Construction Equipment Magyarország

A Volvo kis fordulási sugarú kompaktkotrója kiváló megoldás szűk helyekre

A nagy teljesítményű, üzemanyag-takarékos Volvo motor, a hozzá tökéletesen illő hidraulikus rendszer és a robusztus felépítés garantálja, hogy a Volvo újragondolt ECR88D kis fordulási sugarú kotrógépe figyelemre méltó termelékenységet, stabilitást, könnyű használhatóságot és biztonságot nyújt korlátozott vagy szűk munkaterületeken.

volvo mini kotró ecr88d t4f

Amikor kevés a hely, a Volvo Construction Equipment továbbfejlesztett ECR88D kis fordulási sugarú kompaktkotrója elemében érzi magát. Az eleve kiváló üzemanyag-takarékosságot két új funkciónak köszönhetően fejlesztettük még tovább. Az első a motor automatikus leállítása, amelyet 2 és 60 perc közötti inaktivitási idő esetére állíthatunk be. Az üzemanyag-takarékos „eco mód” optimalizálja a hidraulika és a motorrendszer működését.

Kompakt mérete ellenére a továbbfejlesztett ECR88D ásási teljesítményével, szakító- és törőteljesítményével és emelőképességével könnyedén felveszi a versenyt nagyobb társaival. 

Még soha nem volt ilyen könnyű közelekedni a munkaterületen, hála a kompakt munkagép automatikus kétsebességes haladásának az optimalizált tpadásért, valamint a hidraulikus pedáloknak a könnyű és pontos tapadásvezérlésért. 

Fantasztikus felépítmények


A továbbfejlesztett ECR88D keskeny törzzsel és középre pozicionált gémmel rendelkező felépítménye olyan kompakt, hogy a hátsó része a lánctalppal van egy szintben. Ez azt jelenti, hogy a kotró nagyon közel tud menni tárgyakhoz anélkül, hogy hátsó részével fordulás közben ütközés veszélye állna fenn. De az első/hátsó fordulási sugár jól működik az egysávos autópályán is, és minimálisra csökkenti a forgalom akadályozását. (Ez a funkció olykor előkvalifikációs feltétel a szerződéseken.) 

A továbbfejlesztett ECR88D egy gémmel (vagy opcionális kétrészes gémmel), számos karkonfigurációval és nagyobb rugalmasságot lehetővé tevő lapáttal rendelkezik. Szélesebb dózerlapáttal is szerelhető, amely 600 mm-es acélsaruval van ellátva. A megerősített, háromrészes, nagy szakítószilárdságú acélból készült X-alakú keretes alvázzal rendelkező ECR88D tartós és megbízható, képes ellenállni a nehéz munkakörnyezetek szigorának. A D-sorozat opcionális gyorscsatlakozókkal és új, eredeti Volvo alkatrészek széles skálájával rendelkezik. Az ECR kotrók iparágvezető ásási mélységeket is kínálnak. 
A gép gyors pozicionálása egyszerű, a csavaró és toló mozdulatok egyidejűleg koordinálhatók a precízen és könnyen használható joystickkel. A még jobb hidraulika és szivattyúáramlás segítségével gyorsabb ciklusidőket és jobb ásási teljesítményt érhet el. 

Hatékony teljesítmény

Az új motor alacsonyabb kibocsátást, valamint jobb teljesítményt és üzemanyag-takarékosságot tesz lehetővé. Ez nagyobb termelékenységet és alacsonyabb működési költséget jelent.A továbbfejlesztett ECR88D négyhengeres, 43 kW-os teljesítményű motorral kapható.A Tier 4f/ Stage V megfelelőségű munkagép kipufogógáz-utókezelő rendszerrel (EATS) van szerelve az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, a gördülékeny működés, a teljesítmény és a produktivitás érdekében - még regenerálás alatt is.Az akár 6000 órára növelt dízel részecskeszűrő tisztítási intervallum segít az ügyfeleknek tulajdonlási összköltségük csökkentésében. Az automata alapjárati rendszer csökkenti a motorsebességet, amikor a vezérlők egy meghatározott ideig inaktívak (a gépkezelő ezt a kijelzőn 3 és 20 mp közé állíthatja be), ami csökkenti az üzemeltetési költségeket és az üzemanyag-fogyasztást.

Kicsi, de tágas

Kis mérete ellenére a D-sorozatú ECR kotrók kiváló gépkezelői élményt kínálnak — a kényelmes gépkezelői környezet pedig természetszerűleg magasabb termelékenységhez vezet. A fülke ROPS-tanúsítással rendelkezik, és modern stílust képvisel: a lapos üvegfelületek gondoskodnak a minden irányba történő kilátásról. A kényelemről az állítható ülés, a még jobb rezgés- és zajcsillapítás, az ergonomikus kartámaszok, az ideálisan elhelyezett vezérlők és a nagy lábtérrel rendelkező, tágas padló gondoskodik.Az opcionális gémeltoló pedál lehetővé teszi a gém és a szerelék egyidejű hajlítását. A további opciók részei a LED fények és az esővédő, amely gondoskodik arról, hogy a szélvédő nyitott pozíciója esetén a gépkezelő ne ázzon meg, így bármilyen időben folytatható a munka.

Megnövelt hasznos üzemidő


A megnövelt hasznos üzemidő érdekében a továbbfejlesztett ECR88D kompaktkotró könnyen szervizelhető és karbantartható. Minden ellenőrzési és tisztítási pont könnyen hozzáférhető a földszinten, és egy helyen található egy szélesre nyitható zárható fedél mögött. A gém és kar zsírzási ponthai szintén könnyen hozzáférhetőek, és a legtöbb munka során a zsírzás csak 10-50 óránként szükséges. Végül, a számos hasznos funkció közül érdemes kiemelni a Volvo választható CareTrack távoli telematikai rendszerét, amely önvizsgálatot végez és értesíti a gépkezelőt – vagy az irodában ülő flottamenedzsert – ha hibát észlel, amellett, hogy figyeli az üzemanyag-fogyasztást és a következő szerviz időpontját. 

Fő műszaki adatok:

Motor D2.6H
Maximális teljesítmény, bruttó 43 kW
Szakítóerő, ISO

57,2 kN (rövid kar)

56,8 kN (hosszú kar) 
Kitépőerő, ISO

39.8 kN (rövid kar)

34.4 kN (hosszú kar) 
Maximális kotrási kinyúlási távolság  6,97 m (rövid kar)
7,35 m (hosszú kar)
Maximális kotrási mélység 4,13 m (rövid kar)
4,53 m (hosszú kar)
Üzemi tömeg 8,6 - 9,5 T

* Az ECR88D Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában érhető el.