Construction Equipment Magyarország

Saját merevvázas dömperekkel jelentkezik a Volvo

A Volvo CE egy teljes Volvo márkájú sorozattal lép be a merevvázas dömperek piacára. Skóciai Motherwell létesítménye szakértelmére építve fejleszti ki a négy munkagépet a 45 tonnás R45D géptől a zászlóshajó 100 tonnás R100E modellig.

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bejelentette, hogy 2018 második negyedévében saját, Volvo márkájú gépekkel jelentkezik a merevvázas dömperek piacán. A négy új modell kifejlesztése nagymértékben támaszkodott a Volvo CE leányvállalata, a Terex Trucks szakértelmére, és természetesen a Volvo Csoport technológiai erejére. A sorozat, amelyet először a kevésbé szabályozott piacokon mutatnak be, a 45 tonnás R45D, a 60 tonnás R60D, a 72 tonnás R70D és a zászlóshajó 100 tonnás R100E munkagépekből áll. 

Az E-sorozatú R100E egy teljesen új Volvo CE 100 tonnás (95 tonnás) merevvázas dömper, amely a piaci és ügyfélismereteket a már bizonyított alkatrészek, az új technológiák és egy szembeszökően új dizájn előnyeivel kombinálja. Mindez együtt egy messzemenően költséghatékony és produktív megoldást nyújt a bányászatban és a külszíni fejtésben tevékenykedő ügyfelek számára. 

Alapos mérnöki tanulmányok

A már meglévő, és bizonyított Terex Trucks TR-sorozat, valamint a D- sorozatú R45D, R60D és R70D fejlesztési tapasztalatain alapuló Volvo merevvázas dömperek fejlesztését alapos mérnöki tanulmányok előzték meg annak érdekében, hogy a gépek megfeleljenek a Volvo magas színvonalú szabványainak a célpiacokon és a célszegmensekben. A fejlesztések részét képezik a továbbfejlesztett láthatósági és biztonsági rendszerek, valamint a Volvo technikai támogatása és a branding.

A Volvo márkájú merevvázas dömperek megjelenésének eredményeként a Terex Trucks merevvázas dömpereinek gyártása idővel megszűnik.

Volvo Rigid Haulers “Stratégiai döntés volt, hogy 2014-ben felvásároltuk a Terex Trucks vállalatot, ez tette lehetővé, hogy ügyfeleinknek Volvo márkájú merevvázas dömpereket kínálhassunk” - mondja Thomas Bitter, a Volvo CE Marketing and Product Portfolio (MaPP) funkciójának vezető alelnöke. “Azóta egy teljesen új merevvázas dömper fejlesztésén dolgozunk, amely a Terex Trucks 84 éves hagyományára épít, kiegészítve azt a Volvo CE iparágvezető technológiájával és a minőségre, a biztonságra és a környezetvédelemre vonatkozó értékrendjével. Ma továbblépünk, és az új Volvo gépek, de különösen az E-sorozatú R100E, ennek a munkának az eredményei. Biztosak vagyunk abban, hogy a bányászat és a külszíni fejtés területén működő ügyfeleinket lenyűgözi majd a kínálatunk.”

Fókuszban az új gépek

A vadonatúj zászlóshajó R100E munkagépet úgy terveztük, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek, akik olyan merevvázas dömpert szeretnének, amely kiváló teljesítményt és produktivitást kínál alacsony tulajdonlási összköltség, könnyű szervizelhetőség és a gépkezelő magas fokú kényelme mellett. A nagy kapacitásával és rakodási sebességével, az új V-alakú törzzsel, hatékony hidraulikával, intelligens monitorozási rendszerekkel és gépkezelői környezettel rendelkező R100E segítségével az ügyfelek több anyagot mozgathatnak kevesebb idő alatt.

“A Terex Trucks merevvázas dömperei ismertek arról, hogy nehéz terepen is jól teljesítenek, miközben karbantartásuk egyszerű, tulajdonlási összköltségük pedig alacsony” - mondja Paul Douglas, a Volvo CE Rigid Haulers részlege valamint a Terex Trucks társaság alelnöke. “A már bizonyított kivitelünk erős alapokat adott, ami nagy segítséget jelentett a Volvo CE vállalatnak abban, hogy innovatív gépekkel lépjen be erre a piacra. Az új E-sorozatú R100E egy teljesen új munkagép, amely stabilitást, hosszú élettartamot, magas profitabilitást, tartósságot és kényelmet nyújt tulajdonosának. Mindemellett gyorsan és egyszerűen működtethető és karbantartható.” 

Volvo Rigid Haulers

Fényes jövő

Az új Volvo márkájú merevvázas dömperek gyártására az átnevezett Volvo Motherwell gyártólétesítményben kerül sor Skóciában, míg értékesítésüket kizárólag a Volvo kereskedői hálózata végzi.

A szerkesztő megjegyzése: Ez a bejelentés nem érinti a Volvo CE Terex Trucks márkájú csuklós dömpereit. A Terex Trucks márkájú csuklós dömperek tervezésére, építésére és fejlesztésére a jövőben is sor kerül a Motherwell létesítményben, és ezek forgalmazását a meglévő Terex Trucks független kereskedői hálózat végzi.