Construction Equipment Magyarország

Kompaktkotrók új generációját mutatja be a Volvo CE

A Volvo Construction Equipment új E-sorozatú kompaktkotrói szűk helyen is nagyszerű munkát végeznek – alacsony napi működési költségekkel.

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) E-sorozatú kompaktkotrói agilisak és rugalmasak, így a legszűkebb helyekre is beküzdik magukat. Az EC15E, EC18E és EC20E modellek kicsi, de strapabíró munkagépek, amelyek a D-sorozatú kotrókat váltják, míg a kis fordulási sugarú ECR18E egy új tag a Volvo CE kompakt gépei között.

Az E-sorozatú modellek közös platformját a tartósság jegyében terveztük. A teljes acélpanelek biztonságos távolságban, 10 mm-re helyezkednek el a kizárólag a Volvónál megtalálható kiváló öntöttvas ellensúlytól, amely így védelmet és ásási stabilitást nyújt. A valamivel több, mint 2 méteres gépmagasságnak, és az 1 méternél is kisebbre állítható alváznak köszönhetően az új modellek még a legszűkebb munkaterületekhez is képesek hozzáférni. Amint a pozícióját elnyerte, az alváz akár 1,35 méteres meghosszabbításával fokozható a stabilitás. A gép formaterve biztosítja, hogy a vázsarok, az elfordítás oszlopa és hengere a lánctalpak között maradjon. Ez optimális látási viszonyokat biztosít, és csökkenti a gép károsodásának kockázatát az akadályok mentén végzett munka során.

volvo kompaktkotró

Biztonságos és könnyű üzemeltetés


Lehet, hogy képes bejutni szűkös helyekre, de a gépkezelők szerint a kompaktkotrók fülkéje ettől függetlenül nagyon tágas és letisztult. Az ujjheggyel működtethető, egyszerű elrendezésű vezérlők és a nagy pedálok gondoskodnak arról, hogy mindegyik munkagép könnyen működtethető és gördülékenyen irányítható legyen.

volvo kompaktkotróAhogy az minden Volvo gépre igaz, a biztonság minden E-sorozatú kompaktkotró alapját képezi. A nagy bejárat és a jól pozícionált lépcsők és fogantyúk gondoskodnak a könnyű bejutásról, a helyet foglalt gépkezelő pedig a biztonságos környezet előnyeit élvezheti, hála a jó kilátásnak és a ROPS/TOPS/OPG1 fülkének és fülketetőnek. A további biztonsági funkciók között van a zárható vezérlés, amely megelőzi a haladást, ha a gépkezelő nem ül biztonságosan az ülésében, az élénk narancssárga biztonsági öv és a villogó zöld fényjel, amellyel a terepvezetők egyszerűen meggyőződhetnek arról, hogy a gépkezelők mindig használják a biztonsági övet. 

A kompakt gépek sokkal többet mozognak a terepen, mint a nagyobb, általános célú munkagépek, de a Volvo az E-sorozatú gépek tervezésénél ügyelt arra, hogy gyorsak, egyszerűek és biztonságosan szállíthatóak legyenek. Ezek a kisméretű csodák automatikus zárral és a felső vázon négy könnyen hozzáférhető rögzítőponttal rendelkeznek. Könnyű súlyuknak, és a Volvo kanálszállító rendszernek köszönhetően a munkagépek legfeljebb három kanállal és egy hidraulikus kalapáccsal biztonságosan szállíthatók kompakt teherautón vagy tréleren.

Könnyű nehézsúly


Az EC15E kompaktkotró elődje sikerére épít, amely egy megbízható és népszerű munkagép volt, elsősorban a járműbérlési ágazatban. Könnyű súlya mellett ez a Volvo munkagépek legkisebbike, amely a legszűkebb helyekhez is hozzáfér. Munkában az EC15E önálló, és nagytestvéréhez hasonlóan könnyű használhatóságot és tartósságot nyújt minden egyes nap. Az egyszerű karbantartás és javítás minimálisra csökkenti a nem tervezett leállásokat, alacsony tulajdonlási összköltséget nyújtva.

Kis gépek, NAGY teljesítmény


Az EC18E és az EC20E új szintre emelik a teljesítmény fogalmát: 13 százalékkal növelik a vonóerőt, kombinált kotróerejük pedig 2 130 kg illetve 3 120 kg. Emelési kapacitásuk elöl átlagosan 22 százalékkal nőtt az előző D-sorozathoz képest, ami az EC20E munkagép esetében további 7 százalékkal egészül ki oldalt. Az EC18E típus 11%-kal hosszabb alváza még jobb általános emelőerőt és stabilitást nyújt az előző generációhoz képest, míg az ásási mélysége 140 mm-rel nőtt. A további rugalmasság érdekében a segédhidraulika-vezetékek mindkét irányban függetlenül állíthatók, biztosítva az optimális sebességet és vezérlést, és opcióként második segédhidraulika-vezeték is kapható.

Kis fordulás, nagy potenciál


Az ECR18E egy kis fordulási sugarú, teljesen új modell. A legszorosabb helyekre is befér: az ultra rövid farok a Volvo munkagépek közül a legkisebb sugárral rendelkezik. Az egység igen stabil, 360o-os felépítmény-fordulási sugárral rendelkezik, és az állítható alváz képes mindössze 995 mm-re zsugorodni, vagy 1 352 mm-re kinyúlni. A szűkös környezetekhez ideális új ECR18E egészíti ki a Volvo kompaktkotrók kínálatát, amely jelenleg hét kis fordulási sugarú modellből áll, 1,7 és 9,5 tonna között.

volvo kompaktkotró ecr18e

A teljes csomag a maximális termelékenység érdekében


volvo mini kotró Az E-sorozat könnyedén karbantartható, hála a Volvónál egyedi csavaros sarokvasas üzemanyag-tartálynak, amely egyszerű hozzáférést nyújt a motorházhoz, és a könnyen megtalálható napi ellenőrzési pontoknak. Az 50 órás zsírzási intervallum is hozzájárul a gépek kategóriájában élenjáró szervizelhetőségéhez. A motor felszerelhető automata üresjárat és automata motorleállás funkciókkal is, amelyek segítenek a zajcsökkentésben, az üzemeltetési és üzemanyag-költségek csökkentésében – és újraeladáskor növelik a munkagép értékét. Mint minden Volvo modell, az E-sorozat munkagépei kiegészíthetők egy sor tartozékkal, így például gyorscsatlakozókkal, kanalakkal, kalapácsokkal és Eredeti Volvo Alkatrészekkel.

További információkért, vagy a Volvo kereskedők listájáért keresse fel a volvoce.com odalt.

 

Fő műszaki adatok:

     EC15E  ECR18E  EC18E  EC20E
Üzemi tömeg kg  1 640  1 700  1 810  1 965
Motorteljesítmény (Bruttó) kW 12 12 12 12
Kanál kapacitása l 36 36 36 63
Gép magassága mm  2 335  2 300  2 335  2 335
Gép szélessége mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
Szakítóerő, ISO daN  1 290 1 290  1 290   1 827
Kitépőerő, ISO daN  795  795  795  1 229
Maximális kotrási mélység mm  2 434 2 434  2 434   2 579
Max. ejtési magasság mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Nem minden termék érhető el minden piacon. Folyamatos továbbfejlesztési politikánk keretei között a specifikációk és a kivitelek előzetes értesítés nélkül történő megváltoztatására minden jogot fenntartunk. Az illusztrációk nem feltétlenül a munkagép alapfelszereltségét mutatják.