Construction Equipment Magyarország

A Volvo erős portfóliót tár a vendégek elé a 2018-as párizsi Intermat kiállításon

Nagy technikai, társadalmi és éghajlati erők vezérlik a világgazdaságot. A Volvo csoport az Intermat kiállításra olyan gépekkel és szolgáltatásokkal érkezik, amelyek az ügyfél sikerét segítik elő – a 'A holnap építését'.

A társadalmakat megváltoztató Volvo gépek, szolgáltatások és kereskedői hálózat a projekt nagyságától függetlenül képes támogatni az ügyfeleket. Ez a Volvo "A holnapot építjük" szlogenjének egyik üzenete a párizsi Intermat kiállításon.

A 4 800 négyzetméteres beltéri és kültéri kiállítóhelyen a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bemutatja új és továbbfejlesztett munkagépeit – kotrógépeket, aszfaltozókat és aszfalttömörítőket – az élvonalbeli Volvo Co-Pilot érintőképernyős tablettel, amely minden Volvo Assist platformot támogat.

A Volvo Szolgáltatásokkal párosítva ezek a gépek az ügyfélsiker garanciái. Sőt, a testvérvállalatokat (Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses és Volvo Pénzügyi Szolgáltatások) is figyelembe véve a Volvo csoport egyedi módon a világ egyik legnagyobb kivitelezési programját kínálja, amilyen például a már folyamatban lévő, 100 milliárd eurós Grand Paris infrastruktúra projekt.

Városi környezetekhez tervezve

Az egyre növekvő urbanizációra válaszul a Volvo három új rövid fordulási sugarú gépet mutat be a párizsi Intermat kiállításon – egy lánctalpas kotrót, az ECR355ENL munkagépet; egy kerekes kotrót, az EWR170E munkagépet; és egy kompakt munkagépet – az ECR18E-t. Ezek a Volvótól megszokott alacsony zajkibocsátású, alacsony üzemanyag-felhasználású és károsanyag-kibocsátású kotrógépek ideálisak olyan munkaterületekre, ahol korlátozott a mozgástér.

Az ECR18E nem az egyetlen kompakt méretű sztár az Intermaton. A kiállításon szintén kiemelten szerepel az Intermat innovációs díjának nyertese, az EX2. Az EX2 100%-ban elektromos kompaktkotró prototípus zéró kibocsátásával, 10-szer nagyobb hatékonyságával, 10-szer kisebb zajszintjével és csökkentett teljes tulajdonlási költségével messze megelőzi hagyományos megfelelőit. Minden bizonnyal ez a világ első teljesen elektromos kompaktkotró prototípusa.

volvo-demonstrates-strong-portfolio-for-customer-success-at-intermat-paris-2018-02-1920
A fokozódó urbanizáció következménye a speciális bontási és újrahasznosítási eszközök iránti növekvő kereslet, így a Volvo külön területet szentel ennek az Intermat kiállítás kültéri részén. A bontási és újrahasznosítási zóna fénypontja többek között az EC380E, amely már magasba nyúló hosszított gémmel is kapható, valamint a vadonatúj EW240E MH anyagmozgató. Ezeken a területeken különleges előnyt jelent a Volvo kimagasló biztonságtechnikai szakértelme.

Szélesebb kínálat a tömörítők terén

Emellett a Volvo kiterjesztette ajánlatát az útépítési szegmensre is. Az Intermat kiállításon a Volvo CE bemutatja új P6820D aszfaltozóját, az új EPM3 elektronikus burkoláskezelő rendszerrel és a Burkolósegéddel, valamint a DD105 aszfalttömörítőt, amely most oszcilláló dobokkal is választható. Legújabb munkagépeinek hála a Volvo talaj- és aszfalttömörítő választéka átfogóbb, mint valaha.

Az Intermat kiállításon mutatkozik be ezeken felül az L260H kerekes rakodó Európában, illetve a továbbfejlesztett L180H kerekes rakodó a vadonatúj hajtáslánccal.

A Volvo Co-Pilot termékskála

Az Intermat kiállításon mutatkozik be az európai piacon a Szállítósegéd és a Kotrósegéd, a termelékenységet, a hatékonyságot és a biztonságot növelő Volvo Co-Pilot alkalmazások, amelyek a csuklós dömperek, illetve a kotrógépek gépkezelőinek valós idejű adatokat jelenítenek meg a fülkében. Az új Szállítósegéd funkció emellett a Volvo választható fedélzeti súlymérő eszközének információit is megjelenítheti, amivel a gépkezelők és a személyzet más tagjai nyomon követhetik a "közlekedési lámpa" rendszerrel ellátott csuklós dömperek rakodási állapotát.

Ez a legújabb segédfunkció teszi teljessé a Volvo Co-Pilot termékskálát – amelynek részei immár a Szállítósegéd, a Rakodósegéd, a Kotrósegéd, a Burkolósegéd és a Compact Assist. A Volvo Co-Pilot már minden bemutatott gép szerves része az Intermat kiállításon, ami erős üzenetet küld a vásárlóknak arról, hogy a gyártó a következő néhány hónapban már készen áll a Co-Pilot funkcióval rendelkező munkagépek szállítására.

A segédfunkciók már 3D-ben is elérhetők

Az ügyfelek a segédfunkciókat 2D, infield design (Volvo által fejlesztett szoftver, amely a 2D és a 3D közötti képet ad) illetve már 3D verzióban is választhatják a Topcon jóvoltából, attól függően, hogy mekkora pontossági szintre van szükségük. A jövőben az ügyfelek a Trimble és a Leica együttműködésével készült 3D szoftvereket is választhatják.

A Volvo Co-Pilot gyári beépítésű, de igény szerint korábban vásárolt Volvo gépekbe is beépíthető. Mivel a hardvert a Volvo készíti és Volvo mérnökök építik be, biztonságosan vannak felszerelve, és a Volvo garancia vonatkozik rájuk.

Gyárilag szerelt billenő rotátorok széles elérhetősége

A Volvo CE 15 kotrómodell esetében a gyárilag szerelt Steelwrist billenő rotátorokat is népszerűsíti Európában. Más márkájú billenő rotátorok is elérhetőek az ügyfél kívánsága szerint, de azok nem gyárilag szereltek.

Új üzemidő-szolgáltatások

A Volvo Szolgáltatások égisze alatt a Volvo CE az új Proaktív monitorozás és Egészségi jelentések szolgáltatásait is bemutatja az Intermat kiállításon. A Proaktív monitorozással a kereskedők aktívan monitorozhatják az ügyfél gépének riasztásait és hibakódjait, és távolról diagnosztizálhatják a problémákat. A megelőző karbantartások elvégzésével a kereskedők a minimálisra csökkenthetik a leállásokat és a javítási költségeket. Az Egészségi jelentések ehhez hasonlóan a gép állapotáról nyújtanak diagnózist, ami segít a karbantartásban vagy a helytelen működtetés vagy alkalmazás miatti problémák azonosításában. Eközben az európai piacokon a Volvo CE bemutatja az alkatrészekre adott új kétéves garanciát.

A csoport ereje

A csoport vállalatai, a Volvo Trucks, a Volvo Penta, és a Volvo Pénzügyi Szolgáltatások is képviselik magukat az Intermat kiállításon, teljessé téve a Volvo csoport ajánlatát. Az útépítő teherautók esetében a Volvo Trucks együtt dolgozik a Volvo építőgépekkel, miközben a Volvo Penta más berendezésekhez készült ipari motorjai egyszerűvé teszik a szervizelést. A megaprojektek, mint például a Grand Paris, élőben mutatják meg a partnerség előnyeit, és példázzák a Volvo állandó elkötelezettségét a francia piac felé.

1. kép: a Volvo beltéri standja a 2018-as párizsi Intermat kiállításon
2. kép: a Volvo kültéri standja a 2018-as párizsi Intermat kiállításon