Construction Equipment Magyarország

Az 5G lehetőségeinek kutatása az építőiparban

A világon az első vállalatok között próbálja ki a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) az 5G mobilhálózatot. A program várhatóan nagy hatással lesz a kivitelezési üzletágra, ezért most erről kérdezzük az 5G-t jól ismerő Calle Skillsätert, a Volvo CE csatlakoztatott munkagépeinek műszaki szakértőjét.

A Telia és az Ericsson 5G partnerprogramja az első iparági 5G alkalmazás, amelyben a skandináv országok közül mindössze néhány vállalat vesz részt. A Volvo számára ez a távvezérlésű munkagépek tesztelését jelenti, amellett, hogy megvizsgáljuk az önvezető megoldások valós életben való alkalmazhatóságát.

Calle, mit jelent ez a próba a Volvo CE számára?

Az 5G olyan szintű adatátvitelt tesz lehetővé, amiről ma még csak álmodunk. A gyorsabb, megbízhatóbb mobilhálózat azt jelenti, hogy nagyot lépünk előre az olyan technológiák sokkal gyorsabb piaci bevezetésében, mint például az önvezető megoldások. Ami néhány évvel ezelőtt lehetetlennek tűnt, az ma egy nagyon is valós lehetőség.

Tehát mit is tesztelünk pontosan? És hogyan képzeljük el a teszt színhelyét?

25 hektáros vizsgálati helyszínünk van, ahol a távvezérlésű kerekes rakodónk, az L180H dolgozik – és attól mintegy 100 méterre, egy betonfal mögött, egy sátorban helyezkedik el a szimulátorunk. A vizsgálati helyszínen egy sor fizikai akadály található, például dombok, lejtők, nehéz terepek – mintha csak egy igazi építési területen lennénk. Jelenleg a szimulátor elég közel van a munkagéphez, de ez csak azért van így, hogy közel lehessünk a pályához, és módosíthassunk a körülményeken. Egyébként a munkagépet sokkal messzebbről is lehetne működtetni.

PressRelease2019_April26_02Milyen messziről?

2017-ben sikeresen elhelyeztünk egy munkagépet 400 méteres mélységbe a föld alá, és a felszínről irányítottuk. És amikor 2015-ben a technológiát először teszteltük, az Eskilstunában található kotrógépet Barcelonából működtettük. Ez sokat elárul a távvezérlés lehetőségeiről. Most már, az 5G által nyújtott sokkal jobb késleltetési eredményekkel még jóval messzebbről is vezérelhetők a munkagépek. De egy bizonyos távolságnál a hálózat késleltetése mindenképpen jelentős lesz.

Mennyi ideig tart a próba, és mit szeretnénk elérni?

Két évig fogjuk tesztelni ezt a technológiát. Ez idő alatt a hálózat teljesítménye is egyre jobb lesz. Az az igazán izgalmas, hogy ebben a nagyon korai szakaszban kiemelkedő pozícióban vagyunk a problémák kiiktatásához és ahhoz, hogy főszerepet játsszunk az 5G majdani iparági felhasználásában.

Természetesen a célunk itt a Volvo CE-nél az, hogy érleljük a rendszert, hogy az egyre sikeresebb legyen, és végül az ügyfeleinkkel is kipróbálhassuk. Akkor megláthatjuk, hogyan teljesít ez a technológia egy valódi építési területen. Remélhetőleg ezt elérjük már a próbaidőszak végére.

Más Volvo munkagépeken is kipróbáljuk a technológiát?

Természetesen. A kerekes rakodóval történő kezdeti vizsgálati szakasz után teszteljük a HX2 dömperrel is, és megállapíthatjuk, lehetséges-e az egész munkaciklus 5G-vel történő működtetése. Elméletben az 5G-t hat-nyolc, sódert szállító önvezető dömperrel is tesztelhetjük.

Úgy tűnik, hogy a bányászatban használható ki különösen jól ez a technológia. Miért van ez így?

A bányászat veszélyes lehet – akár a távoli helyszínen gépet vezető embereknek, akár a sziklák robbantásánál a levegőbe kerülő füst miatt. De ha el tudjuk távolítani az embereket a munkaterületről, akkor nullára tudjuk csökkenteni a balesetek számát. Az új technológia lehetőséget nyújt arra is, hogy egyetlen központi helyről számos műveletet és munkaterületet irányíthassunk – ami növeli a termelékenységet.

Van másik olyan szektor, amely jól kihasználhatja az 5G önvezetés lehetőségeit?

Természetesen, a technológia nemcsak a bányászatban előnyös. Nagy hasznára válik az erdészeteknek is, ahol számos teherautó végez rakodást, sokszor vonatokra, éjszaka. Az éjszakai munka nyilvánvalóan láthatósági problémákkal jár, tehát biztonságosabb, ha nincsenek gépkezelők a közelben. És az olyan veszélyes munkák esetében, mint az acélipar vagy az energiaszektor fizikai anyagmozgatással járó műveletei, ahol robbanásra vagy mérgező gázok felszabadulására kell számítani, nagyon előnyös az emberek nélküli munkavégzés.

De az építőiparban valójában a termelékenység növelése a cél, igaz?

A biztonság is fontos tényező, de az biztos, hogy az 5G-nek közvetlen pozitív hatása lesz a termelékenységre. A mai távvezérlésű technológiában jelenlévő késleltetés miatt nagyon nehéz a munkagépeket adott sebességgel, pontosan működtetni, ugyanakkor az 5G gyakorlatilag valós idejű megoldást jelent. Emellett a képminőség és a videók felbontása is sokkal jobb, amellett az 5G megbízhatóbb kapcsolódást jelent – és ezek mind segítik a szimulátorban dolgozó gépkezelőt.

Milyen kihívásokat tapasztaltunk eddig?

A kezdetekben leginkább a hardverekkel voltak problémák. A vizsgálati szakasznak annyira az elején járunk, hogy nehezen kötjük össze a modemeket az antennákkal. A Telia sokat segített a megfelelő eszközök megtalálásában. A tesztelés ilyen korai szakaszának értelemszerűen megvannak az előnyei és a hátrányai.

És amikor a problémák megoldódnak, mikor számíthatunk az 5G szélesebb körű iparági bevezetésére?

Az a különböző építőipari feladatoktól függ – hogyan működnek, hogyan elégítik ki az iparág igényeit, kényelmes-e az ügyfeleknek? Az 5G-t először ott vezetjük be, ahol a legnagyobb hasznot hozza, de ezt követően is időbe telik a hálózat és a szükséges infrastruktúra kiépítése. Itt az építőiparban, illetve a külszíni fejtésnél és a bányászatban elég hamar bevezetjük. Az időzítés jó – ügyfeleink keresik a kapcsolódó megoldásokat, és több adatot szeretnének kapni. És mi most ennek a lehetőségeit kutatjuk.

1. kép: a Volvo CE jelenleg az 5G tesztelését végzi egy távvezérlésű kerekes rakodóval.
2. kép: Calle Skillsäter, a Volvo CE csatlakoztatott munkagépekért felelős műszaki specialistája.