Construction Equipment Magyarország

A Volvo D-sorozat utat mutat a vezérlésben, a hatékonyságban és a betonsimítási technológiában

A Volvo Construction Equipment P6820D ABG és P7820D ABG aszfaltozógépei az erőt, a könnyű működtetést, az üzemanyag-hatékonyságot, a sokoldalú betonsimítást és az élettartam-növelő funkciókat ötvözve kínálnak kiemelkedő burkolási teljesítményt.

Több mint fél évszázados aszfaltozási tapasztalatával és innovatív mérnöki teljesítményével a Volvo szinte tökéletesítette következő generációs munkagépeit a P6820D ABG és a P7820D ABG modellekkel.

Az új Elektronikus Burkoláskezelő rendszer (Electronic Paver Management system, EPM 3) például az egyik forradalmi fejlesztés a D-sorozatú aszfaltozóknál. AZ EPM3 továbbfejlesztett gépkezelést kínál, és optimalizálja a munkagép teljesítményét az adott feladatokhoz. A rendszer madártávlati elrendezésben egyesíti a vezérlőgombokat, hogy a gépkezelő intuitívan vezérelhesse az egyedi munkafunkciókat. A funkciók gyorsan kiválaszthatók az ergonomikusan pozícionált kezelőkerék használatával.

Az egyes projektekhez a Beállításkezelő tárolja a személyre szabott beállításokat az EPM 3 rendszerben, lehetővé téve, hogy a gépkezelő előhívja az elmentett paramétereket a hasonló jövőbeli projektekhez. Ez a funkció egyszerűsíti a munkagép elindítását, és később a gépkezelő finomra hangolhatja az aszfaltozás során az optimális termelékenység és a minőségi burkolás érdekében, munkáról munkára.

A gépkezelői platformról 360 fokban láthatunk a munkagép, a bödön, a csigacsatorna és a pad körül, így a gépkezelő egyetlen pillantással ellenőrizheti az anyagmennyiséget és az áramlást. Az új üvegezett terület a platform mindkét oldalán még nagyobb láthatóságot kínál, optimalizálva az általános hatékonyságot és a munkaterület biztonságát. A gépkezelők még a kevéssé megvilágított körülmények között is precízen aszfaltozhatnak, és választhatnak az élvonalbeli LED-es munkafényszóró és a ballonlámpa között. A legnagyobb biztonság érdekében a fülketető alatt található lámpák három percig megvilágítják a gépkezelői platformot és a lépcsőt, ha a főkapcsolót bekapcsolják, vagy miután a gyújtást levették. A gyors aszfaltozás vagy szállítási előkészítés érdekében az időjárásvédő tető gombnyomásra, egyszerűen felemelhető és leereszthető. 

A kényelmes utazás érdekében a fülketető beépített hangszigeteléssel rendelkezik, míg az automata láncfeszítő csökkenti a rezgéseket és gondoskodik a gördülékeny működtetésről.

Erő a teljesítményhez

A gép könnyű irányíthatóságán és a gépkezelő kényelmén túl a Volvo P6820D ABG és P7820D ABG aszfaltozói beépített minőségi funkciókkal rendelkeznek, melyeket a prémium Volvo motor támogat. A nagy nyomatékot alacsony RPM-mel ötvöző Volvo motor kifejezetten a hidraulikus rendszerhez hangolva biztosít piacvezető teljesítményt, termelékenységet és üzemanyag-hatékonyságot. A rendszer ECO móddal is rendelkezik, amely a motor teljesítményét a munkaterület követelményeihez igazítja. Ez az alapértelmezett funkció az üzemanyag-felhasználást akár 30%-kal képes csökkenteni, ami az ügyfelek költségvetésének és a környezetnek is hasznára válik – ez kiemelt cél a D-sorozatú aszfaltozók fejlesztésekor.

És mint minden Volvo aszfaltozó, a P6820D ABG és a P7820D ABG is feltűnően alacsony zajszinttel dolgozik, ami a burkoló csapatnak és a helyi közösségnek egyaránt a javára válik.

Az intelligens kialakítású motortér és motorháztető még magas környezeti hőmérséklet esetén is bőséges teret nyújt az adaptív hűtőventilátorokból eredő folyamatos légmozgásnak, így biztosított a motor és a hidraulika hatékony hűtése. A környezeti feltételektől és az alkalmazástól függetlenül a D-sorozatú aszfaltozók gördülékeny, egyenletes terítési felületet biztosítanak számos funkció együttes jelenlétének köszönhetően, beleértve a nagy bödönkapacitást, az automata láncfeszítő rendszert és a Soft Dock funkciót.

Ezeknek a továbbfejlesztett funkcióknak, valamint a választható Burkolósegédnek köszönhetően az első osztályú aszfaltozási eredmények már minden esetben biztosíthatók. A Volvo Co-Pilot által támogatott Burkolósegéd javítja a teljesítményt, és a gépkezelőknek valós idejű rálátást kínál az aszfaltozási minőségre és a termelékenységre. A Volvo innovatív, házon belül kifejlesztett megoldása segít az aszfaltozási műveletek könnyebb és függetlenebb kezelésében. A Burkolósegéd által kínált eszközök között van az Anyagkezelő, a Hőmérsékletprofilok és az Időjárás nézet.

Az iparágban élenjáró betonsimítók

A Volvo betonsimítókat úgy tervezték, hogy a legjobb minőséget, egyenletességet és simaságot biztosítsák. Az akár 11 méter szélességig sokoldalú és hatékony aszfaltozást biztosító Volvo P6820D ABG és P7820D ABG aszfaltozók iparágvezető simítói anyagok széles skáláját képesek kezelni.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

A Volvo különleges tervezésű rúdjai a teljes munkaszélességen biztosítják az anyagsűrűséget, és a hosszú tartósság érdekében teljesen edzettek. Az alkalmazás és a körülmények függvényében a Volvo ügyfelek szimpla vagy dupla rudak széles választékából választhatnak a sima felület érdekében. A Volvo ABG duplarudas technológia a legmagasabb szintű előtömörítést kínálja a betonsimító mögött, ami alapvető jelentőségű tömör aszfalttal és cementtel kezelt alappal (CTB) való munkánál.

A hidraulikus padhosszabbítók gördülékeny és precíz mozgásának garantálása érdekében a stabil padvezető rendszer két vezető cilinderrel rendelkezik a burkoló két oldalán. A merev csövek együttesen akadályozzák meg, hogy a padhosszabbító nagy erőhatás eredményeképpen elcsavarodjon, így garantálva a konzisztens, egyenletes tömörítésű felületet.

Sőt mi több, a burkoló csapat különféle követelményeknek is képes megfelelni, mivel a padhosszabbítók percek alatt felszerelhetők vagy eltávolíthatók a Volvo gyorscsatlakozó-rendszerével. A biztonságot és a minőséget tovább növeli az új hidraulikus vezérlésű lenyitható hátfal, ami lehetővé teszi a gyorsabb kezelést és a tiszta oldalfelületet a gépkezelő számára.

Különleges koronaprofilok burkolásakor a VB 79/89 és a VDT-V 79/89 padok ideális választást jelentenek. A kinyújtható padok két további csuklós szakasszal vannak ellátva, és felfelé, illetve lefelé 10%-kal (5.7°) állíthatók, ami lehetővé teszi, hogy nem szokványos profilokkal is burkolhasson – így például ha különleges levezetőcsőre van igény –könnyedén, kevesebb anyag felhasználásával és alacsonyabb költségekkel.

Optimális üzemidő

A hatékony géphasználat és a hosszú élettartam érdekében a Volvo gyors és egyszerű karbantartást biztosít, számos, a komponensek élettartamát növelő funkcióval és a hasznos üzemidőt növelő szolgáltatásokkal. 

Az alapvető ellenőrzési pontokhoz kényelmesen férhetünk hozzá szervizeléskor, így az ügyfelek a Volvo D-sorozatú aszfaltozók esetében kevesebb állásidőre és alacsonyabb működtetési költségekre számíthatnak. A Volvo karbantartási készletei szintén segítenek a költségek csökkentésében a teljesítmény optimalizálásával és az alkatrészek élettartamának növelésével. A Volvo karbantartási készletei segítenek a cserélendő alkatrészek azonosításában is.

Ezenfelül a fejlett technológiájú funkciók, mint például a Service Interval Manager szervizkezelő segítségével az ügyfelek mindig tisztában lesznek a szervizelési szükségletekkel. A rendszer figyelmezteti a gépkezelőt a kötelező vagy az ütemezett karbantartásokra, és tárolja a szervizelési előzményeket az EPM 3 rendszerben. A gép távoli monitorozásához az ügyfelek a CareTrack® rendszert is használhatják. A telematikai rendszer részletes jelentéseket ad a gép helyéről, használatáról, termelékenységéről, üzemanyag-fogyasztásáról és még sok másról. A MATRIS diagnosztikai szoftver használatával a Volvo kereskedők elemezhetik a gép üzemi adatait. A rendszer követi a tevékenységeket és azonosítja a fejleszthető területeket, így gazdaságosabb üzemeltetést és kisebb amortizációt eredményez.

Ezek az intelligens rendszerek egy sor szolgáltatáshoz kapcsolódnak, amelyek a Volvo kereskedői hálózatánál érhetők el, és egyszerűbbé teszik a nagy teljesítményű P6820D ABG és P7820D ABG betonsimítók folyamatos kihasználását.

  P7820D ABG P6820D ABG
Motor károsanyag-kibocsátása EU 4. fázis / EPA 4f szint EU 3a fázis / EPA 3. szint EU 4. fázis / EPA 4f szint EU 3a fázis / EPA 3. szint
Motortípus D8J D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Motorteljesítmény kW
LE (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
...motorfordulatszámnál ford/perc 1 800 1 800 2 000 2 000
Alapszintű szélesség m
láb
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Maximális útburkolási szélesség m
láb
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Útburkolási teljesítmény tonna/óra
rövid tonna/óra
900
992
900
992
700
772
700
772
Maximális rétegvastagság mm
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Töltőgarat kapacitása tonna
rövid tonna
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Traktor tömege kg
lb
14 900
32 849
14 650
32 298
14 350
31 636
14 200
31 306