Construction Equipment Magyarország

5 mód a kotrógépek üzemanyag-hatékonyságának növelésére

A Volvo CE számos új technológiát és szolgáltatást kínál, amivel segíthet csökkenteni a vállalatok üzemanyag-költségeit, és ezáltal elősegíti a környezetbarátabb folyamatokat.

Az üzemanyag a legtöbb kivitelezési vállalat számára az egyik legnagyobb költség. A Volvo CE üzemanyag-takarékos technológiával látja el munkagépeit, és számos lehetőséget kínál az üzemanyag-spórolásra. Az üzemanyag-fogyasztás csökkenése, a hatékonyság növelése nemcsak pénzt spórol számos vállalat számára, hanem hozzájárul káros kibocsátásaik csökkentéséhez is. Minden egyes liter dízel üzemanyag megtakarítása azt jelenti, hogy 2,6 kilogrammal kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe.

1. Automatikus üresjárat

A Volvo munkagépek automatikus üresjárati funkciója azáltal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, hogy öt másodpercnyi inaktív üresjárat után bekapcsolja a motort. Ez csökkenti a motorfordulatszámot, ami üzemanyagot takarít meg. Az automatikus üresjárati funkció alapértelmezett beállítása öt másodperc, de három másodperc és húsz másodperc között bármilyen időtartamra változtatható. A gépkezelőnek csak egy joysticket vagy lábpedált kell megérintenie, hogy a motor visszatérhessen a normál üzemmódba és a teljes teljesítményhez. Ez a funkció anélkül javítja az üzemanyag-hatékonyságot, hogy csökkentené a munkagép produktivitását.

 

automatikus motorleállítás

2. Automatikus motorleállítás

Az automatikus motorleállítási funkció hasonlóan működik, mint az automatikus üresjárati funkció. Ahelyett, hogy üresjáratba váltana, a munkagép motorja öt perc inaktivitás után leáll. Négy perc inaktivitás után a munkagép 60 másodperces figyelmeztetést ad le arról, hogy a motor le fog állni. Hatvan másodperc eltelte után a munkagép motorja kikapcsol. Ez a funkció segít a üresjárat során a kibocsátások csökkentésében. Előfordul, hogy egy munkagép akár a működési idejének 40-60%-át is üresjáratban tölti, ami jelentősen növeli az üzemanyag-fogyasztást.

 

ECO mód

3. ECO mód

Számos márka kínál üzemanyag-takarékos módot a munkagépeihez, ugyanakkor ez általában mindössze 10%-kal csökkenti a motorfordulatszámot. A Volvo CE ECO üzemmódja úgy működik, hogy a szivattyúáramlás vezérlésével elkerüli a túlzott tehetetlenséget a túlrakodási nyomáscsökkentő szelepeken, miközben fenntartja a maximális kotrási és fordulási hatékonyságot. Csökkenti az áramlást és a nyomásveszteséget, és javítja a szivattyú áramlását, ami 5%-os javulást jelent a hatékonyságban. Más márkák ECO módjaitól eltérően a hatékonyságot anélkül növeljük, hogy csökkentenénk a munkagép teljesítményét.

 

Volvo CE Üzemanyag-hatékonysági jelentés

4. Üzemanyag-hatékonysági jelentés

A CareTrack telematikai rendszer adatait használó Volvo Üzemanyag-hatékonysági jelentések értékes eszközt jelentenek ügyfelei számára munkagépeik leghatékonyabb működtetéséhez. A munkagépeken található érzékelők figyelemmel kísérik a fogyasztást, és a jelentéseket automatikusan, a Volvo előre definiált algoritmusaival készítik el, és könnyen olvasható PDF formátumban teszik közzé. Az ügyfélnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult adatok elemzésével, hanem gyorsan és könnyen azonosíthatja azokat a területeket, ahol javítható az üzemanyag-hatékonyság; itt célokat állíthat fel, és figyelemmel kísérheti a haladást.

 

Volvo CE ECO gépkezelői képzés

5. ECO Gépkezelői képzés

A Volvo ECO Gépkezelői képzés segítségével a tapasztalt gépkezelők arról tanulhatnak, hogyan működtethetik hatékonyabban a munkagépet. A program az üzemanyag-hatékonyság módjait ismerteti üresjárat során, segít a leghatékonyabb munka megtervezésében és javítja a gépkezelés és manőverezés hibáit. Az ECO Gépkezelői képzés akár 50%-kal csökkentheti a vállalatok üzemanyag-fogyasztását.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com