Construction Equipment Magyarország

Az első Volvo elektromos kompaktkotró megérkezik az ügyfél telephelyére

Francia partnerünk, a Spac, a Colas Group egyik vállalata az ügyféltesztelési szakaszban megkapta első elektromos Volvo kompaktkotróját, az ECR25 Electric munkagépet.

Miután a Bauma 2019 kiállításon bemutattuk az első elektromos Volvo kompaktkotrót, az ECR25 Electric-et, a munkagépet a Spac vállalatnak küldtük el ügyféltesztelésre.
 
A Spac, a Colas Group vállalatcsoport tagja, a Párizs külterületén lévő Saint-Nom-la Bretèche golfpályán teszteli a 2,5 tonnás kotrógépet.
 
A nulla kibocsátással és közel zajmentes működéssel a Volvo ECR25 Electric tökéletes az ilyen környezetekhez.
 
„Izgalmas látnunk ezt a gépet munka közben az ügyfél telephelyén” - mondja Elodie Guyot, az elektromos kompaktkotrókért felelős vezető a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) vállalatnál. „Ez egy nagyon csendes és békés környék, melynek lakosai elvárják, hogy ez így is maradjon, ezért nagyon fontos számunkra a halkan működő munkagép.”
 
Benjamin Silvent, a Spac telephelyének vezetője hozzátette: „A lakosok és általában véve a városok számára sokkal elfogadhatóbb lesz ezután a működésünk, hiszen korlátozott lesz a szén-dioxid- és a zajkibocsátásunk.”
 
Alexandre Birot, a Spac gépkezelője: „Amikor az árokban dolgozó munkatárshoz beszélünk, nem kell többé ordítanunk, hanem normális hangon is meg tudunk beszélni mindent, mert halljuk egymás szavát. Egy hagyományos kotrógép esetében ehhez először le kell állítanunk a motort. Sőt mi több, amikor az egész napot a terepen töltjük, általában rengeteg kipufogógázt szívunk le, ezzel a munkagéppel azonban ez a probléma is megszűnik. Csodálatos lenne, ha csak elektromos munkagépek lennének a vállalatnál.” 
 
A Volvo ECR25 Electric a benzinmotort 48-voltos lítiumion-akkumulátorral és elektromos motorral váltja fel, amely a hidraulika hajtásával mozgatja a munkagépet és a szerelékeket. Az akkumulátorok elég energiát tárolnak ahhoz, hogy a munkagépet tipikus műveletek, például közművesítés mellett 8 óráig működtessék. A fedélzeti töltő lehetővé teszi az éjszaki töltést bármely háztartási aljzatról. Erősebb hálózathoz való hozzáférést igénylő, gyors töltési opció szintén rendelkezésre áll majd.
 
A Volvo ECR25 Electric a kijelölt piacokon 2020 közepétől lesz elérhető. 

1. videó: https://youtu.be/JZhZsYYQ2Bk
2. videó: https://youtu.be/YLRJfdT3lZU
3. videó: https://youtu.be/kQpvmjFao1o

 
1. kép: A Spac telephelyi vezetője, Benjamin Silvent és a Volvo CE elektromos kompaktkotrókért felelős vezetője, Elodie Guyot a Volvo ECR25 Electric munkagép előtt.
2. kép: A Spac gépkezelője, Alexandre Birot vezeti a Volvo ECR25 Electric munkagépet a Saint-Nom-la Bretèche golfpályán Párizs közelében.
3. kép: A Spac gépkezelője, Alexandre Birot tölti a Volvo ECR25 Electric munkagépet.