Construction Equipment Magyarország

A szakértő válaszol: Stefan Pettersson a TCO-ról

Stefan Petterson a Volvo CE EMEA értékesítési területének applikációs mérnöke, a tulajdonlási összköltség (TCO) szakértője Tőle kérdezzük meg, hogy a vállalat és a kereskedők hogyan dolgoznak ezzel a területtel, hogy kiemelkedő eredményeket kínálhassanak ügyfeleiknek.

Stefan PetterssonMiért figyel oda a Volvo CE annyira a TCO-ra?

A Volvo CE vállaltnál az ügyfél áll a középpontban, bármit is tegyünk. A termelési célok elérését és a határidők betartását célzó biztonságos és környezettudatos műveletek mellett a profitabilitás is kulcsfontosságú az ügyfélsikerhez. Ügyfeleink egyszerűen nem tudnák folytatni tevékenységüket, ha a vállalatuk nem lenne jövedelmező.

Prémium márkaként a Volvo nem a legolcsóbb a piacon. A munkagépek tervezésekor és gyártásakor az élvonalbeli innováció és minőség szükségszerűen visszaköszön az árban. De ügyfeleinknek kínálhatjuk a legjobb ár-érték arányt a piacon.

A Volvo munkagépek által a fogyasztáson és a karbantartáson hosszú távon megspórolt összeg, valamint az igen produktív működés lenyűgözően alacsony tulajdonlási összköltséget tesz lehetővé. Ez különböztet meg bennünket a versenytársainktól, és ez tesz különlegessé minket ügyfeleink számára.

De a TCO nemcsak magukra a munkagépekre vonatkozik, hanem arra is, hogy hogyan használják ezeket. Ezért igyekszünk proaktívan együtt dolgozni ügyfeleinkkel, hogy tanácsainkkal még tovább csökkenthessék költségeiket.

Hogyan definiálja a Volvo CE a TCO fogalmát?

A TCO-t egy munkagép üzemeltetése során keletkező összköltségként számítjuk ki óránként és dollárban kifejezve, elosztva az óránként előállított tonnával vagy köbméterrel.

A tulajdonlási költségek közé tartozik a megvásárlási ár, a maradványérték, az amortizáció, a kamat, a biztosítás és az adó. A működési költségek közé tartoznak az üzemanyag-fogyasztás, a cserealkatrészek, a megelőző karbantartások és a javítások.

Mik járulnak hozzá leginkább a TCO-hoz?

Az üzemanyag-fogyasztás, a karbantartási költségek és a termelékenység kétségbevonhatatlanul a legnagyobb részét képezik a tulajdonlási összköltségnek.

Melyek a legnagyobb akadályok a legjobb TCO elérése előtt?

Az első jelentős akadály a lehető legjobb TCO elérése előtt az, ha nincsenek összekapcsolt munkagépek. Ha a munkagépek csatlakoznak a CareTrack telematikai rendszerünkhöz, akkor az ügyfelek figyelemmel kísérhetik a flotta TCO-ját befolyásoló fő tényezőket – az üzemanyag-fogyasztást, a kihasználtságot, a munkagép egészségét és a gépkezelői viselkedést – így azonosíthatják a fejlődésre szoruló területeket, célokat állíthatnak fel és lépéseket tehetnek a megoldás felé.

A lehető legjobb TCO elérése előtti másik akadály, ha nincs megfelelő számú és kapacitású munkagép a helyszínen a kitűzött óránkénti tonnaszám vagy költség eléréséhez. Amennyiben a célok és az eszközök eltérést mutatnak, a munkagépek időt és üzemanyagot pazarolnak a partner munkagépekre való várakozás vagy üresjárat közben.

Végül, ha az ügyfelek nem fektetnek be a gépkezelőik képzésébe, akkor nem teszik lehetővé számukra teljes potenciáljuk elérését. A jól képzett gépkezelők érzik, mennyi gázadásra van szükségük, hatékonyan tervezik meg a munkát, és jó karban tartják a munkagépeket, amivel csökkentik az üzemanyag-felhasználást, a karbantartási költségeket, a javítási költségeket és elősegítik a nagyobb termelékenységet.

Hogyan segíthet a Volvo CE elérni a legjobb TCO-t ügyfeleinek?

Már említettem a CareTrack érdemeit az alacsonyabb TCO elérésében. Ha az ügyfeleknek további segítségre van szükségük az adatok értelmezésében, az Insight Report jelentéseink nagy segítséget jelentenek. Az ügyfelek azonnal átláthatják, hogyan teljesítenek a munkagépeik.

Egy másik fontos TCO eszköz a SiteSim, amely kiszámítja az optimális beállítást az ügyfél telephelyén az üzemanyag-pazarló várakozás vagy üresjárat minimalizálása érdekében. A szoftverprogram még ideális útvonalakat is javasol a gépkezelőknek.

Amikor a gépkezelői képzésről van szó, számos különböző lehetőség áll rendelkezésünkre, de személy szerint a szimulációs képzés híve vagyok. A Volvo szimulátorok ugyanazokat a szoftvereket és adatokat használják, mint amelyeket a Volvo CE Technology funkciója használ kutatás-fejlesztési célokra, így a lehető legközelebb kerülnek a valódi helyzethez. A gépkezelők anélkül gyakorolhatnak, hogy kárt tennének a munkagépben vagy más emberekben, és igény szerint szimulátorainkat az ügyfelek telephelyére is kihelyezzük, hogy az emberek minél kevesebb időt töltsenek a munkálatoktól távol.

Hogyan fejlődnek ezek az eszközök a jövőben?

A közelmúltban izgalmas előrelépések történtek. Biztos vagyok benne, hogy már hallottak a Volvo Co-Pilotról. Legújabb frissítésünk tartalmazza a „Gépkezelői tanácsok” funkciót, amely a vezetési technikák fejlesztését szorgalmazza azáltal, hogy csökkenteni igyekszik azokat az ismert gépkezelői viselkedéseket, amelyek hatással vannak az üzemanyag-fogyasztásra. Az azonnali visszajelzésnek köszönhetően a gépkezelő valós időben kap visszajelzést a fülkében lévő kijelzőn, így felismerheti cselekedeteinek hatásait ezekre a tényezőkre. Ez a valós idejű információ segít a gépkezelőknek a jobb döntések meghozásában, amelyek hozzájárulnak a kisebb fogyasztáshoz és amortizációhoz.

És tavaly óta drónok által végzett méréseket és fotókat is használunk a vásárlók telephelyeiről készült 3D modellek elkészítéséhez a SiteSimen. Ennek segítségével még pontosabb szimulációkat kínálhatunk. Ezeket a 3D ügyféltelephely-modelleket most már betáplálhatjuk a gépszimulátorainkba is, hogy a gépkezelők pontosan begyakorolhassák a tényleges feladataikat és útvonalaikat. Úgy gondolom, a jövőben egyre nagyobb szerep jut a szimulációknak abban, ahogy az ügyfeleinkkel dolgozunk.

A profitabilitás maximalizálása

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com