyam segít kifejleszteni a gépkezelők biztonságtudatosságát, és biztosítani, hogy mindig megfelelő és felelősségteljes módon használják a gépet, odafigyelve a munkahelyen lévő emberekre és egyéb gépekre. A biztonságos termelés megbízható termelés, amely összességében alacsonyabb TCO-hoz vezet.

4. Össztermelés növelése

A gépkezelő szaktudása hatalmas befolyással van az egy műszak alatt elvégezhető munka mennyiségére. Azok a gépkezelők, akik hatékonyan megtervezik a munkájukat, pontos mozgásokat végeznek és optimális rakodási vagy töltési tényezőt érnek el, sok időt takarítanak meg. A gépkezelők továbbképzése drámaian megnöveli a termelékenységüket - és minél több a termelés, annál több a jövedelem.

Volvo szimulátorok

A profitabilitás maximalizálása