Construction Equipment Magyarország

5 karbantartási tipp a kotrók csúcsformában tartásához

Ha rendszeresen elvégzik a karbantartó ellenőrzéseket és csak eredeti Volvo alkatrészeket használnak, a tulajdonosok és gépkezelő hozzájárulhatnak gépeik hosszú élettartamához.

1. Minden reggel eressze le a víztelenítőt

Éjszakánként, a hőmérséklet csökkenés miatt, gyakran képződik kondenzáció a motorban, ezért a víztelenítő leeresztése legyen a gépkezelő első dolga, mielőtt reggel megkezdené a műszakot. Ha nem így tesz, a víz bekerülhet a befecskendező fúvókákba, ahol gőzzé alakul, és korróziót eredményez. A víztelenítő leeresztésének elmulasztása a kotrógép hibák egyik leggyakoribb oka.

Alváz ellenőrzés

2. Ellenőrizze a lánctalp feszességét hetente egyszer

A lánctalp feszességnek mindig egy kicsit lazának kell lennie. Ha a lánctalp feszesség túl szoros, a nyomás a lánc és a lánckerekek szükségtelen kopását okozhatja. Ez akkor történhet, ha az alsó lánc és az alváz kerete közti távolságot hibásan mérték. Ez anyagtípustól függően különböző méret, ezért bárki végzi az ellenőrzést, mindig ellenőrizze a kezelői útmutatót.

Volvo EC140E kotró

3. Ne érjen a levegőszűrőhöz, amíg a lámpa ki nem gyullad a fülkében

A levegőszűrő babrálása üledéket hagyhat a motorban, és a szemcsés részecskék kikoptathatják. Amikor eljön a szűrő tisztításának (csak kétszer tisztítsa) vagy cseréjének ideje, kigyullad egy lámpa a fülke műszerfalán. Ha a gépkezelők vagy technikusok ellenőrizni akarják a szűrő állapotát, nézzék meg a CareTrack vagy MATRIS segítségével.

Volvo karbantartó készlet szűrő

4. A csereszűrőt mindig a Volvótól vásárolja

Gyengébb minőségű kalózszűrő használata azzal a kockázattal jár, hogy idegen anyag kerül a motorba, és csökken a motor üzemélettartama - pedig a motorcsere drága dolog! A kotró tulajdonlási költségének 5%-ánál kevesebb megy el az olajra és szűrőre, az tehát nem egy nagy költség. A gépkezelőknek úgy kell kezelniük a gépüket, ahogy a saját autójukat, és arra költeni a pénzt, ami valóban számít, az eredeti Volvo alkatrészekre.

Volvo hűtőfolyadék

5. Ne keverjen más hűtőfolyadékokat Volvo hűtőfolyadékkal

A Volvo hűtőfolyadék képletét gondosan, a kiváló teljesítmény érdekében, fejlesztettük ki. Ha más hűtőfolyadékokkal keveri, zselés állagú lesz, ami eltömíti a vízszivattyút, és megváltoztatja a forrási pontot. A hűtőfolyadéknak három fontos célja van - kenés, korrózió elkerülése és hűtés -, ezért nagyon fontos, hogy képes legyen elvégezni azt a feladatot, amire a Volvo szánta.